Dr. Burhan Kara, Memleketi Giresun’da toprağa verildi

VEFAT (YH) - www.yildizhaber.com.tr | 07.07.2026 - 16:22, Güncelleme: 07.07.2026 - 16:22 473 kez okundu.
 

Dr. Burhan Kara, Memleketi Giresun’da toprağa verildi

Ankara’da evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 77 yaşında hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı ve 5 dönem Giresun Milletvekilliği yapan Dr. Burhan Kara, memleketi Giresun’da son yolculuğuna uğurlandı.
1983, 1987, 1991, 1995 ve 1999 genel seçimlerinde Giresun Milletvekili olarak görev yapan, memleketi Giresun’a kalıcı ve değerli hizmetlerde bulunan Dr. Burhan Kara; TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği ve 55. Hükûmet döneminde Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu. Merhum Kara için cenaze töreni öncesinde, ailesinin yaşadığı Gemiler Çekeği Mahallesi’ndeki evinin önünde helallik alındı. Daha sonra cenazesi Hacı Miktad Camisi’ne getirilen Kara’nın cenaze törenine yoğun katılım oldu. Törene Vali Mustafa Koç, Giresun milletvekilleri, eski bakanlar Nurettin Canikli ve Eyüp Aşık, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ailesi, sevenleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesinde törene katılan eski bakanlar Nurettin Canikli ve Eyüp Aşık, Enver Yücel ile Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas birer konuşma yaptı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Dr. Burhan Kara, Yeni Mezarlık’taki aile kabristanlığında toprağa verildi.  
Ankara’da evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 77 yaşında hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı ve 5 dönem Giresun Milletvekilliği yapan Dr. Burhan Kara, memleketi Giresun’da son yolculuğuna uğurlandı.

1983, 1987, 1991, 1995 ve 1999 genel seçimlerinde Giresun Milletvekili olarak görev yapan, memleketi Giresun’a kalıcı ve değerli hizmetlerde bulunan Dr. Burhan Kara; TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği ve 55. Hükûmet döneminde Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Merhum Kara için cenaze töreni öncesinde, ailesinin yaşadığı Gemiler Çekeği Mahallesi’ndeki evinin önünde helallik alındı. Daha sonra cenazesi Hacı Miktad Camisi’ne getirilen Kara’nın cenaze törenine yoğun katılım oldu.

Törene Vali Mustafa Koç, Giresun milletvekilleri, eski bakanlar Nurettin Canikli ve Eyüp Aşık, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ailesi, sevenleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesinde törene katılan eski bakanlar Nurettin Canikli ve Eyüp Aşık, Enver Yücel ile Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas birer konuşma yaptı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Dr. Burhan Kara, Yeni Mezarlık’taki aile kabristanlığında toprağa verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bahtiyar Yaşat Çolak
(07.07.2026 16:50 - #77034)
Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun. Sevdiğimiz saygı duyduğumuz, memleketimize hizmeti dokunmuş ender siyasetçilerdendi.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.