Herkes için adil bir adli yıl istiyoruz!

GÜNDEM 01.09.2022 - 19:24, Güncelleme: 01.09.2022 - 19:24 3049+ kez okundu.
 

Herkes için adil bir adli yıl istiyoruz!

2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni 01 Eylül 2022 Perşembe günü saat 12:00'da Giresun Hükümet Konağı önünde Giresun Barosu avukatları ve stajyer avukatlarının katılımıyla gerçekleşti.
Törende Baro Çelengini Giresun Barosu Başkanı Av. Soner KARADEMİR ile Av.Bilge GENÇER ve Av.Eren Naci AKSOY sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan tören Baro Başkanı Av.Soner KARADEMİR’in Yargının ve mesleğin sorunlarına, çözüm önerilerine ve eleştirilerine ilişkin konuşması ile son buldu. Başkan Karademir, “2022-2023 Adli Yılı’nı ne yazık ki yine yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve avukatlık mesleğinin artık yapısal bir hâle gelmiş sorunlarına dair kaygılarla karşılıyoruz. Zira Adli Yıl, mesleğimize ve avukatlara yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiği, tüm yanlışlığına rağmen kurulan numaralı baroların eşitsiz şekilde desteklendiği, hak ihlallerinin, kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının inanılmaz boyutlara ulaştığı, yoksulluğun derinleştiği bir iklimde başlamaktadır.  6-7 Haziran 2022 tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği, Baro Başkanları ve Genel Kurul Delegelerinin ortak imzasıyla yayınlanan deklarasyonda dile getirilen kronikleşen sorunlarımızın çözümüne dair geçtiğimiz adli yıl içerisinde tek bir adım dahi atılmamıştır. Toplumda ve uluslararası alanda giderek kaybolan yargıya güveni sağlamak için somut adımlar atılma zamanı geldi ve geçiyor. Bu yıl aramıza yaklaşık 20 bin yeni meslektaşımız daha katıldı. Her bir meslektaşımızın varlığıyla savunmaya değer kattığını biliyoruz. Ancak 170 bine ulaşan avukat sayısının emeğimizin kıymetinin bilinmediği bir ortam yarattığını da görüyoruz. Bugün açtığımız adli yılı kapatırken sayımız 200 bine dayanmış olacaktır. Hukuk fakültesi ve avukat sayısının değil, eğitim kalitesinin ve avukatlık mesleğinin saygınlığının artacağı bir adli yıl istiyoruz” dedi.  
2022-2023 Adli Yıl Açılış Töreni 01 Eylül 2022 Perşembe günü saat 12:00'da Giresun Hükümet Konağı önünde Giresun Barosu avukatları ve stajyer avukatlarının katılımıyla gerçekleşti.

Törende Baro Çelengini Giresun Barosu Başkanı Av. Soner KARADEMİR ile Av.Bilge GENÇER ve Av.Eren Naci AKSOY sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan tören Baro Başkanı Av.Soner KARADEMİR’in Yargının ve mesleğin sorunlarına, çözüm önerilerine ve eleştirilerine ilişkin konuşması ile son buldu.

Başkan Karademir, “2022-2023 Adli Yılı’nı ne yazık ki yine yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü, hukuk devleti ve avukatlık mesleğinin artık yapısal bir hâle gelmiş sorunlarına dair kaygılarla karşılıyoruz. Zira Adli Yıl, mesleğimize ve avukatlara yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiği, tüm yanlışlığına rağmen kurulan numaralı baroların eşitsiz şekilde desteklendiği, hak ihlallerinin, kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının inanılmaz boyutlara ulaştığı, yoksulluğun derinleştiği bir iklimde başlamaktadır.  6-7 Haziran 2022 tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği, Baro Başkanları ve Genel Kurul Delegelerinin ortak imzasıyla yayınlanan deklarasyonda dile getirilen kronikleşen sorunlarımızın çözümüne dair geçtiğimiz adli yıl içerisinde tek bir adım dahi atılmamıştır. Toplumda ve uluslararası alanda giderek kaybolan yargıya güveni sağlamak için somut adımlar atılma zamanı geldi ve geçiyor. Bu yıl aramıza yaklaşık 20 bin yeni meslektaşımız daha katıldı. Her bir meslektaşımızın varlığıyla savunmaya değer kattığını biliyoruz. Ancak 170 bine ulaşan avukat sayısının emeğimizin kıymetinin bilinmediği bir ortam yarattığını da görüyoruz. Bugün açtığımız adli yılı kapatırken sayımız 200 bine dayanmış olacaktır. Hukuk fakültesi ve avukat sayısının değil, eğitim kalitesinin ve avukatlık mesleğinin saygınlığının artacağı bir adli yıl istiyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.