Öztürk Fındık enerjisini güneşten sağlıyor
Öztürk Fındık enerjisini güneşten sağlıyor
Tarım ve Orman Bakanlığınca verilen yüzde 50 hibe desteğiyle çatısına güneş paneli kurulan Öztürk fındık işleme tesisinin elektrik maliyeti düştü.
Bakanlığın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı "14. Etap Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları ile Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi" çalışmaları kapsamında hayata geçirilen proje ile Bulancak'ta bir, Tirebolu ilçesinde iki firmanın çatısına güneş panelleri kuruldu.
Bulancak'taki firmanın sahibi Cüneyt Öztürk dünyanın yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneldiğini, firma olarak buna uyum sağlamaya çalıştıklarını söyledi.
Öztürk, sistemle elektrik maliyetlerini de düşürmeyi hedeflediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: "Bu sistem gayet verimli oldu. Karadeniz'de güneş enerji sistemlerinin verimli olmadığını kimse düşünmesin, kış aylarında dahi bu sistemden oldukça fayda gördük. Sistem, fabrikanın kış aylarındaki elektrik ihtiyacının dörtte birini karşılıyor. Yaz aylarında bunun daha da yükseleceğini düşünüyoruz."
Cüneyt Öztürk, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde kısa süre sonra faaliyete geçirecekleri yeni tesisin çatısına da güneş panelleri kurulumu yapacaklarını sözlerine ekledi.
Programdan faydalanmak isteyen firmalar 10 Şubat'a kadar Giresun Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne müracaatta bulunabilecek.
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.