Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

ALKIŞLAR BULANCAK’A!

Sevgili okurlar… Bulancak son yıllarda proje konusunda gerçekten öncü bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz gibi pandemi dönemindeyiz. Bu zorlu süreçte eğitim de sekteye uğradı. Uzaktan eğitim ile çocuklar eğitim almaya çalışıyor ama ne kadar başarılı takdir sizlerin. Hal böyle olunca normal eğitim alamayan öğrencilerin yanında bir de özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın eğitim sıkıntısı karşımıza çıkmıştı. Bunun farkına varan Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulancak Engelliler Derneği, yaptıkları yeni bir proje ile Türkiye’ye örnek oldular. Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın sesini duyan Milli Eğitim Müdürlüğü ve Engelliler Derneği, AK Parti Giresun Milletvekili sayın Kadir Aydın’ın katkıları, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın öncülüğünde hazırlanan ‘Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler İçin Uzaktan Takip/Destek Sistemi ve Evde Eğitim Desteği Hizmeti Sağlanması’ Projesinin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Programı kapsamında yürürlüğe girdiğini öğrendik. Kısa zamanda böyle anlamlı ve önemli bir projeye imza atan herkese ve eğitim camiasına teşekkürü bir borç biliyorum. Düşünsenize… Türkiye’de özel eğitime ihtiyacı olan binlerce çocuğumuz bulunuyor. Bunların eğitim hakkı ellerinden alınmasa da bile pandemi süreci onlar için zorlu bir süreç. Bu süreçte verilen desteklerle, Hazırlanan yaklaşık 20 eğitim materyalinin her biri için özel videolar çekildi. Tamamlanan eğitim materyalleri ailelere ulaştırılmaya başlandı. Veliler tarafından materyallerin çok anlamlı olduğu ifade edildi. Bu anlamlı projeye katkı sağlayan, Öncülük eden, Ortaklaşa hareket ederek özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızı düşünen, Materyalları hazırlayan, Üzerinde çalışan kim varsa, Her birine bu öğrencilerimiz ve onların aileleri adına teşekkür ederiz. Bulancak adının bu şekilde öncü olmasını sağlayan herkese binlerce kez teşekkür etsek bile azdır. Çünkü ülkemizde sayısını tahmin edemeyeceğimiz kadar özel eğitime ihtiyacı bulunan çocuğumuz bulunuyor. Hem onların, Hem de ailelerinin o kadar ilgiye ve desteğe ihtiyacı var ki, İnanın bizler bunu bazen anlayamayabiliriz. Ama Bulancak’tan bu şekilde bir proje hazırlanması ve onların hizmetine sunulması, Bizleri ilçemiz ve ilimiz adına ziyadesiyle memnun etmiştir. Yeni projelerde görüşmek üzere… Kalın sağlıcakla….  
Ekleme Tarihi: 26 Şubat 2021 - Cuma
Sinan Yıldız

ALKIŞLAR BULANCAK’A!

Sevgili okurlar…

Bulancak son yıllarda proje konusunda gerçekten öncü bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Bildiğiniz gibi pandemi dönemindeyiz.

Bu zorlu süreçte eğitim de sekteye uğradı.

Uzaktan eğitim ile çocuklar eğitim almaya çalışıyor ama ne kadar başarılı takdir sizlerin.

Hal böyle olunca normal eğitim alamayan öğrencilerin yanında bir de özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın eğitim sıkıntısı karşımıza çıkmıştı.

Bunun farkına varan Bulancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bulancak Engelliler Derneği, yaptıkları yeni bir proje ile Türkiye’ye örnek oldular.

Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın sesini duyan Milli Eğitim Müdürlüğü ve Engelliler Derneği,

AK Parti Giresun Milletvekili sayın Kadir Aydın’ın katkıları, Bulancak Kaymakamı Ali İkram Tuna’nın öncülüğünde hazırlanan ‘Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenciler İçin Uzaktan Takip/Destek Sistemi ve Evde Eğitim Desteği Hizmeti Sağlanması’ Projesinin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Programı kapsamında yürürlüğe girdiğini öğrendik.

Kısa zamanda böyle anlamlı ve önemli bir projeye imza atan herkese ve eğitim camiasına teşekkürü bir borç biliyorum.

Düşünsenize…

Türkiye’de özel eğitime ihtiyacı olan binlerce çocuğumuz bulunuyor.

Bunların eğitim hakkı ellerinden alınmasa da bile pandemi süreci onlar için zorlu bir süreç.

Bu süreçte verilen desteklerle,

Hazırlanan yaklaşık 20 eğitim materyalinin her biri için özel videolar çekildi.

Tamamlanan eğitim materyalleri ailelere ulaştırılmaya başlandı.

Veliler tarafından materyallerin çok anlamlı olduğu ifade edildi.

Bu anlamlı projeye katkı sağlayan,

Öncülük eden,

Ortaklaşa hareket ederek özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarımızı düşünen,

Materyalları hazırlayan,

Üzerinde çalışan kim varsa,

Her birine bu öğrencilerimiz ve onların aileleri adına teşekkür ederiz.

Bulancak adının bu şekilde öncü olmasını sağlayan herkese binlerce kez teşekkür etsek bile azdır.

Çünkü ülkemizde sayısını tahmin edemeyeceğimiz kadar özel eğitime ihtiyacı bulunan çocuğumuz bulunuyor.

Hem onların,

Hem de ailelerinin o kadar ilgiye ve desteğe ihtiyacı var ki,

İnanın bizler bunu bazen anlayamayabiliriz.

Ama Bulancak’tan bu şekilde bir proje hazırlanması ve onların hizmetine sunulması,

Bizleri ilçemiz ve ilimiz adına ziyadesiyle memnun etmiştir.

Yeni projelerde görüşmek üzere…

Kalın sağlıcakla….

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.