Erhan GÜNDOĞAR
Köşe Yazarı
Erhan GÜNDOĞAR
 

BİRAZ DA SPOR

Hayatımın büyük bir kısmı sporun içinde olduğundan arada sırada spor hakkında yazmak gerekiyor. Dün hafta sonu gazetelerin birinde İsveç’te VAR sistemin futbol sahalarında uygulanmayacağı haberi yer alıyordu. Hemen okudum ve çok güzel olur dedim. İsveç’te 1. ve 2. Lig takımları VAR sistemine karşı olduklarını ve bunu kendi federasyonlarına bildirmişler. VAR sistemin UEFA ve FİFA tarafından uygulanmasını istemesine rağmen İsveç FF bunu bir kez bile toplantılarında kulüplere uygulanması için teklif dahi etmemiş. Zaten bu kulüplerde baştan karşı oldukları içinde ağızlarına almadıkları içinde mevzu konuşulmamış bile. “Acep niye” diye merak edip haberin gerisini de okudum. Bunların federasyonu ve yönetimi, VAR sisteminin futbolun aslolan ruhuna uymadığını ve oyunun kendi kuralları ile oynanmasının daha doğru olacağını açıklamış ve mevzuyu kapatmış. Bence harika ve çok hoş bir karar almışlar. Oyunun ruhuna aykırı demişler. Seversiniz veya sevmesiniz futbolu veya diğer spor dallarını. Ha bire bir teknik aletle oyuna müdahil olma, verilen bir kararın yeniden gözden geçirme işin ıcığını cıcığını çıkartıyor. Ben daha önce yazdım ve VAR veya buna benzer uygulamaların sporda adalet ve hak hukuk getirmeyeceğini, sadece çok güçlü takımların lehine kararların alınacağını, maddi olarak zayıf ve orta sıra takımların bu VAR denen uygulamadan zerrece fayda sağlayamayacağını belirtmiştim. “Görünen köy kılavuz istemiyor” sözüne geldik demenin manası yok. Bir şey değişecek diye bekleyenler hep hayal kırıklığı ile yola devam ediyor ve bir kez olsun bir araya gelip VAR uygulamasının kaldırılmasını talep dahi edemiyorlar. Güçlü olanlar ise devamlı olarak her türlü baskı ile bu uygulamanın kendi lehlerine işlemesini sağlıyor.   Yahu federasyonlar güçlüden yana, parası olandan, siyasi ve sermaye gücü olandan yana. Bunu görmek istemeyenler ise daha çok sessiz kalır ve onlara mağlup olarak devam eder giderler. VAR’ın adaleti, hakkı hukuku yok be anlayın artık! Yönetenlerin uydur uydur ortaya attığı bir teknolojik numara için kendimizi paralamaya gerek yok. Göz boyamak ve güçlüden yana olanın devamı için kurulan kumpaslar bunlar başka şeyde değil!...        
Ekleme Tarihi: 03 Mayıs 2024 - Cuma
Erhan GÜNDOĞAR

BİRAZ DA SPOR

Hayatımın büyük bir kısmı sporun içinde olduğundan arada sırada spor hakkında yazmak gerekiyor. Dün hafta sonu gazetelerin birinde İsveç’te VAR sistemin futbol sahalarında uygulanmayacağı haberi yer alıyordu. Hemen okudum ve çok güzel olur dedim. İsveç’te 1. ve 2. Lig takımları VAR sistemine karşı olduklarını ve bunu kendi federasyonlarına bildirmişler. VAR sistemin UEFA ve FİFA tarafından uygulanmasını istemesine rağmen İsveç FF bunu bir kez bile toplantılarında kulüplere uygulanması için teklif dahi etmemiş. Zaten bu kulüplerde baştan karşı oldukları içinde ağızlarına almadıkları içinde mevzu konuşulmamış bile.

“Acep niye” diye merak edip haberin gerisini de okudum. Bunların federasyonu ve yönetimi, VAR sisteminin futbolun aslolan ruhuna uymadığını ve oyunun kendi kuralları ile oynanmasının daha doğru olacağını açıklamış ve mevzuyu kapatmış. Bence harika ve çok hoş bir karar almışlar. Oyunun ruhuna aykırı demişler. Seversiniz veya sevmesiniz futbolu veya diğer spor dallarını. Ha bire bir teknik aletle oyuna müdahil olma, verilen bir kararın yeniden gözden geçirme işin ıcığını cıcığını çıkartıyor. Ben daha önce yazdım ve VAR veya buna benzer uygulamaların sporda adalet ve hak hukuk getirmeyeceğini, sadece çok güçlü takımların lehine kararların alınacağını, maddi olarak zayıf ve orta sıra takımların bu VAR denen uygulamadan zerrece fayda sağlayamayacağını belirtmiştim. “Görünen köy kılavuz istemiyor” sözüne geldik demenin manası yok. Bir şey değişecek diye bekleyenler hep hayal kırıklığı ile yola devam ediyor ve bir kez olsun bir araya gelip VAR uygulamasının kaldırılmasını talep dahi edemiyorlar. Güçlü olanlar ise devamlı olarak her türlü baskı ile bu uygulamanın kendi lehlerine işlemesini sağlıyor.  

Yahu federasyonlar güçlüden yana, parası olandan, siyasi ve sermaye gücü olandan yana. Bunu görmek istemeyenler ise daha çok sessiz kalır ve onlara mağlup olarak devam eder giderler. VAR’ın adaleti, hakkı hukuku yok be anlayın artık! Yönetenlerin uydur uydur ortaya attığı bir teknolojik numara için kendimizi paralamaya gerek yok. Göz boyamak ve güçlüden yana olanın devamı için kurulan kumpaslar bunlar başka şeyde değil!...        

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.