Giresun’da Su Yönetimi için önemli adım
Giresun’da Su Yönetimi için önemli adım
Giresun İl Su Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda içme suyu güvenliği, su kaynaklarının korunması, su verimliliği ve sürdürülebilir su yönetimine yönelik çalışmalar kapsamlı şekilde değerlendirildi.
Giresun İl Su Kurulu Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu başkanlığında yapıldı.
Toplantıda, Giresun genelinde içme ve kullanma suyu güvenliğinin sağlanması, su kaynaklarının korunması ve su yönetimine ilişkin yürütülen çalışmalar ele alındı.
Kurul üyeleri tarafından, içme suyu arıtma tesislerinin mevcut durumu değerlendirilirken, şebekelerde meydana gelen su kayıplarının azaltılmasına yönelik çalışmalar da masaya yatırıldı. Tarımsal sulamada suyun daha verimli kullanılmasını sağlayacak uygulamalar hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda ayrıca, su kaynaklarının sürdürülebilir şekilde yönetilmesi, mevcut kaynakların korunması ve ilgili kurumlar arasındaki koordinasyonun daha da güçlendirilmesine yönelik değerlendirmeler yapıldı.
İl Su Kurulu toplantısında, su yönetiminde etkinliğin artırılması ve gelecekte yaşanabilecek su sorunlarına karşı alınacak önlemler konusunda kurumlar arasında iş birliğinin önemine dikkat çekildi.


Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.