Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 1692 kez görütülendi.
 

GİRESUNLU BÜROKRATLARIN KIYIMINA SON VERİLMELİ!

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Giresun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Azmi Bük, Giresun Mimarlar Odası Başkanı Gökhan Göksu, Giresun Muhtarlar Derneği Başkanı Tülin Şenel, Faal Muhtarlar Derneği Başkanı Hadi Akbulut, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İbrahim Ekiz, meslek odası başkanları, muhtarlar ve bazı sendika temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan GESOB Başkanı Ali Kara, görevlerinden alınan bürokratların kimliklerinde Giresun yazdığı için sahip çıkan olmadığını ileri sürdü. ‘BU İŞE DUR DEMEMİZ LAZIM’ Kabinede meydana gelen her bakan değişikliğinde, bakanların genel müdür ve dair başkanlarını değiştirerek, önce sahibi olmayan illeri tespit ettiğini kaydeden Kara, “Giresunlular olarak bu işe bir dur dememiz lazım. Giresun’da her kesim temsil ettiği kesimin hakkını savunacaksa, sadece koltuğunu savunma düşüncesi içerisinde olmadan savunacak. Artık tek elin sesi yetmiyor. Akşama kadar tek başına söyle gez aldırış eden yok. Giresun’un genel menfaatleri doğrultusunda hep birlikte hareket etmeliyiz. Görevden alınan bürokratların suçu ne? Yolsuzluğa mı karışmışlar? Herhangi bir şaibeye mi karışmışlar? Ya da bulunduğu mevki ve makamda yetersiz mi olmuşlar? Biri bize bunu izah etsin. Bakanlar kendi adamlarına mevki ve yer açmak için Giresunlu bürokratları katledemezler. Böyle bir harekete şiddetle karşıyız. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu bir rapor halinde oluşturacağımız heyetle şiddetle iletmemiz lazım” diye konuştu. ‘Tek tek isimlerini açıkladı’ Görevden alınan Giresunlu bürokratların isimlerini açıklayan Başkan Kara, “Bakın Giresun olarak bize reva görülen uygulamaları kısa olarak izah edeyim. Sosyal Sigortalar Başkanı Giresunlu hemşehrimiz Mustafa Kuruca, çok önemli bir mevkideydi. Siyasi olarak gelmemiş tutamadık görevden aldılar. TMSF Başkanımız çok önemli bir yerdeydi Muhiddin Gülal bey görevden aldılar tutamadık. Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, hemen hemen Giresun’da tanımayan yoktur. Sahipsizlik neticesinde görevinden alındı. Tarım Kredi Genel Müdürü İrfan Güvendi bey sahip çıkamadığımız için görevden alındı. TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu Giresunluların duyarsızlığı neticesinde görevden alındı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü İlker Aycı görevinden alındı. Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Genel Başkanı Murat Kumaş görevinden alındı. AFAD İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Zafer Topşir görevinden alındı. Orman Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Özkaya’yı çoklarınız tanırsınız, görevinden alındı. DSİ Genel Müdürü vekilimiz Kaya Yıldız. Kaya Yıldız beyi şöyle tanıyın; Giresun bir afet yaşadı. Dereli’nin yüzde 80’i yok oldu. Bu afet süreci içerisinde olağanüstü kaynaklarla bakanlığın bütün imkanlarını cesaretle kullanarak halkın güvenini sempatisini kazanan bir arkadaşımız” dedi.
Ekleme Tarihi: 01.08.2022 - 17:32

GİRESUNLU BÜROKRATLARIN KIYIMINA SON VERİLMELİ!

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara’nın çağrısıyla Giresun’da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları, Ankara’da ki Giresunlu bürokratların görevlerinden alınmasına tepki göstererek, bu olaya artık son verilmesini istediler.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu, Giresun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Azmi Bük, Giresun Mimarlar Odası Başkanı Gökhan Göksu, Giresun Muhtarlar Derneği Başkanı Tülin Şenel, Faal Muhtarlar Derneği Başkanı Hadi Akbulut, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İbrahim Ekiz, meslek odası başkanları, muhtarlar ve bazı sendika temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan GESOB Başkanı Ali Kara, görevlerinden alınan bürokratların kimliklerinde Giresun yazdığı için sahip çıkan olmadığını ileri sürdü.

‘BU İŞE DUR DEMEMİZ LAZIM’

Kabinede meydana gelen her bakan değişikliğinde, bakanların genel müdür ve dair başkanlarını değiştirerek, önce sahibi olmayan illeri tespit ettiğini kaydeden Kara, “Giresunlular olarak bu işe bir dur dememiz lazım. Giresun’da her kesim temsil ettiği kesimin hakkını savunacaksa, sadece koltuğunu savunma düşüncesi içerisinde olmadan savunacak. Artık tek elin sesi yetmiyor. Akşama kadar tek başına söyle gez aldırış eden yok. Giresun’un genel menfaatleri doğrultusunda hep birlikte hareket etmeliyiz. Görevden alınan bürokratların suçu ne? Yolsuzluğa mı karışmışlar? Herhangi bir şaibeye mi karışmışlar? Ya da bulunduğu mevki ve makamda yetersiz mi olmuşlar? Biri bize bunu izah etsin. Bakanlar kendi adamlarına mevki ve yer açmak için Giresunlu bürokratları katledemezler. Böyle bir harekete şiddetle karşıyız. Sayın Cumhurbaşkanımıza bunu bir rapor halinde oluşturacağımız heyetle şiddetle iletmemiz lazım” diye konuştu.

‘Tek tek isimlerini açıkladı’

Görevden alınan Giresunlu bürokratların isimlerini açıklayan Başkan Kara, “Bakın Giresun olarak bize reva görülen uygulamaları kısa olarak izah edeyim. Sosyal Sigortalar Başkanı Giresunlu hemşehrimiz Mustafa Kuruca, çok önemli bir mevkideydi. Siyasi olarak gelmemiş tutamadık görevden aldılar. TMSF Başkanımız çok önemli bir yerdeydi Muhiddin Gülal bey görevden aldılar tutamadık. Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, hemen hemen Giresun’da tanımayan yoktur. Sahipsizlik neticesinde görevinden alındı. Tarım Kredi Genel Müdürü İrfan Güvendi bey sahip çıkamadığımız için görevden alındı. TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu Giresunluların duyarsızlığı neticesinde görevden alındı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü İlker Aycı görevinden alındı. Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Genel Başkanı Murat Kumaş görevinden alındı. AFAD İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Zafer Topşir görevinden alındı. Orman Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Özkaya’yı çoklarınız tanırsınız, görevinden alındı. DSİ Genel Müdürü vekilimiz Kaya Yıldız. Kaya Yıldız beyi şöyle tanıyın; Giresun bir afet yaşadı. Dereli’nin yüzde 80’i yok oldu. Bu afet süreci içerisinde olağanüstü kaynaklarla bakanlığın bütün imkanlarını cesaretle kullanarak halkın güvenini sempatisini kazanan bir arkadaşımız” dedi.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.