Denizlerde av yasağı 15 Nisan’da başlıyor

GÜNDEM (BLT) - Bülten | 14.04.2026 - 10:01, Güncelleme: 14.04.2026 - 10:09 1157 kez okundu.
 

Denizlerde av yasağı 15 Nisan’da başlıyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, denizlerde genel av yasağının 15 Nisan 2026 itibarıyla başlayacağını duyurdu.
1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yayımlanan 6/1 Numaralı Tebliğ doğrultusunda uygulanacak yasaklarla, balık stoklarının korunması, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve deniz ekosisteminin dengede tutulması hedefleniyor. Gırgır ve Algarna Avcılığına Yasak 15 Nisan – 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yasak olacak. Aynı tarihler arasında algarna yöntemiyle deniz salyangozu avcılığı da yapılamayacak. Kalkan Avcılığına Sıkı Denetim 15 Nisan – 15 Haziran 2026 tarihleri arasında kalkan balığı avcılığı tamamen yasaklanacak. Yetkililer, stoklarında kalkan balığı bulunan balıkçıların yasağın başlamasından önce İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurarak stok tespiti yaptırmaları gerektiğini belirtti. Tespiti yapılan kalkan balıklarının ise yasağın başlamasından itibaren 7 gün içinde satışının tamamlanması zorunlu olacak. Öte yandan, serbest dönemde uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapmak isteyen balıkçı gemilerinin, ruhsatlarının bulunduğu İl Müdürlüğü’nden “Kalkan Avcılığı İzin Belgesi” almaları gerekiyor. Palamut ve Torik Avı da Yasak Kapsamında 1 Nisan – 14 Ağustos 2026 tarihleri arasında palamut ve torik avcılığı da yasak kapsamına alındı. Bu süreçte ilgili türlerin avlanması kesinlikle yasak olacak. Trol Avcılığına Bölgesel Yasak Ordu’nun Ünye ilçesi Taşkana Burnu’ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularında her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasaklandı. Balıkçılara Uyarı: Kurallara Uyun Yetkililer, balıkçıların belirlenen avlanma usul ve esaslarına uymalarının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, detaylı bilgi almak isteyenlerin İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurabileceklerini ifade etti.
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, denizlerde genel av yasağının 15 Nisan 2026 itibarıyla başlayacağını duyurdu.

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında yayımlanan 6/1 Numaralı Tebliğ doğrultusunda uygulanacak yasaklarla, balık stoklarının korunması, sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve deniz ekosisteminin dengede tutulması hedefleniyor.

Gırgır ve Algarna Avcılığına Yasak

15 Nisan – 31 Ağustos 2026 tarihleri arasında gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yasak olacak. Aynı tarihler arasında algarna yöntemiyle deniz salyangozu avcılığı da yapılamayacak.

Kalkan Avcılığına Sıkı Denetim

15 Nisan – 15 Haziran 2026 tarihleri arasında kalkan balığı avcılığı tamamen yasaklanacak. Yetkililer, stoklarında kalkan balığı bulunan balıkçıların yasağın başlamasından önce İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurarak stok tespiti yaptırmaları gerektiğini belirtti. Tespiti yapılan kalkan balıklarının ise yasağın başlamasından itibaren 7 gün içinde satışının tamamlanması zorunlu olacak.

Öte yandan, serbest dönemde uzatma ağı ile kalkan avcılığı yapmak isteyen balıkçı gemilerinin, ruhsatlarının bulunduğu İl Müdürlüğü’nden “Kalkan Avcılığı İzin Belgesi” almaları gerekiyor.

Palamut ve Torik Avı da Yasak Kapsamında

1 Nisan – 14 Ağustos 2026 tarihleri arasında palamut ve torik avcılığı da yasak kapsamına alındı. Bu süreçte ilgili türlerin avlanması kesinlikle yasak olacak.

Trol Avcılığına Bölgesel Yasak

Ordu’nun Ünye ilçesi Taşkana Burnu’ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularında her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasaklandı.

Balıkçılara Uyarı: Kurallara Uyun

Yetkililer, balıkçıların belirlenen avlanma usul ve esaslarına uymalarının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, detaylı bilgi almak isteyenlerin İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurabileceklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.