Giresun Belediyesi’nden ilaçlama seferberliği
Giresun Belediyesi’nden ilaçlama seferberliği
Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, havaların yavaş yavaş ısınmaya başlaması ve ilkbaharın gelmesiyle birlikte dumanlama (ilaçlama) çalışması gerçekleştirdi.
Bu kapsamda, ekipler tarafından sahil bölgesi kayalıklarda bulunan menfezlerde ve dere yataklarında ilaçlama çalışması yapılırken, halk sağlığı için yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak devam edeceği kaydedildi.

Zararlıların, üreme alanlarının ilaçlanmasının verilen mücadelede önemli rol oynadığı ifade edildi.

Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise: “Halkımızın sağlığı bizim önceliğimiz. Bu nedenle, ilaçlama çalışmaları yaparak, haşere ve zararlılardan kaynaklanabilecek sıkıntılı durumların önüne geçmeyi amaçlıyoruz.

İlkbaharın kendini göstermesiyle birlikte doğa canlanırken, ne yazık ki sivrisinekler ve karasinekler de üremeye başlıyor. Özellikle mart ve nisan aylarında larvaların gelişimi için uygun ortamlar oluşuyor ve bu süreç eylül ayına kadar devam ediyor.

Larva döneminde doğaya ve diğer canlılara zarar vermeyen larvasitlerle mücadele ediyoruz. Kanalizasyon sistemlerinde dumanlama, dere yatakları ve su birikintilerinde biyolojik ilaçlamalar yapıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar mayıs ayından itibaren ise sivrisinek ve karasinek mücadelesiyle devam edecektir” denildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.