Yazar Faruk Yıldız memleketinde öğrencilerle buluştu

EĞİTİM 30.03.2022 - 09:19, Güncelleme: 30.03.2022 - 09:19 20297+ kez okundu.
 

Yazar Faruk Yıldız memleketinde öğrencilerle buluştu

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında memleketi Giresun'a davet edilen Faruk Yıldız çeşitli okullarda bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.
Öğrencilerle  bir araya gelen sevilen yazar, kitapların insan hayatında ne denli önemli bir yer tuttuğundan söz etti. Programa katılan öğrencilerin sorularını da yanıtlayan genç yazar Yıldız, söyleşinin ardından 'Gizemli Yaprağın Peşinde' adlı çocuk romanını imzaladı. Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaşan ödüllü yazar Yıldız, yakında yayımlanacak yeni kitabıyla tekrar bir araya geleceklerinin müjdesini verdi. Faruk Yıldız Kimdir? 31.05.1985 tarihinde Giresun Bulancak’ta doğdu. İlk ve ortaokulu çeşitli okullarda tamamladı. Lise öğrenimini Giresun Anadolu Öğretmen Lisesinde sürdürdü. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı sene Samsun'da Türkçe Öğretmeni olarak göreve başladı. 2013 yılında Gençlik Spor Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu “Genç Kalemler Hikâye Yarışması”nda “ Lâ Edri” adlı eserle mansiyon ödülü kazandı. 2016 yılında “Mostar” dergisi tarafından düzenlenen “Tarihi Roman Yarışması”nda ikincilik ödülü alan ”Evvel Zaman İhtilâli” adlı eseri yayımlandı.  "Gizemli Yaprağın Peşinde" adlı eseriyle çocuk edebiyatında beğeni kazandı. Hâlen çeşitli yazı çalışmalarına devam etmektedir.
Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında memleketi Giresun'a davet edilen Faruk Yıldız çeşitli okullarda bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Öğrencilerle  bir araya gelen sevilen yazar, kitapların insan hayatında ne denli önemli bir yer tuttuğundan söz etti. Programa katılan öğrencilerin sorularını da yanıtlayan genç yazar Yıldız, söyleşinin ardından 'Gizemli Yaprağın Peşinde' adlı çocuk romanını imzaladı. Öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılaşan ödüllü yazar Yıldız, yakında yayımlanacak yeni kitabıyla tekrar bir araya geleceklerinin müjdesini verdi.

Faruk Yıldız Kimdir?
31.05.1985 tarihinde Giresun Bulancak’ta doğdu. İlk ve ortaokulu çeşitli okullarda tamamladı. Lise öğrenimini Giresun Anadolu Öğretmen Lisesinde sürdürdü. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aynı sene Samsun'da Türkçe Öğretmeni olarak göreve başladı. 2013 yılında Gençlik Spor Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu “Genç Kalemler Hikâye Yarışması”nda “ Lâ Edri” adlı eserle mansiyon ödülü kazandı. 2016 yılında “Mostar” dergisi tarafından düzenlenen “Tarihi Roman Yarışması”nda ikincilik ödülü alan ”Evvel Zaman İhtilâli” adlı eseri yayımlandı.
 "Gizemli Yaprağın Peşinde" adlı eseriyle çocuk edebiyatında beğeni kazandı. Hâlen çeşitli yazı çalışmalarına devam etmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.