Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 4219 kez görütülendi.
 

KARADENİZ KADINLARINDAN RAMAZAN HAZIRLIĞI

Karadeniz Bölgesi'nde kırsal kesimde yaşayan kadınların büyük bölümü, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan yufka ve diğer yiyeceklerin yapımı için ramazana sayılı günler kala bir araya geliyor. Ramazanda tüketilen yufkanın yanı sıra börek, bazlama, erişte ve tatlı gibi yiyecekleri hazırlayan kadınlar, dayanışma ruhu sergiliyor. Trabzon'un Arsin ilçesinde de gelenekselleşen yufka ve diğer yiyeceklerin hazırlanması için her gün bir evde ya da bahçede bir araya gelen akraba ve komşu kadınlar, hummalı çalışma gerçekleştiriyor. Sabahın erken saatlerinde komşu ya da akrabanın evinde buluşan kadınlar ilk önce hamur yoğuruyor. Kadınların bir kısmı hamurdan yufka, erişte, bazlama, börek ve tatlı yaparken bir kısmı da hazırlanan yiyecekleri odun ateşiyle yakılan kuzinede pişiriyor. Yaklaşık 7 saatlik meşakkatli hazırlama sürecinde zaman zaman erkeklerden de destek alınıyor. Hazırlanan yiyecekler, evlerin uygun bölümünde muhafaza edilerek ramazanda sofralara lezzet katıyor.
Ekleme Tarihi: 29.03.2022 - 11:48

KARADENİZ KADINLARINDAN RAMAZAN HAZIRLIĞI

Karadeniz kadınları, ramazan boyunca iftar ve sahurda tüketilecek yufka, erişte, börek ve tatlı gibi yiyecekleri imece usulü hazırlıyor.

Karadeniz Bölgesi'nde kırsal kesimde yaşayan kadınların büyük bölümü, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan yufka ve diğer yiyeceklerin yapımı için ramazana sayılı günler kala bir araya geliyor.

Ramazanda tüketilen yufkanın yanı sıra börek, bazlama, erişte ve tatlı gibi yiyecekleri hazırlayan kadınlar, dayanışma ruhu sergiliyor.
Trabzon'un Arsin ilçesinde de gelenekselleşen yufka ve diğer yiyeceklerin hazırlanması için her gün bir evde ya da bahçede bir araya gelen akraba ve komşu kadınlar, hummalı çalışma gerçekleştiriyor.
Sabahın erken saatlerinde komşu ya da akrabanın evinde buluşan kadınlar ilk önce hamur yoğuruyor. Kadınların bir kısmı hamurdan yufka, erişte, bazlama, börek ve tatlı yaparken bir kısmı da hazırlanan yiyecekleri odun ateşiyle yakılan kuzinede pişiriyor.
Yaklaşık 7 saatlik meşakkatli hazırlama sürecinde zaman zaman erkeklerden de destek alınıyor. Hazırlanan yiyecekler, evlerin uygun bölümünde muhafaza edilerek ramazanda sofralara lezzet katıyor.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.