Giresun’da Okul Tabanlı İzleme Araştırması Çalıştayı Düzenlendi

EĞİTİM (HM) - Haber Merkezi | 14.07.2026 - 10:18, Güncelleme: 14.07.2026 - 10:18 309 kez okundu.
 

Giresun’da Okul Tabanlı İzleme Araştırması Çalıştayı Düzenlendi

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen Okul Tabanlı İzleme Araştırması Çalıştayı, 6-10 Temmuz 2026 tarihleri arasında Giresun’da gerçekleştirildi.
Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ev sahipliği yaptığı çalıştayda, öğrencilerin gelişim süreçlerinin uzun vadeli olarak takip edilmesi ve güncellenen öğretim programlarının akademik başarıya etkisinin değerlendirilmesi amaçlandı. Çalıştay süresince elde edilen verilerin, öğretim programlarının geliştirilmesine, eğitim uygulamalarının güçlendirilmesine ve eğitim sisteminin niteliğinin artırılmasına katkı sağlaması hedefleniyor. Programın açılışına Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Hayrullah Kolan, Giresun İl Millî Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ağabey Tanış ile farklı illerden gelen Türkçe, matematik ve fen bilimleri öğretmenleri katıldı. Çalıştayda öğretmenlerin saha deneyimleri ve değerlendirmeleri doğrultusunda öğrencilerin gelişimini daha etkili şekilde izlemeye yönelik çalışmalar ele alındı.  
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen Okul Tabanlı İzleme Araştırması Çalıştayı, 6-10 Temmuz 2026 tarihleri arasında Giresun’da gerçekleştirildi.

Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ev sahipliği yaptığı çalıştayda, öğrencilerin gelişim süreçlerinin uzun vadeli olarak takip edilmesi ve güncellenen öğretim programlarının akademik başarıya etkisinin değerlendirilmesi amaçlandı.

Çalıştay süresince elde edilen verilerin, öğretim programlarının geliştirilmesine, eğitim uygulamalarının güçlendirilmesine ve eğitim sisteminin niteliğinin artırılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Programın açılışına Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Hayrullah Kolan, Giresun İl Millî Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ağabey Tanış ile farklı illerden gelen Türkçe, matematik ve fen bilimleri öğretmenleri katıldı.

Çalıştayda öğretmenlerin saha deneyimleri ve değerlendirmeleri doğrultusunda öğrencilerin gelişimini daha etkili şekilde izlemeye yönelik çalışmalar ele alındı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.