Zübeyde Hanım’ın renkli gözleri dijital ortamda vücut buldu

GÜNDEM 12.05.2024 - 16:37, Güncelleme: 12.05.2024 - 16:37 3458+ kez okundu.
 

Zübeyde Hanım’ın renkli gözleri dijital ortamda vücut buldu

Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım'ın Renkli Gözleri Anneler Günü'nde Anne Müzesi'nde Hayata Geçiyor.
Anneler Günü'ne özel olarak Ankara'da açılan Anne Müzesi'nde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın gerçeğe en yakın dijital heykeli ziyaretçileri bekliyor. İranlı sanatçı Hadi Karimi tarafından yaklaşık 6 ayda tamamlanan eser, Zübeyde Hanım'ın renkli gözlerini de ilk kez ortaya koyuyor. Müze kurucusu Şermin Yaşar, Zübeyde Hanım'a özel bir köşe ayırdıklarını ve Atatürk ile annesi arasındaki ilişkiyi anlatan bir bölüm oluşturduklarını söyledi. Yaşar, "Heykel çok beğenildi. Ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor. Zübeyde Hanım'ı bu şekilde anmak ve gelecek nesillere tanıtmak bizim için çok önemli." dedi. Müzede Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bebeklik zıbını da sergilendi. Atatürk'ün bebeklik zıbını müzeyi gezen ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken ve duygulandıran kısım oldu.  
Atatürk'ün Annesi Zübeyde Hanım'ın Renkli Gözleri Anneler Günü'nde Anne Müzesi'nde Hayata Geçiyor.

Anneler Günü'ne özel olarak Ankara'da açılan Anne Müzesi'nde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın gerçeğe en yakın dijital heykeli ziyaretçileri bekliyor. İranlı sanatçı Hadi Karimi tarafından yaklaşık 6 ayda tamamlanan eser, Zübeyde Hanım'ın renkli gözlerini de ilk kez ortaya koyuyor.

Müze kurucusu Şermin Yaşar, Zübeyde Hanım'a özel bir köşe ayırdıklarını ve Atatürk ile annesi arasındaki ilişkiyi anlatan bir bölüm oluşturduklarını söyledi. Yaşar, "Heykel çok beğenildi. Ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor. Zübeyde Hanım'ı bu şekilde anmak ve gelecek nesillere tanıtmak bizim için çok önemli." dedi.

Müzede Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bebeklik zıbını da sergilendi. Atatürk'ün bebeklik zıbını müzeyi gezen ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken ve duygulandıran kısım oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.