Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

YÖNETİCİLER, BULANCAK’TAN BİHABER!

Sevgili okurlar… Benim merak ettiğim soruları sizlerde merak ediyorsunuzdur diye düşünüyorum. Hatırlarsınız… Bulancak’ta kurulması sözü verilen, Fakat kurulmayacağını öğrendiğimiz ve sizlerle paylaştığımız Diş Hekimliği Fakültesi fiyaskosu sonrası, Bulancak’a yine boş vaatler verildiğinin bir kanıtı daha ortaya çıkmıştır. Bakın şimdi, Diş Hekimliği Fakültesini sorduk! Ardından Giresun Üniversitesi Rektörü sayın Yılmaz Can, bir basın toplantısı yaparak Giresun geneli için doğru olan ama Bulancak için kabul edilemeyecek bir kararı dile getirdi. Neydi o karar? Tabi ki, Diş Hekimliği Fakültesi’nin Bulancak’ta açılması için alınan senato kararının iptali idi… Sayın Rektör, Sağlık Kampüsü adı altında bütün sağlık fakültelerini hatta Piraziz’de Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulunu da bu kategoriye sokarak Giresun’a taşımak istediklerine değinmişti. Bu olayların ardından sayın Rektör geçtiğimiz ay Bulancak’a gelerek, Diş Hekimliği için yapımına devam eden binayı incelemiş, Ve burada amaçlarının Bulancak’ı mağdur etmek olmadığını, Üniversitenin kampüs havasında eğitim hayatına devam etmesini istediklerini belirtmişti. Sayın Rektöre lafımız yok. Benim merakım şu. Biliyorsunuz, Giresun Üniversitesi 2006 yılında kuruldu. Üniversitenin kurulması ile Giresun’da Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı birimlerde Giresun Üniversitesine bağlandı. Alucra dahil olmak üzere, Tirebolu’da da yüksekokul kararı alındı. Bulancak’ta ise 2008 yılında bir yüksekokul açıldı. Giresun’un en büyük ilçesi Bulancak 2 yıl sonra üniversite şehri olmaya giden Giresun Üniversitesinden sonra bir pay sahibi oldu. Bölümler verildi, Sonra geri alındı. Maziyi deşmek istemiyorum lakin Bulancak hep mahrum bırakıldı ve de hala mahrum bırakılmaya devam ediyor. Salı Pazarı mevkiine bir bina yapıldı. Ama bakıyoruz ne olacağı inanın belli değil. Bugün diyorlar ya, Buraya bilmem kaç öğrenci kapasiteli meslek yüksekokulu vereceğiz diye, Bir bakmışsınız yarın yine değişmiş. Biz yine beklemeye mecbur bırakılacağız. Bize ne lazım biliyor musunuz? Bu işi kökünden halledecek basiretli siyasetçiler lazım. Alınmaca darılmaca yok! Sayın Başkan Recep Yakar, Fakültenin iptal kararının ardından tutup sosyal medyada Diş Hekimliği Fakülte binamızı inceledik diyebiliyor. Sayın Başkanın sanırım bu karardan haberi yok… Ya da birileri bu kararı kendisine anlatmıyor. Biz yazıyoruz, çiziyoruz Fakat bizi de okumadığı için bilemiyor sanırım… Buradan ısrarla yineliyorum; ‘Bulancak’ta Diş Hekimliği Fakültesi diye bir şey yoktur.’ Bulancak’ı yönetenlerden ricam, Bulancak’a sahip çıkmalarıdır. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 13 Şubat 2020 - Perşembe
Sinan Yıldız

YÖNETİCİLER, BULANCAK’TAN BİHABER!

Sevgili okurlar…

Benim merak ettiğim soruları sizlerde merak ediyorsunuzdur diye düşünüyorum.

Hatırlarsınız…

Bulancak’ta kurulması sözü verilen,

Fakat kurulmayacağını öğrendiğimiz ve sizlerle paylaştığımız Diş Hekimliği Fakültesi fiyaskosu sonrası,

Bulancak’a yine boş vaatler verildiğinin bir kanıtı daha ortaya çıkmıştır.

Bakın şimdi,

Diş Hekimliği Fakültesini sorduk!

Ardından Giresun Üniversitesi Rektörü sayın Yılmaz Can, bir basın toplantısı yaparak Giresun geneli için doğru olan ama Bulancak için kabul edilemeyecek bir kararı dile getirdi.

Neydi o karar?

Tabi ki, Diş Hekimliği Fakültesi’nin Bulancak’ta açılması için alınan senato kararının iptali idi…

Sayın Rektör,

Sağlık Kampüsü adı altında bütün sağlık fakültelerini hatta Piraziz’de Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulunu da bu kategoriye sokarak Giresun’a taşımak istediklerine değinmişti.

Bu olayların ardından sayın Rektör geçtiğimiz ay Bulancak’a gelerek,

Diş Hekimliği için yapımına devam eden binayı incelemiş,

Ve burada amaçlarının Bulancak’ı mağdur etmek olmadığını,

Üniversitenin kampüs havasında eğitim hayatına devam etmesini istediklerini belirtmişti.

Sayın Rektöre lafımız yok.

Benim merakım şu.

Biliyorsunuz,

Giresun Üniversitesi 2006 yılında kuruldu.

Üniversitenin kurulması ile Giresun’da Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı birimlerde Giresun Üniversitesine bağlandı.

Alucra dahil olmak üzere,

Tirebolu’da da yüksekokul kararı alındı.

Bulancak’ta ise 2008 yılında bir yüksekokul açıldı.

Giresun’un en büyük ilçesi Bulancak 2 yıl sonra üniversite şehri olmaya giden Giresun Üniversitesinden sonra bir pay sahibi oldu.

Bölümler verildi,

Sonra geri alındı.

Maziyi deşmek istemiyorum lakin

Bulancak hep mahrum bırakıldı ve de hala mahrum bırakılmaya devam ediyor.

Salı Pazarı mevkiine bir bina yapıldı.

Ama bakıyoruz ne olacağı inanın belli değil.

Bugün diyorlar ya,

Buraya bilmem kaç öğrenci kapasiteli meslek yüksekokulu vereceğiz diye,

Bir bakmışsınız yarın yine değişmiş.

Biz yine beklemeye mecbur bırakılacağız.

Bize ne lazım biliyor musunuz?

Bu işi kökünden halledecek basiretli siyasetçiler lazım.

Alınmaca darılmaca yok!

Sayın Başkan Recep Yakar,

Fakültenin iptal kararının ardından tutup sosyal medyada Diş Hekimliği Fakülte binamızı inceledik diyebiliyor.

Sayın Başkanın sanırım bu karardan haberi yok…

Ya da birileri bu kararı kendisine anlatmıyor.

Biz yazıyoruz, çiziyoruz

Fakat bizi de okumadığı için bilemiyor sanırım…

Buradan ısrarla yineliyorum;

‘Bulancak’ta Diş Hekimliği Fakültesi diye bir şey yoktur.’

Bulancak’ı yönetenlerden ricam,

Bulancak’a sahip çıkmalarıdır.

Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.