Adatepe Yayla Turizm Merkezi masaya yatırıldı

TURİZM 24.06.2021 - 17:23, Güncelleme: 24.06.2021 - 17:23 36853+ kez okundu.
 

Adatepe Yayla Turizm Merkezi masaya yatırıldı

7 Ocak 2020 tarihli 2034 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Uluslararası Turizm Merkezi ilan edilen Giresun Bulancak Adatepe Yayla Turizm Merkezi alanında altyapı çalışmaları başladı.
Turizm bölgesi ilan edilen Adatepe’de yapılması düşünülen yatırımlarla ilgili İşadamı Nuri Beğendik ve Murat Kadıoğlu Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna’yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Bulancak Ticaret Odası Başkanı Ali Fat, Bulancak Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Leyla Kara,  Giresun 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ve Haldun Gedikali’de yer aldı. Bulancak’a hakim bir noktada bulunan ve Adatepe Mevkii olarak adlandırılan bölgenin Karadeniz  sahil şeridinin Bulancak ve Giresun İl merkezi arasında kalan kısmının kuşbakışı olarak rahatlıkla izlenebildiği güzel bir manzara seyrine sahip olduğu alanda Uluslararası Turizm Merkezi kurulması yönünde fikir alışverişinde bulunulan ziyaret sonrası Kaymakam Tuna başkanlığında ki heyet, bölgeye giderek alanda incelemelerde bulundular. Bulancak İlçesi sınırları içerisinde bulunan Büyükada, Küçükada ve Kuzköy Köyleri ile bu köylere bağlı bazı mahalleleri de kapsayan alanın 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanununun 3’üncü maddesi gereğince  7 Ocak 2020 tarihli 2034 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Giresun Bulancak Adatepe Yayla  Turizm Merkezi olarak ilan edilmesine karar verildiğini hatırlatan Kaymakam Tuna, “8 Ocak 2020 tarih ve 31002 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. İmar planının yapılması çalışmaları devam etmektedir. Bölgede yapılacak yatırımlarla ilgili ziyaretimize gelen İşadamı Nuri Beğendik ve Murat Kadıoğlu ile Bulancak Ticaret Odası Başkanı Ali Fat, Bulancak Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Leyla Kara,  Giresun 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz eşliğinde bölgede incelemelerde bulunduk” dedi.
7 Ocak 2020 tarihli 2034 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Uluslararası Turizm Merkezi ilan edilen Giresun Bulancak Adatepe Yayla Turizm Merkezi alanında altyapı çalışmaları başladı.

Turizm bölgesi ilan edilen Adatepe’de yapılması düşünülen yatırımlarla ilgili İşadamı Nuri Beğendik ve Murat Kadıoğlu Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette Bulancak Ticaret Odası Başkanı Ali Fat, Bulancak Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Leyla Kara,  Giresun 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ve Haldun Gedikali’de yer aldı.

Bulancak’a hakim bir noktada bulunan ve Adatepe Mevkii olarak adlandırılan bölgenin Karadeniz  sahil şeridinin Bulancak ve Giresun İl merkezi arasında kalan kısmının kuşbakışı olarak rahatlıkla izlenebildiği güzel bir manzara seyrine sahip olduğu alanda Uluslararası Turizm Merkezi kurulması yönünde fikir alışverişinde bulunulan ziyaret sonrası Kaymakam Tuna başkanlığında ki heyet, bölgeye giderek alanda incelemelerde bulundular.

Bulancak İlçesi sınırları içerisinde bulunan Büyükada, Küçükada ve Kuzköy Köyleri ile bu köylere bağlı bazı mahalleleri de kapsayan alanın 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanununun 3’üncü maddesi gereğince  7 Ocak 2020 tarihli 2034 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Giresun Bulancak Adatepe Yayla  Turizm Merkezi olarak ilan edilmesine karar verildiğini hatırlatan Kaymakam Tuna, “8 Ocak 2020 tarih ve 31002 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. İmar planının yapılması çalışmaları devam etmektedir. Bölgede yapılacak yatırımlarla ilgili ziyaretimize gelen İşadamı Nuri Beğendik ve Murat Kadıoğlu ile Bulancak Ticaret Odası Başkanı Ali Fat, Bulancak Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Leyla Kara,  Giresun 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz eşliğinde bölgede incelemelerde bulunduk” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.