Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 924 kez görütülendi.
 

‘UNESCO SANAT GÜNÜ’ ÖDÜL TÖRENİ

Dernek Başkanı Osman Öztürk; ‘Başkanlığını yürüttüğüm İstanbul Sanat Kültür ve Turizm Derneği olarak Altın Aslan Lions Kulübü ile birlikte bu zor günlerde sanatın ve sanatçının yanında olmak ve onların yaşamlarına umut katmak istedik. Bu amaçla 2021 UNESCO Dünya Sanat Günü’nde Altın Aslan Onur Ödülü adı altında bir ödül etkinliği düzenleyerek İlk ödüllerimizi 15 Nisan 2021 tarihinde UNESCO Dünya Sanat gününde sahiplerine takdim ettik. Müzik dalında; Nazire Savran, Turhan Taşan ve Ümit Tokcan’a verdiğimiz ödülleri de 2 Aralık’ta BAU’da düzenlediğimiz bir ödül töreni ile sanatçılarımıza takdim ettik’ ifadelerini kullandı.   Dernek Başkanı Öztürk, ‘Yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olan sanat, üstün yaratıcılık yetisi olarak bir duygunun, tasarımın, güzelliğin dışavurumunda ve anlatımında kullanılan yöntemlerin yaratıcı gücünü gösterir. Ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk sanatı seven, sanatçıya değer veren yüce bir kişilikti. Sanatın, bir toplumun ilerlemesindeki öneminin ve vazgeçilmezliğinin bilincinde olan Atatürk, bu düşüncesini şu sözlerle ifade etmişti: "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir," Atatürk ile sanat ve sanatçı özgürleşmiş dünyayla köprüler kurmuş ve ülkesinin, halkının geleceği için sorumluluk üstlenmiştir. Yaşam yolculuğumuzda sanatın ışığı karanlıkları aydınlatan, topluma yol gösteren bir deniz feneri olmuştur. Atatürk bu ışığın kendisidir ayrıca. O ışık ki görkemli bir cumhuriyet kuşağı yaratmıştır Anadolu’da Türkiye’mizin varoluş mücadelesinde sanat her zamanki gücünü göstermiş, toplumun dönüşümünde ve uygar bir toplum düzeninin kurulmasında sorumluluk almıştır. Derneğimizin amacı geleceğin insani ve mesleki değerleri içinde önemli bir yere sahip olacağı öngörülen sanatın çeşitli dallarında genç kuşakların ilgisini çekecek etkinlik, model ve projeler geliştirmektir.
Ülke kalkınmasına, sanatı içselleştiren ve destekleyen bireyler modelini yaygınlaştırarak ve güçlendirerek katkıda bulunmaktır. İşte bugün bu yüce amaçla burada toplanmış bulunuyoruz. Sanata ve sanatçıya her zaman değer veren BUEK Başkanımız Sayın Enver Yücel’e çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğe ev sahipliği yaparak burada bulunan tüm sanatseverleri mutlu etti. Dünya Sanat Günü Altın Aslan Onur Ödüllerini alan sanatçı ve bestekarlarımızı kutluyor ve sanat yaşamlarında başarılar diliyorum’ dedi.   Bestekar ve TSM Sanatçısı Nazire Savran’a ödülünü veren BUEK Başkanı Enver Yücel yaptığı konuşmada sanatın ve sanatçının önem ve değerini ortaya koyarak sanatı Atatürk’ün sözleriyle dile getirdi. "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir," Arkadaşım şair, yazar ve Emekli Emniyet Müdürü Osman Öztürk’e sanat adına yaptığı özverili çalışmaları ve ödül etkinliği için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu ödülleri alan çok değerli sanatçıları kutluyorum diyerek ödülünü Nazire Savran’a takdim etti. Dernek Başkanı Osman Öztürk ise ödülünü ünlü bestekar Turhan Taşan’a verdi. Ümit Tokcan’ın ödülünü ise BAU Konservatuar Direktörü Aslıhan Umar aldı. Daha sonra sanatçıların yaptığı teşekkür konuşmalarından sonra tören bitti.
Ekleme Tarihi: 04.12.2021 - 18:31

‘UNESCO SANAT GÜNÜ’ ÖDÜL TÖRENİ

2 Aralık 2021 UNESCO Dünya sanat günü ödül töreni Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve BUEK Başkanı Enver Yücel’in destekleri ve katılımıyla düzenlendi. Ödül töreninin sunuculuğunu Emekli Emniyet Müdürü, Şair ve Yazar, İstanbul Sanat Derneği Başkan

Dernek Başkanı Osman Öztürk; ‘Başkanlığını yürüttüğüm İstanbul Sanat Kültür ve Turizm Derneği olarak Altın Aslan Lions Kulübü ile birlikte bu zor günlerde sanatın ve sanatçının yanında olmak ve onların yaşamlarına umut katmak istedik.

