Çevre yolu rafa mı kalktı?

SİYASET 20.10.2021 - 16:48, Güncelleme: 20.10.2021 - 16:48 2866+ kez okundu.
 

Çevre yolu rafa mı kalktı?

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “AKP Milletvekili Cemal Öztürk’ün Sivil Toplum Temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda Güney Çevre Yolu projesine ilişkin yatırım planlamasının olmadığını belirttiğini hatırlatıp “2022 yılında projelendirilip, 2023 yılı yatırım programına alınabilir demek Giresun bir on yıl daha bekleyebilir demekten farklı değil. Seçim 2022’de ya da 2023’de olur vatandaş bizden hesap sorar topu gezdirelim diyor” dedi.
Sayın Nurettin Canikli’nin AKP Grup Başkanvekili olduğu 2012’de yolun yapılacağı müjdesini verdiğini, yapım ihalesinin 25 Haziran 2015’te gerçekleştirildiğini duyurduğunu, bir başka Milletvekilinin Proje’nin bitim tarihinin 12 Mayıs 2020 olduğunu söyleyip hemşerilerimize müsterih olun, biz, bu projenin yakın takipçisiyiz ifadelerini hatırlatan Necati Tığlı “daha güzergâh, kaç kilometre, kaç tünel var, kaç viyadük var bir fikir birliği sağlayamadılar. Biri 42 km, diğeri 47 km dedi. Biri, iki gidiş iki geliş derken, diğeri üç gidiş üç geliş dedi. Ekonomik koşullar bahane edilerek sadece merkez geçişini halledelim anlayışı da geçtiğimiz yıllarda ortaya çıktı. Biz Keşap’a kadar değil, Armelit’i aşarak Espiye’ye uzansın demiştik; fakat görünen o ki uzatılması bir tarafa para olsa merkez geçişini yapsak şükrederiz noktasına gelmişler” ifadelerini kullandı. CHP’li Tığlı, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, 2020 Ocak ayında, 49 kilometrelik Giresun Çevre Yolu proje ihalesinin yapıldığını belirterek proje çalışmalarının 2020 yılında tamamlanmasını öngörüyoruz demişti. 2020 yılı biteli 10 ay oldu sayın Bakan hani öngörünüz. Ne oldu? Hani devlette devamlılık esastır diyordunuz. Acaba Bakan değiştikten sonra Giresun Çevre Yolu rafa kalktı da bu sebeple mi 2023’te bakarız deniliyor. Biz, yarın öbürgün iktidarın Giresun için alacağı yeni yatırım kararlarında ne kadar samimi ve inandırıcı olduğunu nereden bileceğiz. Şehir merkezi geçişini rahatlatmak üzere ortaya atılan dal-çık, liman köprülü kavşağı sözlerinin Güney Çevre Yolu’nu ertelemek için üretilen bir bahane olduğunu vurguladığımızda bizi Giresun’a yapılan yatırımlara karşı olmakla suçlayanlar da bir zahmet AKP bizi de kandırdı deme cesaretine sahip olsun” çıkışını yaptı. AKP’li siyasetçilerden ortak akıl, siyaset üstü, şehrin menfaatleri sözlerini çok duyuyoruz; fakat kentin çözüm bekleyen sorunlarında kendi içlerinde dahi bir ortak akıl sağlayamadıklarını görüyoruz” ifadelerine yer veren TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı “yaşanan sorunun şeffaflıktan uzak yönetim anlayışının bir sonucu olduğunu Başkanlık Sisteminin yatırım, kamu yönetimi anlamında iflas ettiğini gösteren örnekleri Giresun’da bulmak çok kolay” dedi.   Aynı Masa Etrafında Toplanmalıyız CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Giresun Valisi Koordinatörlüğünde siyasi partilerin İl Başkanları, Milletvekilleri, Ticaret Odaları, Mimarlar Odası, Giresun Barosu, Üniversite, Akademisyenler ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri siyasi temayülleri bir kenara bırakarak kapsamlı ve çözüm odaklı bir çalışma yürütülmesi için bir araya gelmelidir.  Herkes bu şehri sevdiğini, siyaset üstü bir yaklaşım sergilediğini söyleyip duruyor. Alın size fırsat, Giresun ilinde ortak akla her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Vakit kaybetmeden bir araya gelerek şehrin menfaati neyse bu kararların alınacağı bir masa etrafında toplanalım” çağrısını yaptı.  
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “AKP Milletvekili Cemal Öztürk’ün Sivil Toplum Temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda Güney Çevre Yolu projesine ilişkin yatırım planlamasının olmadığını belirttiğini hatırlatıp “2022 yılında projelendirilip, 2023 yılı yatırım programına alınabilir demek Giresun bir on yıl daha bekleyebilir demekten farklı değil. Seçim 2022’de ya da 2023’de olur vatandaş bizden hesap sorar topu gezdirelim diyor” dedi.

