'15 TEMMUZ' TARİHİ DESTAN UNUTULMAYACAK

GÜNDEM 14.07.2021 - 15:34, Güncelleme: 14.07.2021 - 15:34 2944+ kez okundu.
 

'15 TEMMUZ' TARİHİ DESTAN UNUTULMAYACAK

Türkiye demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha göstererek 15 Temmuz Şehitlerini anacak.
15 Temmuz darbe girişimi, Fethullahçı Terör Örgütü'ne bağlı olan askerlerin kalkıştığı bir darbe girişimidir. 15 Temmuz Darbe Girişimi halkın ve güvenlik güçlerinin büyük direnişi sonucu engellenerek ‘Kurtuluş Savaş’ından’ sonra Türkiye’nin geçilmez olduğunu bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan bu hain darbe girişiminde başta İstanbul olmak üzere toplamda 48 saat içinde 250 şehit verilmiş. Yine 2196 vatandaş ise yaralanmıştı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada; 15 Temmuz darbe girişiminin, yarın 5. yılı olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'in o gece sergilediği cesur duruşla gazilik unvanını hak ettiğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleyi FETÖ ihanet şebekesine karşı da verdiğini belirterek "Kamudan iş dünyasına, sivil toplumdan eğitime kadar devlet ve millet hayatının her yerine sızan bu sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Fakat biz bunları, biliyorsunuz, içeride de dışarıda da kovalıyoruz ve yakaladıkça da Türkiye'ye getiriyoruz. Şu anda Orta Asya'daki en büyük, bütün para, finans olaylarını koordine eden ve onların Orta Asya'da dağıtımını yürüten ismi yakalandı, getirildi, bütün sorgulamaları yapıldı, şimdi yola devam ediyoruz." dedi. Örgütün, ülkede ve dünyanın pek çok yerinde hain emellerini yerine getirmek için hala çalışan, fırsat kollayan mensupları olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diğer terör örgütleri ile mücadelemizi nasıl tavizsiz ve kararlı bir şekilde yürütüyorsak FETÖ'yü de aynı şekilde son mensubu etkisiz hale getirilene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere de prim vermeyeceğiz, bu da böyle bilinsin. Bizim kutsallarımıza saldıranlara prim vermeyeceğiz. Dinimizin kutsiyetini yıllar yılı bunlar sömürdüler, açık söylüyorum ama aldandık, şimdi toparlandı. 2010'dan sonra bu süreci farklı bir havada, atmosferde, yakın takipte götürüyoruz." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehitlere ve 15 Temmuz'da darbecilere karşı direnirken son nefesini verenlere Allah'tan rahmet diledi.   15 TEMMUZ’UN UNUTULMAZ KAHRAMANI   15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın emrine, sonunda şehadet olduğunu bilerek itaat etti. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan Kahraman Halisdemir, olay yerinde darbeci askerler tarafından defalarca kurşunlanarak şehit edildi.  
Türkiye demokrasiye olan bağlılığını bir kez daha göstererek 15 Temmuz Şehitlerini anacak.

15 Temmuz darbe girişimi, Fethullahçı Terör Örgütü'ne bağlı olan askerlerin kalkıştığı bir darbe girişimidir. 15 Temmuz Darbe Girişimi halkın ve güvenlik güçlerinin büyük direnişi sonucu engellenerek ‘Kurtuluş Savaş’ından’ sonra Türkiye’nin geçilmez olduğunu bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan bu hain darbe girişiminde başta İstanbul olmak üzere toplamda 48 saat içinde 250 şehit verilmiş. Yine 2196 vatandaş ise yaralanmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada; 15 Temmuz darbe girişiminin, yarın 5. yılı olduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'in o gece sergilediği cesur duruşla gazilik unvanını hak ettiğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı yürüttüğü mücadeleyi FETÖ ihanet şebekesine karşı da verdiğini belirterek "Kamudan iş dünyasına, sivil toplumdan eğitime kadar devlet ve millet hayatının her yerine sızan bu sinsi yapının ülkeden temizlenmesi kolay değildir. Fakat biz bunları, biliyorsunuz, içeride de dışarıda da kovalıyoruz ve yakaladıkça da Türkiye'ye getiriyoruz. Şu anda Orta Asya'daki en büyük, bütün para, finans olaylarını koordine eden ve onların Orta Asya'da dağıtımını yürüten ismi yakalandı, getirildi, bütün sorgulamaları yapıldı, şimdi yola devam ediyoruz." dedi.

Örgütün, ülkede ve dünyanın pek çok yerinde hain emellerini yerine getirmek için hala çalışan, fırsat kollayan mensupları olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diğer terör örgütleri ile mücadelemizi nasıl tavizsiz ve kararlı bir şekilde yürütüyorsak FETÖ'yü de aynı şekilde son mensubu etkisiz hale getirilene kadar takip edeceğiz. Din kisvesi altında bu milleti sömürenlere de prim vermeyeceğiz, bu da böyle bilinsin. Bizim kutsallarımıza saldıranlara prim vermeyeceğiz. Dinimizin kutsiyetini yıllar yılı bunlar sömürdüler, açık söylüyorum ama aldandık, şimdi toparlandı. 2010'dan sonra bu süreci farklı bir havada, atmosferde, yakın takipte götürüyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehitlere ve 15 Temmuz'da darbecilere karşı direnirken son nefesini verenlere Allah'tan rahmet diledi.

 

15 TEMMUZ’UN UNUTULMAZ KAHRAMANI

 

15 Temmuz darbe girişiminin seyrini değiştiren ve darbeye karşı direnişin temsili haline gelen Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın emrine, sonunda şehadet olduğunu bilerek itaat etti. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek isteyen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi gözünü kırpmadan öldürerek darbenin engellenmesinde büyük rol oynayan Kahraman Halisdemir, olay yerinde darbeci askerler tarafından defalarca kurşunlanarak şehit edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.