Samet YILDIZ
Köşe Yazarı
Samet YILDIZ
 

FESHANE RUHUNU KİM ÖLDÜRDÜ?

Değerli okuyucular,Bugün size sık sık köşemde kaleme aldığım Giresun Günleri’nden bahsedeceğim.Her sene büyük coşku ile başlayan ve İstanbul’a damga vuran,Milyonlarca Giresunlunun bir nebzede olsa memleket özlemini gidermek için akın akın gittiği Giresun Günleri…***Büyük Taksim yürüyüşü ile başlayan,İstiklal Caddesinin Osman Ağa’nın torunlarının ayak sesleri ile titrediği,Fındığın kavrulmuş halde değil ağacı ile tanıtımının yapıldığı Giresun Günleri…***Önce ki senelerde Feshane’de yapılan ve 'Feshane Giresun Günleri' olarak aklımıza kazınan,10.’sunun ilk defa 20-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Yenikapı’da yapıldığı Giresun Günleri…***Giresun Valiliğinin himayesinde Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen Giresun Günlerini,İlk başlatan ve diğer illerinde örnek almasını sağlayan İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Sayın Hasan TURAN olmuştur.Giresun Federasyonu Başkanlığı boyunca yaptığı çalışmalar benim diyen herkesin kolay kolay yapabileceği şeyler değildir.Zaten de öyle olmuştur!Turan’ın milletvekili olmasından sonra Federasyon Başkanlığına Sayın Mustafa KUĞU beyefendi gelmiştir.Yılda bir kere genellikle mayıs ayında yapılan Giresun Günleri bu sene ekim ayında yapılmış ve Giresun’un tanıtımından ziyade siyasi bir miting havasında geçmiştir.Giresun ve fındık teması olan Giresun Günlerinin konusu siyaset olmuştur!Gel gelelim ekim ayında yapılan ve aradan daha 5 ay geçmiş olmasına rağmen 11. Giresun Günleri ne hikmetse bu ay sonu yapılacaktır.Manidardır!Ne mutlu bize ki milletin yılda bir kere yapamadığını biz yılda iki kere yapmaya başladık(!)Referandum öncesi Giresun Günleri mitinge mi dönüştürülmek isteniyor diye sormamak elde değildir.***Hasan TURAN döneminde muazzam bir şekilde tanıtımı ve daveti yapılan Giresun Günlerinin resmi internet sitesi bile aylardır güncellenmemiş ve bu ay sonu yapılacak Giresun Günleri hakkında en ufak bir bilgi eklenmemiştir!Siyasileri çağırmaktan fırsat bulamadığını düşündüğüm federasyon yönetimi, Giresun Günlerinden basın mensuplarını da bihaber bırakmıştır!Artık Giresun Günleri tanıtımdan çıkmış rant ve seçim aracı haline gelmiştir.Velhasıl kelam Feshane ruhu ölmüş, miting alanı olan Yenikapı ruhu başlamıştır.    
Ekleme Tarihi: 24 Mart 2017 - Cuma
Samet YILDIZ

FESHANE RUHUNU KİM ÖLDÜRDÜ?

Değerli okuyucular,
Bugün size sık sık köşemde kaleme aldığım Giresun Günleri’nden bahsedeceğim.
Her sene büyük coşku ile başlayan ve İstanbul’a damga vuran,
Milyonlarca Giresunlunun bir nebzede olsa memleket özlemini gidermek için akın akın gittiği Giresun Günleri…
***
Büyük Taksim yürüyüşü ile başlayan,
İstiklal Caddesinin Osman Ağa’nın torunlarının ayak sesleri ile titrediği,
Fındığın kavrulmuş halde değil ağacı ile tanıtımının yapıldığı Giresun Günleri…
***
Önce ki senelerde Feshane’de yapılan ve 'Feshane Giresun Günleri' olarak aklımıza kazınan,
10.’sunun ilk defa 20-23 Ekim 2016 tarihleri arasında Yenikapı’da yapıldığı Giresun Günleri…
***
Giresun Valiliğinin himayesinde Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen Giresun Günlerini,
İlk başlatan ve diğer illerinde örnek almasını sağlayan İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Sayın Hasan TURAN olmuştur.
Giresun Federasyonu Başkanlığı boyunca yaptığı çalışmalar benim diyen herkesin kolay kolay yapabileceği şeyler değildir.
Zaten de öyle olmuştur!
Turan’ın milletvekili olmasından sonra Federasyon Başkanlığına Sayın Mustafa KUĞU beyefendi gelmiştir.
Yılda bir kere genellikle mayıs ayında yapılan Giresun Günleri bu sene ekim ayında yapılmış ve Giresun’un tanıtımından ziyade siyasi bir miting havasında geçmiştir.
Giresun ve fındık teması olan Giresun Günlerinin konusu siyaset olmuştur!
Gel gelelim ekim ayında yapılan ve aradan daha 5 ay geçmiş olmasına rağmen 11. Giresun Günleri ne hikmetse bu ay sonu yapılacaktır.
Manidardır!
Ne mutlu bize ki milletin yılda bir kere yapamadığını biz yılda iki kere yapmaya başladık(!)
Referandum öncesi Giresun Günleri mitinge mi dönüştürülmek isteniyor diye sormamak elde değildir.
***
Hasan TURAN döneminde muazzam bir şekilde tanıtımı ve daveti yapılan Giresun Günlerinin resmi internet sitesi bile aylardır güncellenmemiş ve bu ay sonu yapılacak Giresun Günleri hakkında en ufak bir bilgi eklenmemiştir!
Siyasileri çağırmaktan fırsat bulamadığını düşündüğüm federasyon yönetimi, Giresun Günlerinden basın mensuplarını da bihaber bırakmıştır!
Artık Giresun Günleri tanıtımdan çıkmış rant ve seçim aracı haline gelmiştir.
Velhasıl kelam Feshane ruhu ölmüş, miting alanı olan Yenikapı ruhu başlamıştır.

   

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.