Türk öğrencilerden Avrupa’da ekmek kokan başarı hikayesi

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.05.2025 - 17:11, Güncelleme: 08.05.2025 - 17:28 8922+ kez okundu.
 

Türk öğrencilerden Avrupa’da ekmek kokan başarı hikayesi

Samsun Hasan Çakın Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 4 öğrenci, Erasmus+ kapsamında yürütülen "Ekmeğe Dönüş Projesi" ile Avrupa’da üç aylık mesleki stajlarına başladı.
Öğrenciler Portekiz’in Braga şehrinde ve Almanya’nın başkenti Berlin’de geleneksel ve modern ekmekçilik tekniklerini öğrenme fırsatı buldu. Braga’da geleneksel fırında staj yapan Ela Naz Özturan ve Beyza Kutlu, ekmek yapımına olan tutkularını Avrupa’ya taşıdı. Berlin’de ise bir Alman fırınında görev alan İrem Şen ve Medine Gök, Alman ekmekçiliğini yerinde deneyimleyerek mesleki becerilerini geliştiriyor. Proje, öğrencilere farklı un türlerini tanıma, geleneksel tarifleri öğrenme ve uluslararası mutfaklarda uygulamalı eğitim alma imkânı sunuyor. Aynı zamanda gençlerin kültürel etkileşimlerini artırmayı ve yabancı dil yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyor. "Kariyerlerine Avrupa’da yön veriyorlar" Avrupa’nın iki farklı ülkesinde staj yapan Samsunlu öğrenciler, sadece fırınlarda değil, aynı zamanda kaldıkları şehirlerin tarihi ve kültürel değerlerini tanıma imkânı da elde ediyor. Proje kapsamında yapılan çalışmalar, Türkiye’nin kültürel zenginliğini yurt dışına taşıyarak ülkeler arası iş birliğini de güçlendiriyor. Yetkililer, bu tür Erasmus+ projelerinin gençlerin gelecekteki kariyerlerine uluslararası bir vizyon kazandırdığını ve onlara yeni kapılar araladığını ifade etti.
Samsun Hasan Çakın Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 4 öğrenci, Erasmus+ kapsamında yürütülen "Ekmeğe Dönüş Projesi" ile Avrupa’da üç aylık mesleki stajlarına başladı.

Öğrenciler Portekiz’in Braga şehrinde ve Almanya’nın başkenti Berlin’de geleneksel ve modern ekmekçilik tekniklerini öğrenme fırsatı buldu. Braga’da geleneksel fırında staj yapan Ela Naz Özturan ve Beyza Kutlu, ekmek yapımına olan tutkularını Avrupa’ya taşıdı. Berlin’de ise bir Alman fırınında görev alan İrem Şen ve Medine Gök, Alman ekmekçiliğini yerinde deneyimleyerek mesleki becerilerini geliştiriyor.

Proje, öğrencilere farklı un türlerini tanıma, geleneksel tarifleri öğrenme ve uluslararası mutfaklarda uygulamalı eğitim alma imkânı sunuyor. Aynı zamanda gençlerin kültürel etkileşimlerini artırmayı ve yabancı dil yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

"Kariyerlerine Avrupa’da yön veriyorlar"

Avrupa’nın iki farklı ülkesinde staj yapan Samsunlu öğrenciler, sadece fırınlarda değil, aynı zamanda kaldıkları şehirlerin tarihi ve kültürel değerlerini tanıma imkânı da elde ediyor. Proje kapsamında yapılan çalışmalar, Türkiye’nin kültürel zenginliğini yurt dışına taşıyarak ülkeler arası iş birliğini de güçlendiriyor.

Yetkililer, bu tür Erasmus+ projelerinin gençlerin gelecekteki kariyerlerine uluslararası bir vizyon kazandırdığını ve onlara yeni kapılar araladığını ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.