Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 6189 kez görütülendi.
 

‘Liman şeh­rin en büyük iş­ve­re­ni ola­bi­lir’

Kara dü­zen­le­di­ği basın top­lan­tı­sın­da, uzun yıl­lar atıl du­rum­da kal­dık­tan sonra ye­ni­den faal du­ru­ma ge­ti­ri­len Gi­re­sun Li­ma­nı­nın il is­tih­da­mı ve eko­no­mi­si­ne önem­li katkı sun­du­ğu­nu ifade etti. Kara, liman sa­ha­sın­da­ki de­po­lar­dan kay­nak­lı gö­rün­tü ve çevre kir­li­ği ko­nu­sun­da hem fikir ol­duk­la­rı­nı ancak, li­ma­nın­da ça­lış­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni kay­det­ti. 2018 yı­lın­da liman iş­let­me­si­nin el de­ğiş­tir­me­si­nin ar­dın­dan dev­ra­lan fir­ma­nın ge­rek­li izin­le­ri ve yasal pro­se­dür­le­ri ta­mam­la­ya­rak li­ma­nı aktif hale ge­tir­me­siy­le ve komşu Ordu'da liman bu­lun­ma­ma­sı ne­de­niy­le deniz ti­ca­re­tin­de Gi­re­sun'un, böl­ge­nin önem­li li­man­la­rın­dan biri ko­nu­mu­na gel­di­ği­ni be­lir­ten Baş­kan Kara, “Bu li­ma­nın ça­lış­ma­sı Si­vas-Şe­bin­ka­ra­hi­sar, De­re­li-Gi­re­sun Yo­lu­nun bö­lün­müş yol prog­ra­mı­na alın­ma­sı açı­sın­dan da önem­li bir avan­ta­jı Gi­re­sun'a ka­zan­dı­ra­cak­tır. Gi­re­sun aynı za­man­da dış ti­ca­ret nok­ta­sın­da da re­ka­bet üs­tün­lü­ğü­ne sa­hip­tir. İli­miz­de üre­ti­len sa­na­yi ve ti­ca­ret ürün­le­ri­nin liman üze­rin­den is­te­ni­len yer­le­re ulaş­tı­rıl­ma­sı OSB'lerde üre­ti­min art­tı­rıl­ma­sı ve avan­taj sağ­la­ma­la­rı, Lo­jis­tik­te direk il­gi­li bir mev­zu­at­tır. Tüm Gi­re­sun­lu­lar ola­rak kon­tey­ner Li­ma­nı ve ili­mi­zin is­tih­da­mı­na olan kat­kı­la­ra odak­lan­ma­lı­yız ki eko­no­mi­miz deniz ti­ca­re­ti ile ivme ka­zan­ma­lı” diye ko­nuş­tu. Li­ma­nın ça­lış­ma­sı­nın şart ol­du­ğu­nun al­tı­nı çizen Kara şun­la­rı kay­det­ti; “Li­man­da ça­lı­şan­la­rın ve li­man­dan iş ya­pan­la­rın yanı sıra do­lay­lı ola­rak bin­ler­ce kişi bu­ra­dan ekmek yiyor, hem esnaf hem de mes­lek ör­güt­le­ri li­man­la bir­lik­te iş gü­cün­de bir iyi­leş­me bir dü­zel­me ya­şan­dı­ğı­nı net bir şe­kil­de gö­re­bi­lir­ler.  Li­man­da ça­lı­şan şo­fö­rün­den es­na­fın­dan ve do­lay­lı evine ekmek gö­tü­ren yak­la­şık 2500-3000 kişi bu de­va­sa ku­ru­luş sa­ye­sin­de ge­çim­le­ri­ni temin et­mek­te­dir­ler. Gi­re­sun­lu­lar ola­rak li­ma­nı­mı­za sahip çı­kar­sak, Liman şeh­rin en büyük iş­ve­re­ni ola­bi­lir”
Ekleme Tarihi: 20.10.2021 - 17:59

‘Liman şeh­rin en büyük iş­ve­re­ni ola­bi­lir’

