Giresun Belediyesi Giresun tarihine ışık tutuyor

KÜLTÜR 29.03.2024 - 16:42, Güncelleme: 29.03.2024 - 16:45 6981 kez okundu.
 

Giresun Belediyesi Giresun tarihine ışık tutuyor

“Giresun’un sözlü tarihi; cumhuriyet döneminde şehir ve insan” adlı kitabın tanıtım lansmanı yapıldı
Giresun Belediyesi Kültür Yayınları bünyesinde, “Giresun’un Sözlü Tarihi; Cumhuriyet Döneminde Şehir ve İnsan” başlıklı 3 ciltlik eserin tanıtım lansmanı yapıldı. Giresun’un tarihini ele alan eserin tanıtım lansmanı Giresun Belediyesi Düşünce Okulu’nda gerçekleşti. Giresun Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Bakırcı’nın yürütücüsü olduğu ve yine Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cem Feridunoğlu’nun genel koordinatörlüğünü yürüttüğü “Giresun’un Sözlü Tarihi; Cumhuriyet Döneminde Şehir ve İnsan” başlılığıyla üç cilt olarak Giresun Belediyesi tarafından bastırıldı. Tanıtım lansmanına; Giresun Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, Belediye Kültür Yayınları Şefi Ali Murat Yılmaz, projenin danışma kurulunda yer alan Nafiz Uğur Karaibrahimoğlu, Tuncer Dervişoğlu, Güray Kubilay Yaman, Hüseyin Gazi Menteşeoğlu gibi isimlerin yanında Dr. Ruşen Topallı, Dr. Çetin Arslan, Giresun İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Cemalettin Aydınoğlu, Giresun Üniversitesi’nden akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katılım sağladı. Göreve geldikleri günden itibaren kültürel yayınlara büyük önem verdiklerini belirten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Bu anlamda şehrin tarihine ve kültürüne ışık tutan çalışmaların hayata geçirilmesi bu durumun en önemli göstergesi. Bugüne kadar çıkardığımız sekiz yayın ile bir anlamda geleceğe miras bıraktık diyebiliriz. Son olarak üç ciltlik bu Giresun’un sözlü tarihi adlı yayınımızla da bu çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Bu tür çalışmalar gerçekten şehrimiz adına büyük bir kazançtır.” dedi  
“Giresun’un sözlü tarihi; cumhuriyet döneminde şehir ve insan” adlı kitabın tanıtım lansmanı yapıldı

Giresun Belediyesi Kültür Yayınları bünyesinde, “Giresun’un Sözlü Tarihi; Cumhuriyet Döneminde Şehir ve İnsan” başlıklı 3 ciltlik eserin tanıtım lansmanı yapıldı. Giresun’un tarihini ele alan eserin tanıtım lansmanı Giresun Belediyesi Düşünce Okulu’nda gerçekleşti.

Giresun Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Bakırcı’nın yürütücüsü olduğu ve yine Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Cem Feridunoğlu’nun genel koordinatörlüğünü yürüttüğü “Giresun’un Sözlü Tarihi; Cumhuriyet Döneminde Şehir ve İnsan” başlılığıyla üç cilt olarak Giresun Belediyesi tarafından bastırıldı.

Tanıtım lansmanına; Giresun Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Demirel, Belediye Kültür Yayınları Şefi Ali Murat Yılmaz, projenin danışma kurulunda yer alan Nafiz Uğur Karaibrahimoğlu, Tuncer Dervişoğlu, Güray Kubilay Yaman, Hüseyin Gazi Menteşeoğlu gibi isimlerin yanında Dr. Ruşen Topallı, Dr. Çetin Arslan, Giresun İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Cemalettin Aydınoğlu, Giresun Üniversitesi’nden akademisyenler, öğretmenler ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Göreve geldikleri günden itibaren kültürel yayınlara büyük önem verdiklerini belirten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu: “Bu anlamda şehrin tarihine ve kültürüne ışık tutan çalışmaların hayata geçirilmesi bu durumun en önemli göstergesi. Bugüne kadar çıkardığımız sekiz yayın ile bir anlamda geleceğe miras bıraktık diyebiliriz. Son olarak üç ciltlik bu Giresun’un sözlü tarihi adlı yayınımızla da bu çalışmalarımızı sürdürdük ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Bu tür çalışmalar gerçekten şehrimiz adına büyük bir kazançtır.” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.