HEYELAN DEDİLER PATLAMA ÇIKTI! (ÖZEL YILDIZ HABER)

GÜNDEM 23.01.2020 - 17:18, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 4058+ kez okundu.
 

HEYELAN DEDİLER PATLAMA ÇIKTI! (ÖZEL YILDIZ HABER)

2 Ocak 2020 tarihinde Bulancak Kovanlık Karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle 21 Ocak 2020 tarihinde Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada meydana gelen heyelanın patlamadan olmadığı belirtilmesine rağmen gazetemizin edindiği bilgiye göre 20 Ocak 2020 tarihli AFAD raporunda heyelanın patlamadan meydana geldiği öğrenildi.
7 Ocak 2020 tarihli sayımızda ‘Heyelan mı? Patlama mı?’ başlıklı haberimizin ardından Giresun Valiliği tarafından heyelanın patlamadan olmadığı açıklanmıştı. Yapılan açıklamada Kovanlık’ta taş ocağında meydana gelen heyelanın patlama nedeniyle ortaya çıkmadığı ifade edilmişti. Edindiğimiz bilgilere göre heyelanın patlama nedeniyle gerçekleştiği ve bunun AFAD tarafından teknik rapor olarak hazırlandığı bilgisine ulaşıldı. Gazetemiz istihbarat servisinin edindiği raporda; ‘Meydana gelen heyelanın ocakta yapılan faaliyetler(patlama, kontrolsüz kazı vb.) sonucunda geliştiği, doğal olarak gelişen bir heyelan olmadığı belirlenmiştir’ ifadeleri açıkça yer alıyor. Yetkili kurullar tarafından hazırlanan bu rapora istinaden Giresun Valiliğinin taş ocağı ile heyelanın alakası olmadığını açıklaması akıllarda soru işareti yarattı. Rapora göre yine meydana gelen heyelanla birlikte taş ocağının üst kodlarında bulunan kaya bloklarının çatladığı, askıda kaldığı, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği belirlendi. Aynı zamanda raporun sonuç bölümünde ise “Söz konusu Kaya bloklarının düşmesi durumunda Bulancak Kovanlık karayolunu doğrudan etkileyeceği, yol trafiğe açılsa bile düşme tehlikesi olan kaya bloklarının can ve mal güvenliğini tehdit ettiği görüldüğünden askıda bulunan kaya bloklarının ocak işletmesi tarafından temizlenmesi gerekmektedir. Söz konusu Kaya Blokları temizleme işlemi yapılmadan yolun trafiğe açılmasının büyük tehlike arz ettiği bilinmelidir. Karayolu güvenliğinin sağlanması için konunun karayollarında değerlendirmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı. Bu konuda AFAD tarafından hazırlanan rapor ile Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamanın tamamen zıt olduğu apaçık ortada iken, Giresun Valiliğinin bu açıklamayı hangi rapora göre yaptığı kamuoyu tarafından merak ediliyor.
2 Ocak 2020 tarihinde Bulancak Kovanlık Karayolunda meydana gelen heyelan nedeniyle 21 Ocak 2020 tarihinde Giresun Valiliğinden yapılan açıklamada meydana gelen heyelanın patlamadan olmadığı belirtilmesine rağmen gazetemizin edindiği bilgiye göre 20 Ocak 2020 tarihli AFAD raporunda heyelanın patlamadan meydana geldiği öğrenildi.

7 Ocak 2020 tarihli sayımızda ‘Heyelan mı? Patlama mı?’ başlıklı haberimizin ardından Giresun Valiliği tarafından heyelanın patlamadan olmadığı açıklanmıştı.

Yapılan açıklamada Kovanlık’ta taş ocağında meydana gelen heyelanın patlama nedeniyle ortaya çıkmadığı ifade edilmişti.

Edindiğimiz bilgilere göre heyelanın patlama nedeniyle gerçekleştiği ve bunun AFAD tarafından teknik rapor olarak hazırlandığı bilgisine ulaşıldı.

Gazetemiz istihbarat servisinin edindiği raporda; ‘Meydana gelen heyelanın ocakta yapılan faaliyetler(patlama, kontrolsüz kazı vb.) sonucunda geliştiği, doğal olarak gelişen bir heyelan olmadığı belirlenmiştir’ ifadeleri açıkça yer alıyor.

Yetkili kurullar tarafından hazırlanan bu rapora istinaden Giresun Valiliğinin taş ocağı ile heyelanın alakası olmadığını açıklaması akıllarda soru işareti yarattı.

Rapora göre yine meydana gelen heyelanla birlikte taş ocağının üst kodlarında bulunan kaya bloklarının çatladığı, askıda kaldığı, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği belirlendi.

Aynı zamanda raporun sonuç bölümünde ise “Söz konusu Kaya bloklarının düşmesi durumunda Bulancak Kovanlık karayolunu doğrudan etkileyeceği, yol trafiğe açılsa bile düşme tehlikesi olan kaya bloklarının can ve mal güvenliğini tehdit ettiği görüldüğünden askıda bulunan kaya bloklarının ocak işletmesi tarafından temizlenmesi gerekmektedir. Söz konusu Kaya Blokları temizleme işlemi yapılmadan yolun trafiğe açılmasının büyük tehlike arz ettiği bilinmelidir. Karayolu güvenliğinin sağlanması için konunun karayollarında değerlendirmesi gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

Bu konuda AFAD tarafından hazırlanan rapor ile Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamanın tamamen zıt olduğu apaçık ortada iken, Giresun Valiliğinin bu açıklamayı hangi rapora göre yaptığı kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.