Yeşilay Haftası’nda Giresun’da satranç heyecanı
Yeşilay Haftası’nda Giresun’da satranç heyecanı
1–7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Yeşilay Satranç Turnuvası, Giresun’da yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Turnuva, 28 Şubat – 01 Mart 2026 tarihlerinde Giresun Merkez Olimpik Havuz Satranç Salonunda oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Organizasyona toplam 65 sporcu katılırken, satrançseverler çekişmeli ve keyifli müsabakalara büyük ilgi gösterdi.
Yeşilay’dan Bağımlılıkla Mücadele Standı
Turnuva boyunca Yeşilay tarafından kurulan stantlarda, bağımlılıkla mücadele, sağlıklı yaşam ve farkındalık konularında bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Yetkililer, özellikle çocuklar ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması için Yeşilay Haftası kapsamında yürütülen faaliyetlerin önemine dikkat çekti.
Ödüller Protokol Tarafından Takdim Edildi
Dereceye giren sporcuların ödülleri; Giresun Satranç İl Temsilcisi Ömer Yanıkoğlu, Yeşilay Giresun Şubesi Gençlik Komisyon Başkanı Gizem Durmaz, Yeşilay Giresun Şubesi Şube Sorumlusu Bekir Yücel ve turnuva hakemi Murat Şahin tarafından takdim edildi.


Kategorilere Göre Turnuva Sonuçları
8 Yaş ve Altı
- Yamaç Başar
- Doruk Toprak Bayrak
- Rüzgar Yörük
- Alperen Yatar
10 Yaş ve Altı
- Burak Coşar
- Ataol Aslan
- Arif Çam
- Musa Aslan
14 Yaş ve Altı
- Burhan Kağan Yatar
- Yusuf Mirza Kulak
- Ömer İşcen
- Mert Şükrü Gür
Açık Kategori
- Bedirhan Özçakır
- Aytuğ Öztürk
- Uğur Alp Çilesiz
- Yankı Ültay
“Sağlıklı ve Bilinçli Nesiller” Vurgusu
Turnuvaya katılan tüm sporcular tebrik edilirken, başarılarının devamı temenni edildi. Yeşilay yetkilileri ise gençlerin sağlıklı, bilinçli ve bağımlılıklardan uzak bir yaşam sürmesi amacıyla farkındalık çalışmalarının sürdürüleceğini ifade etti.


Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.