GRÜ’de Bir İlk! Lisans Programları Akreditasyon Aldı

EĞİTİM (HM) - Haber Merkezi | 04.05.2026 - 10:09, Güncelleme: 04.05.2026 - 10:09 670 kez okundu.
 

GRÜ’de Bir İlk! Lisans Programları Akreditasyon Aldı

Giresun Üniversitesi’nde kalite çalışmaları kapsamında önemli bir başarıya imza atıldı.
Daha önce Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na bağlı iki programın 4 yıl süreyle akredite edilmesinin ardından, üniversitede ilk kez lisans düzeyindeki programlar da akreditasyon almaya hak kazandı. Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Fen Bilgisi Öğretmenliği ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği programları, EPDAD Akreditasyonu alarak kalite standartlarını tescilledi. Programların akreditasyon sürecinin 01.05.2029 tarihine kadar geçerli olacağı bildirildi. Elde edilen başarının, son iki yılda yürütülen saha değerlendirmeleri sonucunda gerçekleştiği belirtildi. Bu süreçte eğitim-öğretim faaliyetleri, program çıktıları, fiziki ve teknolojik altyapı, insan kaynağı, ölçme-değerlendirme uygulamaları ve kalite güvence sistemleri bütüncül bir yaklaşımla ele alındı. Giresun Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim Fakültesi Yönetimini, Birim Kalite Komisyonlarını, fakültenin tüm öğrencilerini, akademik ve idari personelini ve Üniversite Akreditasyon Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğünü bu önemli başarıdan dolayı tebrik ederiz” ifadelerine yer verildi.  
Giresun Üniversitesi’nde kalite çalışmaları kapsamında önemli bir başarıya imza atıldı.

Daha önce Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na bağlı iki programın 4 yıl süreyle akredite edilmesinin ardından, üniversitede ilk kez lisans düzeyindeki programlar da akreditasyon almaya hak kazandı.

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Fen Bilgisi Öğretmenliği ile İlköğretim Matematik Öğretmenliği programları, EPDAD Akreditasyonu alarak kalite standartlarını tescilledi. Programların akreditasyon sürecinin 01.05.2029 tarihine kadar geçerli olacağı bildirildi.

Elde edilen başarının, son iki yılda yürütülen saha değerlendirmeleri sonucunda gerçekleştiği belirtildi. Bu süreçte eğitim-öğretim faaliyetleri, program çıktıları, fiziki ve teknolojik altyapı, insan kaynağı, ölçme-değerlendirme uygulamaları ve kalite güvence sistemleri bütüncül bir yaklaşımla ele alındı.

Giresun Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, “Eğitim Fakültesi Yönetimini, Birim Kalite Komisyonlarını, fakültenin tüm öğrencilerini, akademik ve idari personelini ve Üniversite Akreditasyon Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğünü bu önemli başarıdan dolayı tebrik ederiz” ifadelerine yer verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bulancaklı
(04.05.2026 10:56 - #76964)
EPDAD ( Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme Derneği ) Uluslararasında ve Türkiye'de hiç bir geçerliliği olmayan bu Akreditasyon işi fazla abartılmış. Neticede bir Dernek tarafımdan ahbap çavuş ilişkisine dayalı sertifika verilmiş.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.