Yıldız Haber
Yıldız Haber
Bulutlu
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
11 Ağustos 2026 - 11:32

Giresun’da SGK Borcu Olanlara önemli fırsat!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yayımlanan 2026/15 sayılı genelge ile prim ve diğer kurum alacaklarının tecil ve taksitlendirilmesinde işveren, esnaf ve vatandaşlar lehine önemli düzenlemeler hayata geçirildi.

0 Okunma 0 Paylaşım
Giresun’da SGK Borcu Olanlara önemli fırsat!

Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Karakaya, yeni düzenlemeyle borçluların yükünün hafifletilmesinin ve kamu alacaklarının sürdürülebilir şekilde tahsil edilmesinin hedeflendiğini belirterek, teminatsız tecil limitinin 10 milyon TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

Düzenlemenin en dikkat çekici maddelerinden birinin teminatsız tecil limitindeki 40 katlık artış olduğunu vurgulayan Karakaya, daha önce 250 bin TL olan bu sınırın 10 milyon TL’ye yükseltildiğini ifade etti. Bu sayede borçluların ilave teminat göstermeden taksitlendirme imkânından faydalanabileceğini belirten Karakaya, Giresun için çok önemli bir yetki genişlemesini de müjdeledi. 

Alınan kararla, Giresun'da daha önce 13 milyon TL ile sınırlı olan tecil onay yetkisi 31 Ağustos 2026 tarihine kadar geçici olarak kaldırıldı. Böylece genel müdürlük tarafından değerlendirilen yüksek tutarlı talepler artık doğrudan Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından sonuçlandırılarak vatandaşların işlemleri büyük ölçüde hızlandırılacak.

Borçluların mali durumları dikkate alınarak oluşturulan yeni ödeme planlarında 72 aya kadar tecil ve taksitlendirme imkânı devam ediyor. Tecil faiz oranının yıllık bileşik yüzde 29 olarak belirlendiğini hatırlatan Karakaya, faizin kalan borç üzerinden hesaplanması nedeniyle kısa ve orta vadeli ödeme planlarının çok daha avantajlı hâle geldiğini aktardı. 

Ayrıca, tecil şartlarına uyulduğu sürece borçluların üzerindeki icra baskısı ortadan kalkacak, cebri takip ve satış işlemleri durdurulacak. İlk taksitin eksiksiz ve zamanında ödenmesi durumunda ise araçlar üzerindeki yakalama şerhleri kaldırılabilecek; ancak haciz işlemleri yasal mevzuat çerçevesinde korunmaya devam edecek.

Yeni genelgenin işletmelerin üretim ve istihdama katkılarını kesintisiz sürdürebilmelerine büyük destek olacağını ifade eden Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Karakaya, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla işverenlerin ve sigortalıların her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. 

Tecil taksitlendirmesinin son gününün 31 Ağustos 2026 olduğunu hatırlatan Karakaya, sağlanan bu tarihi tecil ve taksitlendirme fırsatlarından yararlanmak isteyen tüm işveren, esnaf ve vatandaşları ayrıntılı bilgi almak ve başvuru yapmak üzere Giresun Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Merkezlerine davet etti.

#sgk #giresunda #düzenlemeler

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!