Samet YILDIZ
Köşe Yazarı
Samet YILDIZ
 

GELİŞEMİYORUZ!

Yazacaklarımla biraz canınızı sıkacağım o yüzden kusuruma bakmayın.Ülkeler yönetim şekillerine göre değil gelişmişlik düzeylerine göre kategorilere ayrılmaktadır.Türkiye’nin de içinde bulunduğu “Gelişmekte olan ülkeler” kategorisi sizi yanıltmasın.Ben okumaya başladığımdan beri Türkiye gelişmekte olan bir ülke (!)Fakat gelişmiş ülkelerin dışında kalan gelişmekte olan ülkeler son zamanlarda hızla geriliyor.Gelişmekte olan ülkelerde, gelişmiş ülkelere göre daha düşük bir yaşam şartı, gelişmemiş bir sanayi ve düşük bir insan gelişimi mevcut.Türkiye de artık bu kriterlerin bile dışında yer almaya itiliyor.Sanmayın ki yol yaparak, köprü yaparak, AVM açarak, yüksek yüksek binalar dikerek gelişiliyor.Betonlaşarak gelişilir mi arkadaş!Gelişebilmemiz için yapmamız gereken çok şey var ama bunları ülkemizde yapan yok.Dünya artık elektronik ve bilişim çağına girdi. Bu çağda betona değil teknolojiye yatırım yapan kazanıyor.Akıllı telefonlarla teknolojiye ayak uyduruyorum diye kendimizi de kandırmayalım.Önemli olan bu akıllı telefonları kullanmak da değil zaten!Önemli olan bu akıllı telefonları üretecek, programlar geliştirecek insanlar yetiştirmekte.Diyanete sözüm yok ne gerekiyorsa yapılmalı ama diyanetin bütçesi 5 trilyon iken Teknoloji Bakanlığının bütçesi 666 milyar olmamalı!Yapılan araştırmalara göre de Türkiye’nin yakın gelecekte Başkanlık sisteminden başka hiçbir yatırımı, planlaması, projesi yok!Dünya üzerinde bizden başka yaptığı sarayla, yolla, köprüyle övünen geliştiğini iddia eden bir ülke de yoktur sanırım.Bunlar gelişmek olsa bile biz parasını verip Japon, Alman, Amerikalı yapar demekten başka ileri gidemiyoruz.Yıllardır bir yerli otomobil hayali kurarken millet şoförsüz araç denemelerine başladı bile!Biz asrın projesi diyerek 5 milyar dolara tüp geçit açılışı yaparken, Hindistan 75 milyar dolara Mars’a uydu yolladı bizde oturduk izledik!Tarım ürünlerinden ve madenlerden başka ihracat yapabileceğimiz bir şeyimiz yok!Gel gör ki son zamanlarda tohumunu verdiğimiz mercimeği bile Kanada’dan alıyoruz.Eğer eğitime, bilime, teknolojiye yatırım yapmazsak, lüks konutlar yapıp vay be demeyi bir kenara bırakmazsak ileride çocuklarımız kulaklarımızı çok çınlatacak arkadaşım!Geleceğimiz elimizden kayıp gidiyor, veririm parasını yaptırırım mantığı ileride çok canımızı yakacak.Elin çocukları piyano çalarken, legolarla robotlar yaparken biz flüt çaldırıyoruz, patates baskısı yaptırıyoruz!Ondan sonra vay efendim biz neden gelişemiyoruz!
Ekleme Tarihi: 21 Şubat 2017 - Salı
Samet YILDIZ

GELİŞEMİYORUZ!

Yazacaklarımla biraz canınızı sıkacağım o yüzden kusuruma bakmayın.
Ülkeler yönetim şekillerine göre değil gelişmişlik düzeylerine göre kategorilere ayrılmaktadır.
Türkiye’nin de içinde bulunduğu “Gelişmekte olan ülkeler” kategorisi sizi yanıltmasın.
Ben okumaya başladığımdan beri Türkiye gelişmekte olan bir ülke (!)
Fakat gelişmiş ülkelerin dışında kalan gelişmekte olan ülkeler son zamanlarda hızla geriliyor.
Gelişmekte olan ülkelerde, gelişmiş ülkelere göre daha düşük bir yaşam şartı, gelişmemiş bir sanayi ve düşük bir insan gelişimi mevcut.
Türkiye de artık bu kriterlerin bile dışında yer almaya itiliyor.
Sanmayın ki yol yaparak, köprü yaparak, AVM açarak, yüksek yüksek binalar dikerek gelişiliyor.
Betonlaşarak gelişilir mi arkadaş!
Gelişebilmemiz için yapmamız gereken çok şey var ama bunları ülkemizde yapan yok.
Dünya artık elektronik ve bilişim çağına girdi. Bu çağda betona değil teknolojiye yatırım yapan kazanıyor.
Akıllı telefonlarla teknolojiye ayak uyduruyorum diye kendimizi de kandırmayalım.
Önemli olan bu akıllı telefonları kullanmak da değil zaten!
Önemli olan bu akıllı telefonları üretecek, programlar geliştirecek insanlar yetiştirmekte.
Diyanete sözüm yok ne gerekiyorsa yapılmalı ama diyanetin bütçesi 5 trilyon iken Teknoloji Bakanlığının bütçesi 666 milyar olmamalı!
Yapılan araştırmalara göre de Türkiye’nin yakın gelecekte Başkanlık sisteminden başka hiçbir yatırımı, planlaması, projesi yok!
Dünya üzerinde bizden başka yaptığı sarayla, yolla, köprüyle övünen geliştiğini iddia eden bir ülke de yoktur sanırım.
Bunlar gelişmek olsa bile biz parasını verip Japon, Alman, Amerikalı yapar demekten başka ileri gidemiyoruz.
Yıllardır bir yerli otomobil hayali kurarken millet şoförsüz araç denemelerine başladı bile!
Biz asrın projesi diyerek 5 milyar dolara tüp geçit açılışı yaparken, Hindistan 75 milyar dolara Mars’a uydu yolladı bizde oturduk izledik!
Tarım ürünlerinden ve madenlerden başka ihracat yapabileceğimiz bir şeyimiz yok!
Gel gör ki son zamanlarda tohumunu verdiğimiz mercimeği bile Kanada’dan alıyoruz.
Eğer eğitime, bilime, teknolojiye yatırım yapmazsak, lüks konutlar yapıp vay be demeyi bir kenara bırakmazsak ileride çocuklarımız kulaklarımızı çok çınlatacak arkadaşım!
Geleceğimiz elimizden kayıp gidiyor, veririm parasını yaptırırım mantığı ileride çok canımızı yakacak.
Elin çocukları piyano çalarken, legolarla robotlar yaparken biz flüt çaldırıyoruz, patates baskısı yaptırıyoruz!
Ondan sonra vay efendim biz neden gelişemiyoruz!
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.