Süleyman ERKAN
Köşe Yazarı
Süleyman ERKAN
 

DÜĞÜNLER

    Düğün ( toy) iki ayrı cins gencin anlaşarak yuva kurmaları için eş, dost, akrabaların bir araya gelerek mutluluklarını birlikte paylaşmanın adıdır. Yuva kuran gençlere yakınlarınca maddi destek sağlamak için töre takılır. Yuva kuran gençler yaşama tutunmaları için can suyu olur.     Düğünlerde eğlence mutlaka olmalıdır. Yüksek sesle çalgı, müzik, abartılı havayı fişeklerin atıldığı bir ortam olmamalıdır.      Yenilmeli, içilmelidir. Alkol alarak kendine ve çevreye zarar verici davranışlarda bulunmamalıdır.      Halaylar çekilmeli, oyunlar oynanmalıdır. Oyun oynarken, eğlenirken ateşli silahlar atılmamalıdır.    Gelin alma olayı Türkiye’nin tüm illerinde vardır. Gelin almaya gidilirken arabalar süslenir. Konvoya katılan taşıtların aynalarına havlu, tülbent bağlanır. Gelin taşıtının arkasına takılırlar. Taşıtlar gelin almaya gitmiyorlar da konvoyla savaşa gidilir gibi bir gösteri izlersiniz? Taşıtların dörtlüleri yanıp sönmekte, kornalar her bir telden ses çıkarmakta, yarış pistine çıkmış yarış arabaları gibi bir birini geçmeye çalışmaktalar. Düğün konvoyuna katılanlar çevrede hastanın, yaşlının, geçe çalışıp gündüz uyuyan görevlilerin olduğu hiç akıllarına gelmez mi acaba? Düğün konvoyunun geçtiği yerlerde trafik kuralları ve yasalar işlemez mi acaba?      Komşuluk hakkı olarak bir birimizi idare edeceğiz ama aşırı ve abartıya kaçmadan. Kendi nefsimize ağır geleni başkasına uygulamayacağız. Konvoy halinde giderken sürekli korna çalarak gitmek eğlencemidir, dikkat çekmemidir, anlayanlar bana da anlatsa iyi olur.       Her eğlence kurallara uyularak yapılırsa, çevreye zarar verilmezse güzeldir. Ses kirliliği ile taşıttan çıkan egzoz kirliliğini de düşünmek gerekir. Yaşamımızda ki ortak çanlılara saygı duyarsak saygı görürüz.  
Ekleme Tarihi: 02 Ağustos 2023 - Çarşamba
Süleyman ERKAN

DÜĞÜNLER

    Düğün ( toy) iki ayrı cins gencin anlaşarak yuva kurmaları için eş, dost, akrabaların bir araya gelerek mutluluklarını birlikte paylaşmanın adıdır. Yuva kuran gençlere yakınlarınca maddi destek sağlamak için töre takılır. Yuva kuran gençler yaşama tutunmaları için can suyu olur.

    Düğünlerde eğlence mutlaka olmalıdır. Yüksek sesle çalgı, müzik, abartılı havayı fişeklerin atıldığı bir ortam olmamalıdır.

     Yenilmeli, içilmelidir. Alkol alarak kendine ve çevreye zarar verici davranışlarda bulunmamalıdır.

     Halaylar çekilmeli, oyunlar oynanmalıdır. Oyun oynarken, eğlenirken ateşli silahlar atılmamalıdır.

   Gelin alma olayı Türkiye’nin tüm illerinde vardır. Gelin almaya gidilirken arabalar süslenir. Konvoya katılan taşıtların aynalarına havlu, tülbent bağlanır. Gelin taşıtının arkasına takılırlar. Taşıtlar gelin almaya gitmiyorlar da konvoyla savaşa gidilir gibi bir gösteri izlersiniz? Taşıtların dörtlüleri yanıp sönmekte, kornalar her bir telden ses çıkarmakta, yarış pistine çıkmış yarış arabaları gibi bir birini geçmeye çalışmaktalar. Düğün konvoyuna katılanlar çevrede hastanın, yaşlının, geçe çalışıp gündüz uyuyan görevlilerin olduğu hiç akıllarına gelmez mi acaba? Düğün konvoyunun geçtiği yerlerde trafik kuralları ve yasalar işlemez mi acaba?

     Komşuluk hakkı olarak bir birimizi idare edeceğiz ama aşırı ve abartıya kaçmadan. Kendi nefsimize ağır geleni başkasına uygulamayacağız. Konvoy halinde giderken sürekli korna çalarak gitmek eğlencemidir, dikkat çekmemidir, anlayanlar bana da anlatsa iyi olur.

      Her eğlence kurallara uyularak yapılırsa, çevreye zarar verilmezse güzeldir. Ses kirliliği ile taşıttan çıkan egzoz kirliliğini de düşünmek gerekir. Yaşamımızda ki ortak çanlılara saygı duyarsak saygı görürüz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

23
Nisan
18
Nisan
06
Mart
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.