Yazar Gökhan Akçiçek, minik okurlarıyla buluştu!

GÜNDEM 26.11.2023 - 10:47, Güncelleme: 26.11.2023 - 10:47 2353+ kez okundu.
 

Yazar Gökhan Akçiçek, minik okurlarıyla buluştu!

Yazar Gökhan Akçiçek geçtiğimiz gün Ordu’da ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi.
Altınordu, Şehit Okan Melikoğlu, Altınfındık, Güzelordu, Meliha Türkmen ilkokullarında imza günleri yapan ve okuma kültürüne üzerine söyleşiler düzenleyen Akçiçek, “estetik duygu birikiminin erken yaşta çocuklara ulaşması gerekiyor. Bunu en rahat şiir sanatı ile başarabiliriz” dedi. Gökhan Akçiçek kimdir? Gökhan Akçiçek 1961 yılında Ordu'da doğdu. Aslen Alucra’nın Karaağaç Mahallesi’nden. İlkokul dördüncü sınıfa kadar Güzelordu İlkokulu'nda eğitim gördü. Öğretmeninin İstiklal İlkokuluna tayin olması ile bu okula nakil aldırdı. İlkokul dördüncü sınıfın ikinci yarısını ve beşinci sınıfı İstiklal İlkokulu'nda bitirdi(1972), Ordu Merkez Ortaokulundan (1975) ve ardından Ordu Lisesi'nden mezun oldu (1978). Anadolu Üniversitesi’nin Sosyal Bilimler bölümünü bitirdi. İlk şiir dosyası “Bulutlar Örtmese Güneşi” ile, 1992 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Çocuk Kitapları Yarışması’nda Şiir Ödülü’nü ve dosyasının, Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanmasıyla da 1995 Yılı Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü’nü, devamında ise 2018 Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı Çocuk Edebiyatı Ödülünü ve 2022 Arif Baş Çocuk Edebiyatı Şiir Ödülünü aldı. Yazı ve şiirleriyle birçok dergide göründü. Dergâh, Hece, Türk Edebiyatı, Mühür bunlardan birkaçı. Şiirleri ders kitaplarına seçildi. Ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe yazar ve şair olarak iştirak etti. 1982 Yılında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünde başladığı kamu görevinden 2007'de emekli oldu. Şiirleri Arapça, İngilizce ve İspanyolca' ya çevrildi.  
Yazar Gökhan Akçiçek geçtiğimiz gün Ordu’da ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Altınordu, Şehit Okan Melikoğlu, Altınfındık, Güzelordu, Meliha Türkmen ilkokullarında imza günleri yapan ve okuma kültürüne üzerine söyleşiler düzenleyen Akçiçek, “estetik duygu birikiminin erken yaşta çocuklara ulaşması gerekiyor. Bunu en rahat şiir sanatı ile başarabiliriz” dedi.


Gökhan Akçiçek kimdir?
Gökhan Akçiçek 1961 yılında Ordu'da doğdu. Aslen Alucra’nın Karaağaç Mahallesi’nden. İlkokul dördüncü sınıfa kadar Güzel ordu İlkokulu'nda eğitim gördü. Öğretmeninin İstiklal İlkokuluna tayin olması ile bu okula nakil aldırdı. İlkokul dördüncü sınıfın ikinci yarısını ve beşinci sınıfı İstiklal İlkokulu'nda bitirdi(1972), Ordu Merkez Ortaokulundan (1975) ve ardından Ordu Lisesi'nden mezun oldu (1978). Anadolu Üniversitesi’nin Sosyal Bilimler bölümünü bitirdi. İlk şiir dosyası “Bulutlar Örtmese Güneşi” ile, 1992 Yılı Milli Eğitim Bakanlığı Çocuk Kitapları Yarışması’nda Şiir Ödülü’nü ve dosyasının, Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanmasıyla da 1995 Yılı Türkiye Yazarlar Birliği  Çocuk Edebiyatı Ödülü’nü, devamında ise 2018 Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı Çocuk Edebiyatı Ödülünü ve 2022 Arif Baş Çocuk Edebiyatı Şiir Ödülünü aldı. Yazı ve şiirleriyle birçok dergide göründü. Dergâh, Hece, Türk Edebiyatı, Mühür bunlardan birkaçı. Şiirleri ders kitaplarına seçildi. Ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe yazar ve şair olarak iştirak etti. 1982 Yılında İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünde başladığı kamu görevinden 2007'de emekli oldu. Şiirleri Arapça, İngilizce ve İspanyolca' ya çevrildi.
 

Ordu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.