Küçük çırak ustalarını geride bıraktı
Küçük çırak ustalarını geride bıraktı
İzmir Berberler Odası’nın düzenlediği 3. FADE KESİM YARIŞMASI, büyük ilgi gördü.
İzmir ve ilçelerinin yanı sıra, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından 112 erkek kuaförünün ter döktüğü yarışmanın 1.ni Bozyaka’da çıraklık yapan 13 yaşındaki Hüseyin Aras elde etti.
Yeşilova’dan Yusuf Can Özkan 2., Şirinyer’de kalfalık yapan Emre Turgut 3.oldu.
Dereceye giren berberler oda yöneticileri ile İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata’ya ziyarette bulundu. Oda yöneticilerini ve yarışmacıları samimi bir ortamda konuk eden Başkan Ata, dereceye giren berberlere altın takarak ödüllendirdi.
Her sektörün çırak sıkıntısı çektiği bir dönemde 13 yaşında bir çırağın birinciliği kazanmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden İESOB Başkanı Yalçın Ata, ‘Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye örnek olacak bir Mesleki Eğitim Çalıştayı düzenledik. Esnaf sanatkarların en büyük sorunu çırak bulamamak. Ailelerin ve gençlerin mesleki eğitime özendirilmesi gerekiyor. Bu süreçte 13 yaşında bir kardeşimizin birinciliği kazanması gerçekten beni çok memnun etti’ dedi.
İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, amaçlarının mesleği sevdirmek ve geliştirmek, geleceğin usta berberlerini özendirmek olduğunu söyledi.
112 usta berber içinde birincilik ödülünün 13 yaşındaki Hüseyin Aras’a gitmesini değerlendiren Şükrü Bilgin, ‘Hüseyin Aras genç yaşına rağmen fade kesimde en göz alıcı, en fazla emek verilen saç modelini yaptı. Kendisini bu seneki Ahilik Haftası etkinliklerinde Yılın Çırağı için aday göstereceğiz’ diye konuştu.
13 yaşında büyük başarının sahibi çırak Hüseyin Aras kendini geliştirmeye devam edeceğini söyledi.
Aras, ‘8 yaşımdan itibaren bu mesleği yapıyorum. Ancak daha kendimi geliştirmem lazım. Hem okulda hem de işyerinde çalışarak meslekte iyice ustalaşacağım. Kendi işyerimi açınca da geleceğin berberlerini yetiştirmek istiyorum. Çırak ve kalfalarıma ayrı özen göstereceğim’ dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.