Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 525 kez görütülendi.
 

Klasik araçlar emektarların elinde şekilleniyor!

Bulancak ilçesinde sanayi sitesindeki dükkanda çalışan Hacı Mustafa Özcan (65), Fahrettin (58) ve Şakir Dündar (59), son 5 yıldır klasik araçların onarımını yapıyor. Klasik araçlara merakın artmasıyla tamamen bu işe yönelen emektar ustalar, işlerinde tecrübelerini konuşturuyor. Ustalar, araçların onarımını ağır makine kullanmadan çekiç, kaynak makinesi ve keski gibi el aletleriyle yapıyor. Tecrübe sahibi üç usta araçların kapı, kaput, bagaj kapağı gibi çürümüş parçalarını tekrar üreterek yerine monte ediyor. Böylece önemli bölümleri çürüyüp paslanan klasik araçlar ustaların elinde yeniden hayat bularak yollara çıkıyor.
Ekleme Tarihi: 14.02.2022 - 15:31

Klasik araçlar emektarların elinde şekilleniyor!

Giresun'da uzun yıllardır kaporta tamiri yapan üç usta, hurdaya ayrılan klasik araçları el işçiliğiyle onarıp yeniliyor.

Bulancak ilçesinde sanayi sitesindeki dükkanda çalışan Hacı Mustafa Özcan (65), Fahrettin (58) ve Şakir Dündar (59), son 5 yıldır klasik araçların onarımını yapıyor.

Klasik araçlara merakın artmasıyla tamamen bu işe yönelen emektar ustalar, işlerinde tecrübelerini konuşturuyor.

Ustalar, araçların onarımını ağır makine kullanmadan çekiç, kaynak makinesi ve keski gibi el aletleriyle yapıyor. Tecrübe sahibi üç usta araçların kapı, kaput, bagaj kapağı gibi çürümüş parçalarını tekrar üreterek yerine monte ediyor. Böylece önemli bölümleri çürüyüp paslanan klasik araçlar ustaların elinde yeniden hayat bularak yollara çıkıyor.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.