Bulancaklı öğretmen aile dünyayı keşfediyor! 10 yılda 20’den fazla ülke
Giresun’un Bulancak ilçesinde görev yapan öğretmen çift Elif Akça Talaşmanlı ve Evren Talaşmanlı, kızları Defne ile birlikte 10 yılda 20’den fazla ülkeyi ziyaret etti.
Her yaz tatilini farklı kültürleri keşfetmek için değerlendiren ailenin yeni hedefinde Japonya ve Güney Kore bulunuyor.
Bulancak Atatürk Ortaokulunda matematik öğretmeni olarak görev yapan Elif Akça Talaşmanlı ile Gazi Ortaokulunda Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni olan eşi Evren Talaşmanlı, kızları Defne Talaşmanlı ile dünyayı gezmeye devam ediyor.
Seyahat etmeyi aile yaşamlarının önemli bir parçası hâline getiren Talaşmanlı ailesi, bugüne kadar Avrupa’nın birçok ülkesini ziyaret ederek farklı kültürleri ve yaşam biçimlerini yakından tanıma fırsatı buldu.
Her yaz tatilinde yeni bir ülke keşfediyorlar
Son 10 yılda İsveç, Norveç, Danimarka, Fransa, İtalya, Belçika, Hollanda, Çekya, Almanya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Karadağ, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Sırbistan, Kosova ve Kuzey Makedonya’nın da aralarında bulunduğu 20’den fazla ülkeyi gezen aile, seyahatlerine her yıl yeni rotalar ekliyor.
Yolculuklarını önceden planlayan öğretmen çift, ziyaret edecekleri ülkelerin ulaşım imkânlarını araştırarak uçak, tren, otobüs ve gemi gibi farklı ulaşım araçlarını tercih ediyor.
Yaz tatillerinin en az 15 gününü seyahate ayıran ailenin gelecek yılki hedefi ise Japonya ve Güney Kore.
“Biriktirdiğimiz anılar bizimle kalıyor”
Seyahatlerin kendilerine yeni deneyimler kazandırdığını belirten Elif Akça ve Evren Talaşmanlı, maddi eşyaların zamanla sıradanlaşabildiğini ancak yolculuklarda edinilen hatıraların kalıcı olduğunu ifade etti.
Öğretmen çift, seyahat etme kararlarını anlatırken, “Bu dünya yolculuğunun bizi hem insan hem de öğretmen olarak besleyecek bir yolculuk olduğuna inandık.” dedi.
Gezerek öğrendiklerini öğrencilerine de yansıtıyorlar
Farklı ülkelerde yalnızca turistik yerleri ziyaret etmekle yetinmeyen Talaşmanlı çifti, yerel kültürü tanımaya, insanlarla iletişim kurmaya ve günlük yaşamı gözlemlemeye de önem veriyor.
Seyahatlerin mesleki bakış açılarını geliştirdiğini belirten öğretmen çift, şu ifadeleri kullandı:
“Hiç bilmediğimiz bir dilin konuşulduğu sokaklarda yürümek, bazen başka bir kültürün sofrasına misafir olmak bizi mutlu ediyor. Çünkü öğretmenlik sadece bilgiyi aktarmak değil, hayata dair bakış açısı kazandırmak da demek. Bir çocuğa empatiyi, cesareti, farklılıklara saygıyı ya da hayal kurmanın değerini gerçekten anlatabilmek için bazen insanın önce kendisinin o duyguları yaşaması gerekir. Biz bu yolculukta tam da bunu yaşıyoruz.”
Bulancaklı öğretmen çift, kızları Defne ile birlikte yeni ülkeler görmeye ve farklı kültürler tanımaya devam etmeyi planlıyor.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Fındık üreticisine TMO’dan rahatlatan müjde!




Son Haberler
Bulancaklı öğretmen aile dünyayı keşfediyor! 10 yılda 20’den fazla ülke



