Giresun Belediye Meclisi Temmuz Toplantısında Giresun Üniversitesi’nin Talebi Reddedildi

GÜNDEM (BLT) - Bülten | 08.07.2025 - 17:47, Güncelleme: 08.07.2025 - 17:47 6655+ kez okundu.
 

Giresun Belediye Meclisi Temmuz Toplantısında Giresun Üniversitesi’nin Talebi Reddedildi

Giresun Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısının ikinci birleşimini Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı.
Başkan Fuat Köse, toplantının açılışında Pençe-Kilit Harekâtı’nda şehit düşen 12 askerimize rahmet dileyerek, “Ülkemize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. İnşallah bir daha böyle acı haberler almayız” ifadelerini kullandı. Giresun Üniversitesi’nin Parsel Talebi Reddedildi Toplantının en dikkat çeken maddelerinden biri, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından sunulan talep oldu. Üniversite yönetimi, Fiskobirlik EFİT A.Ş’ye ait olan 1717 ada 1 parsel ile 1719 ada 178, 182, 186, 187, 188 ve 189 nolu parsellerin Giresun Üniversitesi gelişim sahasına dâhil edilmesini istedi. Ancak yapılan oylamada CHP Grubu ret, AK Parti Grubu ise kabul oyu verdi. Oylama sonucu Giresun Üniversitesi’nin talebi oy çokluğuyla reddedildi. “Giresun Halkının Yararına Karar Alırım” Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Fuat Köse, şu ifadeleri kullandı: “Ben Giresun halkının çıkarına karar alırım. İki kurum da bizim için kıymetlidir. Ancak Fiskobirlik ne zaman İkinci OSB’de tesisi kurar ve ilk fındığı kırarsa, işte o zaman konu bize tekrar gelirse oturur karar alırız. Şu anda Fiskobirlik’in yerine dokundurmam. Bu ilde Fiskobirlik kalacak ve bacası tüterek çalışacak. Bundan taviz vermem.” Belediye Meclisi Ağustos Ayında Tatilde Giresun Belediye Meclisi’nin Ağustos ayında tatil yapması kararlaştırılırken, bir sonraki toplantının 3 Eylül 2025 tarihinde yapılmasına karar verildi. Böylece Temmuz ayı oturumu sona erdi.  
Giresun Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısının ikinci birleşimini Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlandı.

Başkan Fuat Köse, toplantının açılışında Pençe-Kilit Harekâtı’nda şehit düşen 12 askerimize rahmet dileyerek, “Ülkemize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. İnşallah bir daha böyle acı haberler almayız” ifadelerini kullandı.

Giresun Üniversitesi’nin Parsel Talebi Reddedildi

Toplantının en dikkat çeken maddelerinden biri, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından sunulan talep oldu. Üniversite yönetimi, Fiskobirlik EFİT A.Ş’ye ait olan 1717 ada 1 parsel ile 1719 ada 178, 182, 186, 187, 188 ve 189 nolu parsellerin Giresun Üniversitesi gelişim sahasına dâhil edilmesini istedi.

Ancak yapılan oylamada CHP Grubu ret, AK Parti Grubu ise kabul oyu verdi. Oylama sonucu Giresun Üniversitesi’nin talebi oy çokluğuyla reddedildi.

“Giresun Halkının Yararına Karar Alırım”

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Fuat Köse, şu ifadeleri kullandı:

“Ben Giresun halkının çıkarına karar alırım. İki kurum da bizim için kıymetlidir. Ancak Fiskobirlik ne zaman İkinci OSB’de tesisi kurar ve ilk fındığı kırarsa, işte o zaman konu bize tekrar gelirse oturur karar alırız. Şu anda Fiskobirlik’in yerine dokundurmam. Bu ilde Fiskobirlik kalacak ve bacası tüterek çalışacak. Bundan taviz vermem.”

Belediye Meclisi Ağustos Ayında Tatilde

Giresun Belediye Meclisi’nin Ağustos ayında tatil yapması kararlaştırılırken, bir sonraki toplantının 3 Eylül 2025 tarihinde yapılmasına karar verildi. Böylece Temmuz ayı oturumu sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bulancaklı
(09.07.2025 13:59 - #76327)
Hiç bir konuda esamesi okunmayan, başarısı bulunmayan Giresun Üniversitesine mevcut yer bile fazla.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.