Bulancak’ta doğayla eğitim el ele
Bulancak’ta doğayla eğitim el ele
Bulancak İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü öncülüğünde 2022 yılında kurulan organik hobi bahçesi, gençleri doğayla buluşturuyor.
Yaklaşık iki dönüm arazi üzerine kurulan bahçede bugün itibarıyla 30 farklı tür bitki ve 75 adet meyve ağacı bulunuyor. Ayrıca alanda tavuklar ve horozlar da besleniyor.
Bulancak İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Yüksel, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Bundan üç yıl önce gençlerle birlikte bu organik hobi bahçemizi oluşturduk. Bahçemizi tamamen koruma altına aldık. Güvenlik görevlimiz her konuda yardımcı oluyor. Domates, biber, patlıcan, salata gibi her türlü sebzeyi burada yetiştiriyoruz,” dedi.
Hobi amacıyla kurulan bahçeye "organik bahçemiz" de deniyor. Gençlerin doğayla iç içe olmalarını teşvik etmeyi amaçlayan proje, aynı zamanda sağlıklı ve ekonomik üretim modelini de destekliyor. Gençler burada kendi sebzelerini doğal yollarla yetiştirerek üretim bilinci kazanıyor.
Murat Yüksel ayrıca, “Organik bahçemiz sadece üretim değil, bir yaşam biçimi öğretiyor. Gençlerimizi küçük yaşta doğayla iç içe yaşamaya alıştırıyoruz,” diyerek projenin uzun vadeli hedeflerine dikkat çekti.
Hobi bahçeleri sayesinde hem sağlıklı ürünler yetiştiriliyor hem de gençlerin çevreye duyarlılığı ve üretkenliği artırılıyor. Proje, Bulancak’ta örnek bir uygulama olarak dikkat çekiyor.



Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.