Giresun’a mobil atık getirme merkezi

YAŞAM 02.12.2021 - 17:21, Güncelleme: 02.12.2021 - 17:21 3771+ kez okundu.
 

Giresun’a mobil atık getirme merkezi

Giresun Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında, atık miktarının azaltılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri kazanılması ve çevre kirliliğinin önlenerek ekonomiye katma değer sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Denetim Birimi tarafından, kentin yoğun ve vatandaşların kolay ulaşım sağlayabilecekleri noktalara 5 adet Mobil Atık Getirme Merkezi üniteleri yerleştirildi. Atatürk Meydanı, Teyyaredüzü Mahallesi Haydar Aliyev Parkı, Valilik binası arkası, Çıtlakkale Mahallesi muhtarlık binası önü ve Aksu Mahallesi Bilgi Evi olmak üzere 5 farklı noktaya yerleştirilen mobil atık getirme merkezi üniteleri kağıt, karton, cam, plastik, metal, elektrik, elektronik eşyalar, bitkisel atık yağ, atık pil biriktirme özelliğine sahip bulunuyor. Bu üniteler ile vatandaşlar ayrı biriktirdikleri atıklarını atık noktalarına bırakabilecek ve böylelikle depolama sahalarına giden çöp miktarının azaltılması sağlanacak. Söz konusu çalışmaların, doğayı ve çevreyi korumak bilinciyle, hedef “sıfır atık sıfır kayıp” doğrultusunda devam edeceği bildirildi.
Giresun Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında, atık miktarının azaltılması, atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri kazanılması ve çevre kirliliğinin önlenerek ekonomiye katma değer sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Denetim Birimi tarafından, kentin yoğun ve vatandaşların kolay ulaşım sağlayabilecekleri noktalara 5 adet Mobil Atık Getirme Merkezi üniteleri yerleştirildi.

Atatürk Meydanı, Teyyaredüzü Mahallesi Haydar Aliyev Parkı, Valilik binası arkası, Çıtlakkale Mahallesi muhtarlık binası önü ve Aksu Mahallesi Bilgi Evi olmak üzere 5 farklı noktaya yerleştirilen mobil atık getirme merkezi üniteleri kağıt, karton, cam, plastik, metal, elektrik, elektronik eşyalar, bitkisel atık yağ, atık pil biriktirme özelliğine sahip bulunuyor.

Bu üniteler ile vatandaşlar ayrı biriktirdikleri atıklarını atık noktalarına bırakabilecek ve böylelikle depolama sahalarına giden çöp miktarının azaltılması sağlanacak.

Söz konusu çalışmaların, doğayı ve çevreyi korumak bilinciyle, hedef “sıfır atık sıfır kayıp” doğrultusunda devam edeceği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.