Bu amaçla 2021 UNESCO Dünya Sanat Günü’nde Altın Aslan Onur Ödülü adı altında bir ödül etkinliği düzenleyerek İlk ödüllerimizi 15 Nisan 2021 tarihinde UNESCO Dünya Sanat gününde sahiplerine takdim ettik. Müzik dalında; Nazire Savran, Turhan Taşan ve Ümit Tokcan’a verdiğimiz ödülleri de 2 Aralık’ta BAU’da düzenlediğimiz bir ödül töreni ile sanatçılarımıza takdim ettik’ ifadelerini kullandı.

 

Dernek Başkanı Öztürk, ‘Yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi olan sanat, üstün yaratıcılık yetisi olarak bir duygunun, tasarımın, güzelliğin dışavurumunda ve anlatımında kullanılan yöntemlerin yaratıcı gücünü gösterir.

Ülkemizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk sanatı seven, sanatçıya değer veren yüce bir kişilikti. Sanatın, bir toplumun ilerlemesindeki öneminin ve vazgeçilmezliğinin bilincinde olan Atatürk, bu düşüncesini şu sözlerle ifade etmişti: "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir," Atatürk ile sanat ve sanatçı özgürleşmiş dünyayla köprüler kurmuş ve ülkesinin, halkının geleceği için sorumluluk üstlenmiştir.

Yaşam yolculuğumuzda sanatın ışığı karanlıkları aydınlatan, topluma yol gösteren bir deniz feneri olmuştur. Atatürk bu ışığın kendisidir ayrıca. O ışık ki görkemli bir cumhuriyet kuşağı yaratmıştır Anadolu’da Türkiye’mizin varoluş mücadelesinde sanat her zamanki gücünü göstermiş, toplumun dönüşümünde ve uygar bir toplum düzeninin kurulmasında sorumluluk almıştır.

Derneğimizin amacı geleceğin insani ve mesleki değerleri içinde önemli bir yere sahip olacağı öngörülen sanatın çeşitli dallarında genç kuşakların ilgisini çekecek etkinlik, model ve projeler geliştirmektir.
Ülke kalkınmasına, sanatı içselleştiren ve destekleyen bireyler modelini yaygınlaştırarak ve güçlendirerek katkıda bulunmaktır. İşte bugün bu yüce amaçla burada toplanmış bulunuyoruz. Sanata ve sanatçıya her zaman değer veren BUEK Başkanımız Sayın Enver Yücel’e çok teşekkür ediyorum. Bu etkinliğe ev sahipliği yaparak burada bulunan tüm sanatseverleri mutlu etti. Dünya Sanat Günü Altın Aslan Onur Ödüllerini alan sanatçı ve bestekarlarımızı kutluyor ve sanat yaşamlarında başarılar diliyorum’ dedi.

 

Bestekar ve TSM Sanatçısı Nazire Savran’a ödülünü veren BUEK Başkanı Enver Yücel yaptığı konuşmada sanatın ve sanatçının önem ve değerini ortaya koyarak sanatı Atatürk’ün sözleriyle dile getirdi. "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir," Arkadaşım şair, yazar ve Emekli Emniyet Müdürü Osman Öztürk’e sanat adına yaptığı özverili çalışmaları ve ödül etkinliği için ayrıca teşekkür ediyorum. Bu ödülleri alan çok değerli sanatçıları kutluyorum diyerek ödülünü Nazire Savran’a takdim etti.

Dernek Başkanı Osman Öztürk ise ödülünü ünlü bestekar Turhan Taşan’a verdi. Ümit Tokcan’ın ödülünü ise BAU Konservatuar Direktörü Aslıhan Umar aldı.

Daha sonra sanatçıların yaptığı teşekkür konuşmalarından sonra tören bitti.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.