Dr. Şenyürek’ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

GÜNDEM 09.01.2024 - 15:37, Güncelleme: 09.01.2024 - 15:37 4417+ kez okundu.
 

Dr. Şenyürek’ten 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

CHP’li Şenyürek, “Doğru ve tarafsız haber verme özgürlüğünden vazgeçmeyen tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “İktidar sahipleri basın kuruluşlarını çeşitli nedenlerle baskı altına alarak tek tipleştirmekte, gazeteciler sansür ve oto sansür kıskacına maruz bırakılarak halkın haber alma hakkı gasp edilmektedir. Tüm baskılara rağmen görevini yaparak halkın haber alma hakkını savunmaya devam eden gazeteciler ise tehdit edilmekte, hedef gösterilmektedir. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün hazırladığı 2023 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde ülkemiz, geçen yıla göre 16 sıra daha gerileyerek 180 ülke içerisinde 165'inci sırada yer almış, ‘sorunlu’ kategoriden ‘vahim’ kategorisine düşürülmüştür. Hiç şüphesiz, özgür basın ve ifade özgürlüğü; çoğulcu, çağdaş ve katılımcı demokrasinin ana unsurlarındandır. Bu özgürlüklerin olmadığı toplumların bağımsızlığı ve gelişmesi beklenemez. 10 Ocak 1961 günü, ‘Simidimiz ve Hürriyetimiz’ yazılı pankartla Cağaloğlu’nda yürüyen İstanbul Gazeteciler Sendikası üyelerinin, gerçekleri korkusuzca yazdıkları için katledilen; Ahmet Taner Kışlalı’nın, Çetin Emeç’in, Abdi İpekçi’nin, Uğur Mumcu’nun, Metin Göktepe’nin, Hrant Dink’in, Giresunumuzun ilk gazetesini kuran Mehmet Hamdi Bey’in, basın tarihimizde iz bırakmış Osman Fikret Topallı’nın, Nuri Ahmet Cimşit’in, Hasan Öğütçü’nün ve memleketimizin dört bir yanında, gücünü halktan alarak, yaşadıkları tüm baskılara rağmen kalemini satmayan, doğru ve tarafsız haber verme özgürlüğünden vazgeçmeyen tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.”
CHP’li Şenyürek, “Doğru ve tarafsız haber verme özgürlüğünden vazgeçmeyen tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“İktidar sahipleri basın kuruluşlarını çeşitli nedenlerle baskı altına alarak tek tipleştirmekte, gazeteciler sansür ve oto sansür kıskacına maruz bırakılarak halkın haber alma hakkı gasp edilmektedir. Tüm baskılara rağmen görevini yaparak halkın haber alma hakkını savunmaya devam eden gazeteciler ise tehdit edilmekte, hedef gösterilmektedir.

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün hazırladığı 2023 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde ülkemiz, geçen yıla göre 16 sıra daha gerileyerek 180 ülke içerisinde 165'inci sırada yer almış, ‘sorunlu’ kategoriden ‘vahim’ kategorisine düşürülmüştür.

Hiç şüphesiz, özgür basın ve ifade özgürlüğü; çoğulcu, çağdaş ve katılımcı demokrasinin ana unsurlarındandır. Bu özgürlüklerin olmadığı toplumların bağımsızlığı ve gelişmesi beklenemez.

10 Ocak 1961 günü, ‘Simidimiz ve Hürriyetimiz’ yazılı pankartla Cağaloğlu’nda yürüyen İstanbul Gazeteciler Sendikası üyelerinin, gerçekleri korkusuzca yazdıkları için katledilen; Ahmet Taner Kışlalı’nın, Çetin Emeç’in, Abdi İpekçi’nin, Uğur Mumcu’nun, Metin Göktepe’nin, Hrant Dink’in, Giresunumuzun ilk gazetesini kuran Mehmet Hamdi Bey’in, basın tarihimizde iz bırakmış Osman Fikret Topallı’nın, Nuri Ahmet Cimşit’in, Hasan Öğütçü’nün ve memleketimizin dört bir yanında, gücünü halktan alarak, yaşadıkları tüm baskılara rağmen kalemini satmayan, doğru ve tarafsız haber verme özgürlüğünden vazgeçmeyen tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.