Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

Delirmiş gibiyiz bu günlerde

Fazla gerginlik bize yaramıyor anlaşılan. Zaten hep diken üstünde duran bir millet ve toplum olarak çok uzun süreli yasaklara gelemiyoruz. Hep gerginlik içinde olan ve bunu bir türlü sona erdiremeyen bir millet olarak salgın ile birlikte iyice asabi hale geldik. Bulancak’ta salgın için alınan tedbirler ile belli bir yaş grubu evde kalınca sokakta olanlar da gezecek yer bulamayınca ister istemez infilak edecek gibi bir ruh halindeki insanlar patlayamaya yer arıyor. Fazla sıkılmaya hiçte alışık olmayan, yasak denince tüyleri diken diken olan epeyce bir insanımız var. Salgının ve tedbirlerin alınmaya başladığı günlerden beri bir yere dalmaya yer arayanlar ramazanın gelmesi ile gürültü patırtı çıkartmaya başladı.  Özellikle araç kullanan ve en ufak bir sıkıntıda kavgaya hazır vatandaşın kavga olayları artmaya başladı. Hem salgın, hem yasaklar, işlerin azalması, kapalı mekanların olduğu bu zamanlarda insanlar ne yapacağını şaşırınca kavga ve tartışma ortamının olması kaçınılmaz gibi. Sakin kalmak bu durumlarda zor. Salgının insan üzerinde ki etkisi çok fazla denilebilir. Herkes zembereği boşanacak bir saat gibi. Bir an önce bu salgın sona ermeli ki insanlarda rahatlasın. Az biraz daha sabır başka bir şey demenin de ne kadar manası olur bilemiyorum. Bir tek iyi şey bu aralarda havanın artık güneşli olması ve yazın yavaş yavaş gelmesi. Yoksa delirme emareleri artar ve hep birlikte kafayı oynatırız. Sonra bizi kimse tutamaz. Ben bile artık haber için hep dışarıda olmama rağmen ev erkenden gitmek istemez hale geldim. Her yer nerede ise kapalı, insanlar hava almak istiyor tabii olarak. İnşallah fazla tozutmadan bayram gelir.       
Ekleme Tarihi: 29 Nisan 2020 - Çarşamba
Erhan GÜNDOĞAR

Delirmiş gibiyiz bu günlerde

Fazla gerginlik bize yaramıyor anlaşılan. Zaten hep diken üstünde duran bir millet ve toplum olarak çok uzun süreli yasaklara gelemiyoruz. Hep gerginlik içinde olan ve bunu bir türlü sona erdiremeyen bir millet olarak salgın ile birlikte iyice asabi hale geldik.

Bulancak’ta salgın için alınan tedbirler ile belli bir yaş grubu evde kalınca sokakta olanlar da gezecek yer bulamayınca ister istemez infilak edecek gibi bir ruh halindeki insanlar patlayamaya yer arıyor. Fazla sıkılmaya hiçte alışık olmayan, yasak denince tüyleri diken diken olan epeyce bir insanımız var. Salgının ve tedbirlerin alınmaya başladığı günlerden beri bir yere dalmaya yer arayanlar ramazanın gelmesi ile gürültü patırtı çıkartmaya başladı.  Özellikle araç kullanan ve en ufak bir sıkıntıda kavgaya hazır vatandaşın kavga olayları artmaya başladı. Hem salgın, hem yasaklar, işlerin azalması, kapalı mekanların olduğu bu zamanlarda insanlar ne yapacağını şaşırınca kavga ve tartışma ortamının olması kaçınılmaz gibi. Sakin kalmak bu durumlarda zor. Salgının insan üzerinde ki etkisi çok fazla denilebilir. Herkes zembereği boşanacak bir saat gibi. Bir an önce bu salgın sona ermeli ki insanlarda rahatlasın. Az biraz daha sabır başka bir şey demenin de ne kadar manası olur bilemiyorum. Bir tek iyi şey bu aralarda havanın artık güneşli olması ve yazın yavaş yavaş gelmesi. Yoksa delirme emareleri artar ve hep birlikte kafayı oynatırız. Sonra bizi kimse tutamaz.

Ben bile artık haber için hep dışarıda olmama rağmen ev erkenden gitmek istemez hale geldim. Her yer nerede ise kapalı, insanlar hava almak istiyor tabii olarak. İnşallah fazla tozutmadan bayram gelir.       

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.