Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 1 kez görütülendi.
 

Kırlangıçlar, 'Anne' yolu bekliyor

Uzun seneler önce birçok yere yuva yapan kırlangıçlar Mart ayından sonra yuva yaptıkları yerlere gelip yavrulamayı bekliyor. Mayıs sonu ve Haziran ayının başında yavrulayan kırlangıçların yavruları ise artık anne yolu gözlüyor. Birkaç günlük olduğu gözlenen yavrular dört gözle annelerinden gelecek yemi beklerken çıkardıkları sesleri de çevredeki insanların dikkatini çekiyor. Belgesellerde izlediğimiz ve ilk kez yerelde gazete muhabiri tarafından kayıt altına alınan görüntüler de yavruların anne yolunu nasılda beklediği ortaya koydu. Sıra ile yuvadaki yavruları doyurmaya çalışan kırlangıç, defalarca avlanmaya gidiyor ve her geldiğinde yavrusunun ağzına yemi bırakır bırakmaz yola devam ediyor. Eylül, Ekim gibi ilçeyi terk etmeye başlayacak olan kırlangıçların yuvaları da özellikle açık olan yerler değil, loş ve güneş almayan yerlerde bulunuyor...           
Ekleme Tarihi: 15.06.2021 - 17:19

Kırlangıçlar, 'Anne' yolu bekliyor

Bulancak’ta son senelerde ilçenin onca gürültüsüne rağmen, çoğu insanın dikkatini çeken kırlangıçlar ayrılmaz bir parçamız oldu.

Uzun seneler önce birçok yere yuva yapan kırlangıçlar Mart ayından sonra yuva yaptıkları yerlere gelip yavrulamayı bekliyor. Mayıs sonu ve Haziran ayının başında yavrulayan kırlangıçların yavruları ise artık anne yolu gözlüyor.

Birkaç günlük olduğu gözlenen yavrular dört gözle annelerinden gelecek yemi beklerken çıkardıkları sesleri de çevredeki insanların dikkatini çekiyor.

Belgesellerde izlediğimiz ve ilk kez yerelde gazete muhabiri tarafından kayıt altına alınan görüntüler de yavruların anne yolunu nasılda beklediği ortaya koydu.

Sıra ile yuvadaki yavruları doyurmaya çalışan kırlangıç, defalarca avlanmaya gidiyor ve her geldiğinde yavrusunun ağzına yemi bırakır bırakmaz yola devam ediyor.

Eylül, Ekim gibi ilçeyi terk etmeye başlayacak olan kırlangıçların yuvaları da özellikle açık olan yerler değil, loş ve güneş almayan yerlerde bulunuyor...           

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.