YANLIŞ UYGULAMALAR ECZACIYI DA HASTAYI DA PERİŞAN EDİYOR

SİYASET 16.05.2024 - 15:43, Güncelleme: 16.05.2024 - 15:43 10347+ kez okundu.
 

YANLIŞ UYGULAMALAR ECZACIYI DA HASTAYI DA PERİŞAN EDİYOR

Eczacı Milletvekili Gezmiş Meclis'te eczacıların ve hastaların sorunlarını anlattı
CHP Giresun Milletvelili Elvan Işık Gezmiş "Hükümetin Sağlıkta Dönüşüm  Proğramı kapsamında hayata geçirdiği yanlış politikalar biz eczacıları da, hastaları da çaresizliğe sürüklüyor" dedi.  Kendisi de eczacı olan Gezmiş, Eczacılar Haftası dolayısıyla Meclis'te yaptığı konuşmada "Biz eczacılar sağlık hizmetlerinin en güçlü halkası, halkımızın en yakın sağlık danışmanlarıyız. Ancak her geçen yıl biraz daha umutsuzluğa kapılıyor, artan sorunlarla mücadele ediyoruz" diyerek şunları dile getirdi:  İLAÇ FARKI, REÇETE KATKI PAYI, MUAYENE ÜCRETİ ÇARESİZLİĞE YOL AÇIYOR!   "Bizler ülke genelinde çalışanlarımızla birlikte 130 bini aşkın büyük bir aileyiz. Topluma şifa dağıtan bir mesleğin mensupları olmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Ancak hükümetin “Sağlıkta Dönüşüm Programı” kapsamında hayata geçirdiği yanlış politikalar biz eczacıları da hastalarımızı da çaresizliğe sürüklüyor. Bakın emekli bir hastamız raporlu ilacında kutu başına 300/ 400 TL fark ödeyebiliyor. Daha önceki yıllarda hiç fiyat farkı almadan aldığı raporlu ilacına artık  2000/ 3000’tl lere varan fiyat farkları ödüyor. Bugün en çok kullanılan ateş düşürücü çocuk şurubununun bile yarısını artık devlet ödemiyor. 130 TL olan bir şurubun 75 TL’sini anne babalar ödüyor. Güncel Euro kuru 34 TL iken, ilaçta hala 17 TL. Bu durum ilacın teminini zorlaştırıyor. Eşdeğeri verelim desek eşdeğeri olmayan ilaçlar da var. Hastalar eczane eczane ilaç aramak zorunda kalıyor. İlacı bulduğunda da artan fiyat farkını mı ödesin, muayene ücretini mi, yoksa reçete katkı payını mı ödesin şaşırıp kalıyorlar. Halbuki her yurttaşın sağlığa ulaşım hakkı anayasa ile güvence altına alınmıştır.   ECZACI İLE HASTAYI KARŞI KARŞIYA GETİRDİLER!  Yaşanan sıkıntılarda hiçbir dahli olmadığı halde  eczacıları sorumlu tutmak , ne yazık ki hastalarla  aramızdaki güven ilişkisini derinden zedeliyor.    Biz eczacılar tüm olumsuzluklara rağmen Eczacılık yemininde belirtiğimiz üzere insanlığa daha iyi hizmet edebilmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz"
Eczacı Milletvekili Gezmiş Meclis'te eczacıların ve hastaların sorunlarını anlattı

CHP Giresun Milletvelili Elvan Işık Gezmiş "Hükümetin Sağlıkta Dönüşüm  Proğramı kapsamında hayata geçirdiği yanlış politikalar biz eczacıları da, hastaları da çaresizliğe sürüklüyor" dedi. 

Kendisi de eczacı olan Gezmiş, Eczacılar Haftası dolayısıyla Meclis'te yaptığı konuşmada "Biz eczacılar sağlık hizmetlerinin en güçlü halkası, halkımızın en yakın sağlık danışmanlarıyız. Ancak her geçen yıl biraz daha umutsuzluğa kapılıyor, artan sorunlarla mücadele ediyoruz" diyerek şunları dile getirdi: 

İLAÇ FARKI, REÇETE KATKI PAYI, MUAYENE ÜCRETİ ÇARESİZLİĞE YOL AÇIYOR!
 
"Bizler ülke genelinde çalışanlarımızla birlikte 130 bini aşkın büyük bir aileyiz. Topluma şifa dağıtan bir mesleğin mensupları olmanın sorumluluğunu taşıyoruz.

Ancak hükümetin “Sağlıkta Dönüşüm Programı” kapsamında hayata geçirdiği yanlış politikalar biz eczacıları da hastalarımızı da çaresizliğe sürüklüyor.

Bakın emekli bir hastamız raporlu ilacında kutu başına 300/ 400 TL fark ödeyebiliyor. Daha önceki yıllarda hiç fiyat farkı almadan aldığı raporlu ilacına artık  2000/ 3000’tl lere varan fiyat farkları ödüyor.

Bugün en çok kullanılan ateş düşürücü çocuk şurubununun bile yarısını artık devlet ödemiyor. 130 TL olan bir şurubun 75 TL’sini anne babalar ödüyor. Güncel Euro kuru 34 TL iken, ilaçta hala 17 TL. Bu durum ilacın teminini zorlaştırıyor. Eşdeğeri verelim desek eşdeğeri olmayan ilaçlar da var.

Hastalar eczane eczane ilaç aramak zorunda kalıyor. İlacı bulduğunda da artan fiyat farkını mı ödesin, muayene ücretini mi, yoksa reçete katkı payını mı ödesin şaşırıp kalıyorlar. Halbuki her yurttaşın sağlığa ulaşım hakkı anayasa ile güvence altına alınmıştır.
 
ECZACI İLE HASTAYI KARŞI KARŞIYA GETİRDİLER! 

Yaşanan sıkıntılarda hiçbir dahli olmadığı halde  eczacıları sorumlu tutmak , ne yazık ki hastalarla  aramızdaki güven ilişkisini derinden zedeliyor. 
 
Biz eczacılar tüm olumsuzluklara rağmen Eczacılık yemininde belirtiğimiz üzere insanlığa daha iyi hizmet edebilmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.