Zere'nin uyuşturucu ile mücadele önerisine red kararı!

SİYASET 01.12.2023 - 22:31, Güncelleme: 01.12.2023 - 22:31 6793+ kez okundu.
 

Zere'nin uyuşturucu ile mücadele önerisine red kararı!

CHP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Aday Adayı Ertan Zere, Belediye Meclisine verdiği uyuşturucu ile mücadele önerisine AK Partili üyeler tarafından red kararı verildiğini söyledi.
Verdiği önergenin AK Parti Meclis Üyeleri tarafından red kararı verilmesine tepki gösteren Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Aday Adayı Zere, "İlçemizde uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele için Bulancak Belediye Meclisine önerge sundum. Ne yazık ki önerge AKP'li meclis üyeleri tarafından reddedildi" dedi. Zere'nin, verdiği önergede şu ifadeler yer alıyor; "Uyuşturucu madde bağımlılığı Ülkemizde gittikçe yayılan büyük bir halk sağlığı sorunudur. Gencecik evlatlarımız arkadaş ortamları, ailevi ve psikolojik sorunlar, farklı olabilme vb. sebeplerle uyuşturucu madde kullanımına yöneliyor ve maalesef madde bağımlılığı yaşı giderek düşüyor. İnsanlarımızı tehdit eden en büyük sağlık sorunları içerisinde bulunan uyuşturucu maddelere yönelik gerçekleştirilen mücadeleye yerel yönetimlerin sessiz kalması düşünülemez. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Uyuşturucu ile mücadele konusunda Yerel yönetimlerin desteği çok önemlidir. İlçemizde her türlü bağımlılıkla mücadele eden dezavantajlı grupların tespit, tedavi ve rehabilite edilmeleri, sosyalleşmeleri, meslek ve iş sahibi yapılmaları için çalışacak olan merkezimiz gençlerimizi yeniden topluma kazandırmak sosyal belediyecilik gereğidir. İlçemizde her türlü bağımlılıkla mücadele eden dezavantajlı grupların tespit, tedavi ve rehabilite edilmeleri, sosyalleşmeleri, meslek ve iş sahibi yapılmaları için, kolluk kuvvetleri ile belediyemiz zabıtasının işbirliği, zabıtanın kolluk kuvvetlerinden eğitim alması, ilçemizdeki huzur ve güvenliğe de büyük katkı sağlayacaktır. Konuyla ilgili tüm taraflarla etkin iş birliği geliştirmeyi de hedefleyen, ilçemizde kimsenin kendini yalnız hissetmemesi için Belediyemizin yapacaklarının tespiti amacıyla 'UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KOMİSYONU' kurulmasını; Belediyemize ait İhsaniye Mahallesi 11 ada 3 nolu parselde kayıtlı 72 no.lu 575 m2 dükkanın rehabilite ve sosyalleşme alanı olarak tesis edilmesini arz ederim"
CHP Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Aday Adayı Ertan Zere, Belediye Meclisine verdiği uyuşturucu ile mücadele önerisine AK Partili üyeler tarafından red kararı verildiğini söyledi.

Verdiği önergenin AK Parti Meclis Üyeleri tarafından red kararı verilmesine tepki gösteren Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Aday Adayı Zere, "İlçemizde uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele için Bulancak Belediye Meclisine önerge sundum. Ne yazık ki önerge AKP'li meclis üyeleri tarafından reddedildi" dedi.

Zere'nin, verdiği önergede şu ifadeler yer alıyor; "Uyuşturucu madde bağımlılığı Ülkemizde gittikçe yayılan büyük bir halk sağlığı sorunudur. Gencecik evlatlarımız arkadaş ortamları, ailevi ve psikolojik sorunlar, farklı olabilme vb. sebeplerle uyuşturucu madde kullanımına yöneliyor ve maalesef madde bağımlılığı yaşı giderek düşüyor. İnsanlarımızı tehdit eden en büyük sağlık sorunları içerisinde bulunan uyuşturucu maddelere yönelik gerçekleştirilen mücadeleye yerel yönetimlerin sessiz kalması düşünülemez.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de Uyuşturucu ile mücadele konusunda Yerel yönetimlerin desteği çok önemlidir. İlçemizde her türlü bağımlılıkla mücadele eden dezavantajlı grupların tespit, tedavi ve rehabilite edilmeleri, sosyalleşmeleri, meslek ve iş sahibi yapılmaları için çalışacak olan merkezimiz gençlerimizi yeniden topluma kazandırmak sosyal belediyecilik gereğidir.

İlçemizde her türlü bağımlılıkla mücadele eden dezavantajlı grupların tespit, tedavi ve rehabilite edilmeleri, sosyalleşmeleri, meslek ve iş sahibi yapılmaları için, kolluk kuvvetleri ile belediyemiz zabıtasının işbirliği, zabıtanın kolluk kuvvetlerinden eğitim alması, ilçemizdeki huzur ve güvenliğe de büyük katkı sağlayacaktır.

Konuyla ilgili tüm taraflarla etkin iş birliği geliştirmeyi de hedefleyen, ilçemizde kimsenin kendini yalnız hissetmemesi için Belediyemizin yapacaklarının tespiti amacıyla 'UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KOMİSYONU' kurulmasını; Belediyemize ait İhsaniye Mahallesi 11 ada 3 nolu parselde kayıtlı 72 no.lu 575 m2 dükkanın rehabilite ve sosyalleşme alanı olarak tesis edilmesini arz ederim"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
GİRESİNLİ
(02.12.2023 07:12 - #73942)
AKP bu da mı oldu.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.