Bu laleleri koparmanın cezası 557 bin lira!

GÜNDEM (YH) - www.yildizhaber.com.tr | 12.05.2025 - 10:04, Güncelleme: 12.05.2025 - 10:07 1649+ kez okundu.
 

Bu laleleri koparmanın cezası 557 bin lira!

Lalenin ana vatanı olan Manisa’da baharda açan Manisa lalesinin korunması yaşatılması için ciddi önlemler devam ediyor.
Yetkililer lalelerin koparılmasının tespit edilmesi durumunda bunu yapanlara  olarak  557 bin 212 lira ceza uygulandığını belirtiyorlar ve uyarıda bulunuyorlar. Spil Dağı Milli Parkının göz bebeği laleler, görüntüleriyle sahaya bambaşka bir ahenk ve güzellik katıyor. Manisa Spil Dağı Millî Parkının gözdesi lale, Deniz seviyesinden 1700 metre yüksekliğe kadar geniş bir yükselti aralığında yayılma özelliğine sahip. Karaçam ormanları, tarla ve yol kenarları yaşamını sürdürdüğü sevdiği sahalar. Kış dönemi  nispeten nemli özellikle belli bir eğimi olan yamaçları da  benimser. Diğer taraftan çiçeklenme mevsiminin baharın ilk aylarına denk gelmesiyle kendini bulur ve yılda bir kez açar. Manisa Spil Dağı’nda yetişen endemik bitki türlerinden biri olan Manisa Lalelerinin geçmişteki anavatanı Orta Asya’dır. Orta Asya’dan bu bölgeye gelenler beraberlerince laleyi getirmişler. Şehzadeler kenti Manisa’da 2. Vatanı olan lale bugüne dek Spil dağının demirbaşı ve özelliği olmuş. Bilimsel deneyimlere özelliklere yansımış. Manisa’lılar endemik bitki olan laleye çok ilgi gösteriyor.   Ziyarete gelenlerden bu bitkinin koparılarak zayi edilmesini istemiyor. Laleye bakıldığında Türkiye’de ortalama 20 tür lale bulunuyor. Bir devre adını veren Manisa lalesi tarihsel hatıra Şehzadeler  kentine.
Lalenin ana vatanı olan Manisa’da baharda açan Manisa lalesinin korunması yaşatılması için ciddi önlemler devam ediyor.

Yetkililer lalelerin koparılmasının tespit edilmesi durumunda bunu yapanlara  olarak  557 bin 212 lira ceza uygulandığını belirtiyorlar ve uyarıda bulunuyorlar.

Spil Dağı Milli Parkının göz bebeği laleler, görüntüleriyle sahaya bambaşka bir ahenk ve güzellik katıyor.

Manisa Spil Dağı Millî Parkının gözdesi lale, Deniz seviyesinden 1700 metre yüksekliğe kadar geniş bir yükselti aralığında yayılma özelliğine sahip.

Karaçam ormanları, tarla ve yol kenarları yaşamını sürdürdüğü sevdiği sahalar. Kış dönemi  nispeten nemli özellikle belli bir eğimi olan yamaçları da  benimser. Diğer taraftan çiçeklenme mevsiminin baharın ilk aylarına denk gelmesiyle kendini bulur ve yılda bir kez açar.

Manisa Spil Dağı’nda yetişen endemik bitki türlerinden biri olan Manisa Lalelerinin geçmişteki anavatanı Orta Asya’dır. Orta Asya’dan bu bölgeye gelenler beraberlerince laleyi getirmişler.

Şehzadeler kenti Manisa’da 2. Vatanı olan lale bugüne dek Spil dağının demirbaşı ve özelliği olmuş. Bilimsel deneyimlere özelliklere yansımış. Manisa’lılar endemik bitki olan laleye çok ilgi gösteriyor.  

Ziyarete gelenlerden bu bitkinin koparılarak zayi edilmesini istemiyor. Laleye bakıldığında Türkiye’de ortalama 20 tür lale bulunuyor.

Bir devre adını veren Manisa lalesi tarihsel hatıra Şehzadeler  kentine.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.