Süleyman ERKAN
Köşe Yazarı
Süleyman ERKAN
 

SEVGİ

       Adını sevgi koydum. Sevenler istekli, arzulu, araştırıcı, üretken olurlar. Sevgi emek ister, zaman ister, fedakârlık ister. Tek taraflı sevgi tek kürekle yalnızca bir taraftan çekilen sandala benzer. Kendi eksenin etrafında döner durursun. İleri bir adım atamazsın. Sevginin diğer adı da aşktır. Âşık olmak kolayda, aşk yolunda yürümek zordur. Allaha, toprağa, suya, havaya, doğaya, karşı cinse karşı âşık olmaktır.        Yaşarken yaşatırsan mutlu olursunuz. Küçük çıkar ve menfaatler karşılığında mutlu olanı, hırsızlık ve yalan söyleyenlerin mutlu olanını, çalanların, cana kıyıp mutlu olanları duyanınız var mı? Belki anlık mutlu olurlar ama sonra yaptıkları damla, damla burunlarından çıkar. Ne yaparsak yapalım severek, isteyerek, bilgi rehberliğinde yapmalıyız.        Adamın birisi karısının bir tavrına kızar. Akşamları eve geldiğinde eşini azarlar, kalbini kırarmış. Eve gelen adam eşinin kalbini kırar. Biraz sonra “ acım sofrayı kur hanım” Der. Kadın” olur” der. Sofrayı kurar, önceden hazırladığı yemekleri servis eder. Kadın kocasını sofraya buyur eder. Aç adam yemek yemeye başlar. Birkaç kaşıktan sonra; “hanım yemek tuzsuz, tuz getir?” Kadın; “ bir koşu mutfaktan alıp geleyim bey!” Der. Tuz gelmez. “Tuz nerde kaldı hanım!” Diye bağırır. Kadın” Şimdi getiriyorum bey!” Adam yemeği yemeye devam eder. Adam tekrar bağırır. Kadın getiriyorum der. Bu üç beş sefer tekrarlanır. Tuz bir türlü gelmez. Adam tuzsuz yemeği yer bitirir. Karnı doyan adamın aklına karısını incittiği gelir. Mutfağa giderek, kadından özür diler. Kadın sesini çıkarmaz. Adam salona geçer. Kadın mutfaktaki tuzluğu alır salonda ki adama götürür. Adam , “ hanım şimdi bu ne! Karnım doyduktan sonra bu tuzu ben ne yapayım.” Der. Kadın hafiften manalı, manalı gülümser. Kadın; “ Senin benim kalbimi kırdıktan sonraki özür, yemekten sonra sofraya gelen tuzluk gibidir.”        Öfke denene şey fırtınaya benzer. Fırtına dinince birçok dal kırılır. Önemli olan fırtınalı zamanında çevrendekileri kırmamaktır.           Yaşam boyu herkes birini bulur. Oysa insan birbirini çok zor bulur. Kadın mutluysa güzeldir. Mutlu kadının yanında sende mutlu olursun. Yaşamın adını sevgi koyun. Sizi hayata bağlayan en güçlü bağ sevgidir.           Sevginiz, saygınız, hoşgörünüz bol olsun.  
Ekleme Tarihi: 13 Aralık 2022 - Salı
Süleyman ERKAN

SEVGİ

       Adını sevgi koydum. Sevenler istekli, arzulu, araştırıcı, üretken olurlar. Sevgi emek ister, zaman ister, fedakârlık ister. Tek taraflı sevgi tek kürekle yalnızca bir taraftan çekilen sandala benzer. Kendi eksenin etrafında döner durursun. İleri bir adım atamazsın. Sevginin diğer adı da aşktır. Âşık olmak kolayda, aşk yolunda yürümek zordur. Allaha, toprağa, suya, havaya, doğaya, karşı cinse karşı âşık olmaktır.

       Yaşarken yaşatırsan mutlu olursunuz. Küçük çıkar ve menfaatler karşılığında mutlu olanı, hırsızlık ve yalan söyleyenlerin mutlu olanını, çalanların, cana kıyıp mutlu olanları duyanınız var mı? Belki anlık mutlu olurlar ama sonra yaptıkları damla, damla burunlarından çıkar. Ne yaparsak yapalım severek, isteyerek, bilgi rehberliğinde yapmalıyız.

       Adamın birisi karısının bir tavrına kızar. Akşamları eve geldiğinde eşini azarlar, kalbini kırarmış. Eve gelen adam eşinin kalbini kırar. Biraz sonra “ acım sofrayı kur hanım” Der. Kadın” olur” der. Sofrayı kurar, önceden hazırladığı yemekleri servis eder. Kadın kocasını sofraya buyur eder. Aç adam yemek yemeye başlar. Birkaç kaşıktan sonra; “hanım yemek tuzsuz, tuz getir?” Kadın; “ bir koşu mutfaktan alıp geleyim bey!” Der. Tuz gelmez. “Tuz nerde kaldı hanım!” Diye bağırır. Kadın” Şimdi getiriyorum bey!” Adam yemeği yemeye devam eder. Adam tekrar bağırır. Kadın getiriyorum der. Bu üç beş sefer tekrarlanır. Tuz bir türlü gelmez. Adam tuzsuz yemeği yer bitirir. Karnı doyan adamın aklına karısını incittiği gelir. Mutfağa giderek, kadından özür diler. Kadın sesini çıkarmaz. Adam salona geçer. Kadın mutfaktaki tuzluğu alır salonda ki adama götürür. Adam , “ hanım şimdi bu ne! Karnım doyduktan sonra bu tuzu ben ne yapayım.” Der. Kadın hafiften manalı, manalı gülümser. Kadın; “ Senin benim kalbimi kırdıktan sonraki özür, yemekten sonra sofraya gelen tuzluk gibidir.”

       Öfke denene şey fırtınaya benzer. Fırtına dinince birçok dal kırılır. Önemli olan fırtınalı zamanında çevrendekileri kırmamaktır.

          Yaşam boyu herkes birini bulur. Oysa insan birbirini çok zor bulur. Kadın mutluysa güzeldir. Mutlu kadının yanında sende mutlu olursun. Yaşamın adını sevgi koyun. Sizi hayata bağlayan en güçlü bağ sevgidir.

          Sevginiz, saygınız, hoşgörünüz bol olsun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

23
Nisan
18
Nisan
06
Mart
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.