Sayın Nurettin Canikli’nin AKP Grup Başkanvekili olduğu 2012’de yolun yapılacağı müjdesini verdiğini, yapım ihalesinin 25 Haziran 2015’te gerçekleştirildiğini duyurduğunu, bir başka Milletvekilinin Proje’nin bitim tarihinin 12 Mayıs 2020 olduğunu söyleyip hemşerilerimize müsterih olun, biz, bu projenin yakın takipçisiyiz ifadelerini hatırlatan Necati Tığlı “daha güzergâh, kaç kilometre, kaç tünel var, kaç viyadük var bir fikir birliği sağlayamadılar. Biri 42 km, diğeri 47 km dedi. Biri, iki gidiş iki geliş derken, diğeri üç gidiş üç geliş dedi. Ekonomik koşullar bahane edilerek sadece merkez geçişini halledelim anlayışı da geçtiğimiz yıllarda ortaya çıktı. Biz Keşap’a kadar değil, Armelit’i aşarak Espiye’ye uzansın demiştik; fakat görünen o ki uzatılması bir tarafa para olsa merkez geçişini yapsak şükrederiz noktasına gelmişler” ifadelerini kullandı.

CHP’li Tığlı, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, 2020 Ocak ayında, 49 kilometrelik Giresun Çevre Yolu proje ihalesinin yapıldığını belirterek proje çalışmalarının 2020 yılında tamamlanmasını öngörüyoruz demişti. 2020 yılı biteli 10 ay oldu sayın Bakan hani öngörünüz. Ne oldu? Hani devlette devamlılık esastır diyordunuz. Acaba Bakan değiştikten sonra Giresun Çevre Yolu rafa kalktı da bu sebeple mi 2023’te bakarız deniliyor. Biz, yarın öbürgün iktidarın Giresun için alacağı yeni yatırım kararlarında ne kadar samimi ve inandırıcı olduğunu nereden bileceğiz.

Şehir merkezi geçişini rahatlatmak üzere ortaya atılan dal-çık, liman köprülü kavşağı sözlerinin Güney Çevre Yolu’nu ertelemek için üretilen bir bahane olduğunu vurguladığımızda bizi Giresun’a yapılan yatırımlara karşı olmakla suçlayanlar da bir zahmet AKP bizi de kandırdı deme cesaretine sahip olsun” çıkışını yaptı.

AKP’li siyasetçilerden ortak akıl, siyaset üstü, şehrin menfaatleri sözlerini çok duyuyoruz; fakat kentin çözüm bekleyen sorunlarında kendi içlerinde dahi bir ortak akıl sağlayamadıklarını görüyoruz” ifadelerine yer veren TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı “yaşanan sorunun şeffaflıktan uzak yönetim anlayışının bir sonucu olduğunu Başkanlık Sisteminin yatırım, kamu yönetimi anlamında iflas ettiğini gösteren örnekleri Giresun’da bulmak çok kolay” dedi.

 

Aynı Masa Etrafında Toplanmalıyız

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Giresun Valisi Koordinatörlüğünde siyasi partilerin İl Başkanları, Milletvekilleri, Ticaret Odaları, Mimarlar Odası, Giresun Barosu, Üniversite, Akademisyenler ve Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri siyasi temayülleri bir kenara bırakarak kapsamlı ve çözüm odaklı bir çalışma yürütülmesi için bir araya gelmelidir. 

Herkes bu şehri sevdiğini, siyaset üstü bir yaklaşım sergilediğini söyleyip duruyor. Alın size fırsat, Giresun ilinde ortak akla her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir dönem yaşıyoruz. Vakit kaybetmeden bir araya gelerek şehrin menfaati neyse bu kararların alınacağı bir masa etrafında toplanalım” çağrısını yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.