Gi­re­sun Esnaf ve Sa­nat­kar­la­rı Oda­la­rı Bir­li­ği Baş­ka­nı Ali Kara, liman sa­ha­sın­da­ki de­po­la­ra al­ter­na­tif bir yer oluş­tu­ru­la­na kadar, iş is­tih­da­mı ve il eko­no­mi­si­ne kat­kı­sı adına fa­ali­ye­ti­ne devam et­me­si ge­rek­ti­ği­n

Kara dü­zen­le­di­ği basın top­lan­tı­sın­da, uzun yıl­lar atıl du­rum­da kal­dık­tan sonra ye­ni­den faal du­ru­ma ge­ti­ri­len Gi­re­sun Li­ma­nı­nın il is­tih­da­mı ve eko­no­mi­si­ne önem­li katkı sun­du­ğu­nu ifade etti. Kara, liman sa­ha­sın­da­ki de­po­lar­dan kay­nak­lı gö­rün­tü ve çevre kir­li­ği ko­nu­sun­da hem fikir ol­duk­la­rı­nı ancak, li­ma­nın­da ça­lış­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni kay­det­ti.

2018 yı­lın­da liman iş­let­me­si­nin el de­ğiş­tir­me­si­nin ar­dın­dan dev­ra­lan fir­ma­nın ge­rek­li izin­le­ri ve yasal pro­se­dür­le­ri ta­mam­la­ya­rak li­ma­nı aktif hale ge­tir­me­siy­le ve komşu Ordu'da liman bu­lun­ma­ma­sı ne­de­niy­le deniz ti­ca­re­tin­de Gi­re­sun'un, böl­ge­nin önem­li li­man­la­rın­dan biri ko­nu­mu­na gel­di­ği­ni be­lir­ten Baş­kan Kara, “Bu li­ma­nın ça­lış­ma­sı Si­vas-Şe­bin­ka­ra­hi­sar, De­re­li-Gi­re­sun Yo­lu­nun bö­lün­müş yol prog­ra­mı­na alın­ma­sı açı­sın­dan da önem­li bir avan­ta­jı Gi­re­sun'a ka­zan­dı­ra­cak­tır. Gi­re­sun aynı za­man­da dış ti­ca­ret nok­ta­sın­da da re­ka­bet üs­tün­lü­ğü­ne sa­hip­tir. İli­miz­de üre­ti­len sa­na­yi ve ti­ca­ret ürün­le­ri­nin liman üze­rin­den is­te­ni­len yer­le­re ulaş­tı­rıl­ma­sı OSB'lerde üre­ti­min art­tı­rıl­ma­sı ve avan­taj sağ­la­ma­la­rı, Lo­jis­tik­te direk il­gi­li bir mev­zu­at­tır. Tüm Gi­re­sun­lu­lar ola­rak kon­tey­ner Li­ma­nı ve ili­mi­zin is­tih­da­mı­na olan kat­kı­la­ra odak­lan­ma­lı­yız ki eko­no­mi­miz deniz ti­ca­re­ti ile ivme ka­zan­ma­lı” diye ko­nuş­tu.

Li­ma­nın ça­lış­ma­sı­nın şart ol­du­ğu­nun al­tı­nı çizen Kara şun­la­rı kay­det­ti; “Li­man­da ça­lı­şan­la­rın ve li­man­dan iş ya­pan­la­rın yanı sıra do­lay­lı ola­rak bin­ler­ce kişi bu­ra­dan ekmek yiyor, hem esnaf hem de mes­lek ör­güt­le­ri li­man­la bir­lik­te iş gü­cün­de bir iyi­leş­me bir dü­zel­me ya­şan­dı­ğı­nı net bir şe­kil­de gö­re­bi­lir­ler. 

Li­man­da ça­lı­şan şo­fö­rün­den es­na­fın­dan ve do­lay­lı evine ekmek gö­tü­ren yak­la­şık 2500-3000 kişi bu de­va­sa ku­ru­luş sa­ye­sin­de ge­çim­le­ri­ni temin et­mek­te­dir­ler. Gi­re­sun­lu­lar ola­rak li­ma­nı­mı­za sahip çı­kar­sak, Liman şeh­rin en büyük iş­ve­re­ni ola­bi­lir”

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.