Süleyman ERKAN
Köşe Yazarı
Süleyman ERKAN
 

YENİ YIL

       Yeni bir yıla daha girdik. 2021 yılı bitip 2022 yılına girerken her yıl olduğu gibi yeni umutlar, yeni beklentiler içinde olacağız. Dünyada ve ülkemizde yaşanan kovit salgını ile ekonominin kötü gidişi ülkenin tüm insanlarını zora soktu. Önceden hazırlığımızın olmayışı, sanayide, tarımda olumsuz etkilerini gösterdi. Bu olumsuz tablo fabrikada çalışan işçiyi, memuru, esnafı da etkiledi. Birde işi olmayan, darda ve bir ekmeğe muhtaç olanlar var. Karşılığında renkli ışıklar, bol yiyecekler arasında yeni yılı kutlayanlar var.           Miras malına konmuş gibi yönetilen bir ülkenin fabrikaları satıldı. Yerine yenisi yapılamadı. Türkiye nüfusunun iki, üç katı insanını besleyecek toprağımız var, işleyecek, işletecek gücümüz yok. Yeni yıl herkese kutlu olsun. Tüm vatandaşlar elini cebinden çıkartıp, toprakla buluşturmadıkça, yeni üretim araçları geliştirmedikçe bu yıl gelecek yıldan daha zor olacaktır.       Bir litre mazot 13.88 krş ( bir dolara denk geliyor.) Bir koli yumurta 50 TL. Bir kilo peynir 45 ile 60 TL arasında değişiyor. Ekmek 3.50 krş. Elektrik, doğalgaz, su parasını ilave edersek işte şimdi maaşını yetirebiliyorsan yetir. Evinde kiraysa, üniversite de, lisede okuyan çocuğun varsa of Marmara çırası gibi ateşsiz yanarsın. Özelleştik ya, sosyal devlet parası olanlara iş yaptırıyor.  Üretmeden kalkınma modelini uyguluyoruz sanırım. Bu kara kışta işsizlerin, iş arayan yeni mezunların halını sormaya dermanım yoktur. Kime dokunsanız bin ah duyarsınız. Dağ başında da yaşamıyor ki yaşasın insan.         Yeni yıl kutlaması günah diye fetva verenler var. Bizler miladı takvimi kullanıyoruz. Her yıl yeni bir umut ve heyecanı kutlaması yapılıyor. Bunun günahı nedir? Günahsa kullanma takvimini, saatin, batılının buluş ve tekniklerini. En iyisini en yenisini sen bul, dünya kullansın.       2021 yılı pahalılığın, doların, avronun artığı, Türk parasının değer kaybettiği yıl oldu. Umudumuz gelecek yıl bizleri yönetenler düzeltirde, memurun, işçinin, esnafın, sanayicinin yüzü güler. Yeni yıl tüm insanımıza bolluk bereket, hareket getirmesini diliyorum. En çok isteğim eğitimde fırsat eşitliğinin olması, tüm okuyan örgencilere devlet tam desteğini vermesidir. Bizleri medeniyete taşıyacak aydın fikirli, çağdaş eğitim görmüş gençlerimiz olacaktır. Yarınlarda onlar bizleri yöneteceklerdir.  
Ekleme Tarihi: 15 Ocak 2022 - Cumartesi
Süleyman ERKAN

YENİ YIL

       Yeni bir yıla daha girdik. 2021 yılı bitip 2022 yılına girerken her yıl olduğu gibi yeni umutlar, yeni beklentiler içinde olacağız. Dünyada ve ülkemizde yaşanan kovit salgını ile ekonominin kötü gidişi ülkenin tüm insanlarını zora soktu. Önceden hazırlığımızın olmayışı, sanayide, tarımda olumsuz etkilerini gösterdi. Bu olumsuz tablo fabrikada çalışan işçiyi, memuru, esnafı da etkiledi. Birde işi olmayan, darda ve bir ekmeğe muhtaç olanlar var. Karşılığında renkli ışıklar, bol yiyecekler arasında yeni yılı kutlayanlar var.

          Miras malına konmuş gibi yönetilen bir ülkenin fabrikaları satıldı. Yerine yenisi yapılamadı. Türkiye nüfusunun iki, üç katı insanını besleyecek toprağımız var, işleyecek, işletecek gücümüz yok. Yeni yıl herkese kutlu olsun. Tüm vatandaşlar elini cebinden çıkartıp, toprakla buluşturmadıkça, yeni üretim araçları geliştirmedikçe bu yıl gelecek yıldan daha zor olacaktır.

      Bir litre mazot 13.88 krş ( bir dolara denk geliyor.) Bir koli yumurta 50 TL. Bir kilo peynir 45 ile 60 TL arasında değişiyor. Ekmek 3.50 krş. Elektrik, doğalgaz, su parasını ilave edersek işte şimdi maaşını yetirebiliyorsan yetir. Evinde kiraysa, üniversite de, lisede okuyan çocuğun varsa of Marmara çırası gibi ateşsiz yanarsın. Özelleştik ya, sosyal devlet parası olanlara iş yaptırıyor.  Üretmeden kalkınma modelini uyguluyoruz sanırım. Bu kara kışta işsizlerin, iş arayan yeni mezunların halını sormaya dermanım yoktur. Kime dokunsanız bin ah duyarsınız. Dağ başında da yaşamıyor ki yaşasın insan.

        Yeni yıl kutlaması günah diye fetva verenler var. Bizler miladı takvimi kullanıyoruz. Her yıl yeni bir umut ve heyecanı kutlaması yapılıyor. Bunun günahı nedir? Günahsa kullanma takvimini, saatin, batılının buluş ve tekniklerini. En iyisini en yenisini sen bul, dünya kullansın.

      2021 yılı pahalılığın, doların, avronun artığı, Türk parasının değer kaybettiği yıl oldu. Umudumuz gelecek yıl bizleri yönetenler düzeltirde, memurun, işçinin, esnafın, sanayicinin yüzü güler. Yeni yıl tüm insanımıza bolluk bereket, hareket getirmesini diliyorum. En çok isteğim eğitimde fırsat eşitliğinin olması, tüm okuyan örgencilere devlet tam desteğini vermesidir. Bizleri medeniyete taşıyacak aydın fikirli, çağdaş eğitim görmüş gençlerimiz olacaktır. Yarınlarda onlar bizleri yöneteceklerdir.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

23
Nisan
18
Nisan
06
Mart
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.