Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

ŞAKA GİBİ DEĞİL Mİ SİZCE DE?

Sevgili okurlar… Gazeteci olmamız hasebiyle birçok yerden mailler alıyoruz. Güncel konuları takip ederken, Maillerimi kontrol edeyim dedim. Mail kutumda ilginç bir haber gördüm. Okuyunca da sebepsiz yere gülmek geldi içimden, Sizlerin de gülmenizi istediğim için, Tarafıma gelen maildeki ifadeleri sizlerle paylaşmak istedim. Çin Uluslararası Radyosu adı altında yazılan metinde aynen şu ifadeler yer alıyor; ‘Yılın ikinci yarısından itibaren hareketlenen Çin otomotiv piyasası kasım ayında da yükselişini sürdürdü. Ülkede Kasım ayında 2,11 milyon adet binek arabası, SUV ve çok amaçlı taşıt satışı yapıldı. Çin Binek Otomobilleri Kurumu (China Passenger Car Association - PCA) tarafından yapılan açıklamaya göre, araç satış sayısı bir yıl öncesine kıyasla yüzde 7,8 oranında arttı. Bilindiği üzere otomobil sürümü, Çin’de korona krizinin tepe noktalarına ulaştığı dönemlerde, hele de evde kapanma sürecinde önemli ölçüde gerilemişti. Ancak bu arada Çin, virüs salgınına karşı etkili bir mücadele verdi; üstelik hükümet de tüketimi güçlü biçimde teşvik etti. Dolayısıyla sektör yeniden yükselişe geçti. Geçen hafta içinde Çin Otomobil Üreticileri Birliği (China Association of Automobile Manufacturers - CAAM) geçici kasım ayı verilerini açıkladı. Buna göre perakendecilere araç satışı, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 11,1 oranında artmış görünüyor’ Yüzünüzde ki tebessümü şimdiden hisseder gibi oldum. Komik değil mi gerçekten? Bir baksanıza son 1 yıla… Çin’de bir virüs türüyor, Tüm dünyayı etkisi altına alıyor, Kimse bunun çaresini bulamıyor, İnsanlar evlerine kapanmak zorunda kalıyor, Yapılan ticaret durma noktasına geliyor, Uzmanlar aşıdan başka yol olmadığını ifade ediyor, Ve ne hikmetse, Virüsü dünyaya yayan Çin, Ekonomi piyasasında otomobil sektöründe artışını sürdürebiliyor. Ya bu nasıl bir iş Allah aşkına… Virüsü dünyaya yayan ülke, Eski günlerine geri dönüyor, Bizler ise her geçen gün nefessiz kalmaya devam ediyoruz. Şaka gibi değil mi sizce de? Hani diyorlar ya komplo teorisi falan, Bazen inanası geliyor insanın. Sen can çekişiyorsun, Virüsü yayan ülke kendini düzlüğe çıkartıyor. Akıl almayacak bir durum… Allah sonumuzu hayretsin demekten başka bir söz yok inanın. Sizlerden ricam, Kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 10 Aralık 2020 - Perşembe
Sinan Yıldız

ŞAKA GİBİ DEĞİL Mİ SİZCE DE?

Sevgili okurlar…

Gazeteci olmamız hasebiyle birçok yerden mailler alıyoruz.

Güncel konuları takip ederken,

Maillerimi kontrol edeyim dedim.

Mail kutumda ilginç bir haber gördüm.

Okuyunca da sebepsiz yere gülmek geldi içimden,

Sizlerin de gülmenizi istediğim için,

Tarafıma gelen maildeki ifadeleri sizlerle paylaşmak istedim.

Çin Uluslararası Radyosu adı altında yazılan metinde aynen şu ifadeler yer alıyor;

‘Yılın ikinci yarısından itibaren hareketlenen Çin otomotiv piyasası kasım ayında da yükselişini sürdürdü.

Ülkede Kasım ayında 2,11 milyon adet binek arabası, SUV ve çok amaçlı taşıt satışı yapıldı.

Çin Binek Otomobilleri Kurumu (China Passenger Car Association - PCA) tarafından yapılan açıklamaya göre, araç satış sayısı bir yıl öncesine kıyasla yüzde 7,8 oranında arttı.

Bilindiği üzere otomobil sürümü, Çin’de korona krizinin tepe noktalarına ulaştığı dönemlerde, hele de evde kapanma sürecinde önemli ölçüde gerilemişti.

Ancak bu arada Çin, virüs salgınına karşı etkili bir mücadele verdi; üstelik hükümet de tüketimi güçlü biçimde teşvik etti.

Dolayısıyla sektör yeniden yükselişe geçti.

Geçen hafta içinde Çin Otomobil Üreticileri Birliği (China Association of Automobile Manufacturers - CAAM) geçici kasım ayı verilerini açıkladı.

Buna göre perakendecilere araç satışı, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 11,1 oranında artmış görünüyor’

Yüzünüzde ki tebessümü şimdiden hisseder gibi oldum.

Komik değil mi gerçekten?

Bir baksanıza son 1 yıla…

Çin’de bir virüs türüyor,

Tüm dünyayı etkisi altına alıyor,

Kimse bunun çaresini bulamıyor,

İnsanlar evlerine kapanmak zorunda kalıyor,

Yapılan ticaret durma noktasına geliyor,

Uzmanlar aşıdan başka yol olmadığını ifade ediyor,

Ve ne hikmetse,

Virüsü dünyaya yayan Çin,

Ekonomi piyasasında otomobil sektöründe artışını sürdürebiliyor.

Ya bu nasıl bir iş Allah aşkına…

Virüsü dünyaya yayan ülke,

Eski günlerine geri dönüyor,

Bizler ise her geçen gün nefessiz kalmaya devam ediyoruz.

Şaka gibi değil mi sizce de?

Hani diyorlar ya komplo teorisi falan,

Bazen inanası geliyor insanın.

Sen can çekişiyorsun,

Virüsü yayan ülke kendini düzlüğe çıkartıyor.

Akıl almayacak bir durum…

Allah sonumuzu hayretsin demekten başka bir söz yok inanın.

Sizlerden ricam,

Kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.