Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 1329 kez görütülendi.
 

Gençler çaldı, vatandaş şenlendi

Genç yaşlarına rağmen yöremizin en önemli eğlence geleneklerinden biri olan Gırnata (Klarnet) - Davul eğlencesini icra ederek, somut olmayan kültürel miras taşıyıcılığı yapıyorlar. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Türk Müziği Bölümü öğrencisi olduğunu ifade eden Berat Erdemir, Klarnetteki ustalığıyla dinleyenleri kendine hayran bırakırken; yaptıkları işin de uzun ömürlü olmadığını dile getiriyor. Asıl hedefinin Müzik Öğretmenliği olduğunu, “Bu işin geleceği yok.” diyerek uzun süre yapılamayacağını belirtiyor. Davuldaki yeteneğiyle Arda Toygun Karaman ise üniversiteye hazırlandığını ve bir yandan aile mesleğini devam ettirdiğini dile getirdi. Karaman, “Hem ailemize yük olmamak hem de harçlığımızı çıkarmak için başladık. İlk başladığımız da bu kadar çok ilgi duyulacağını bilmiyorduk, şuan yazın gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı. Evlenenler, nişanlananlar, sünneti olan aileler bizi meclislerine çağırıp, çalmamızı istiyorlar. "Biz çalmayı seviyoruz ama oynayan insanlarda olunca daha çok mutlu oluyoruz.” sözleriyle, yaptıkları işi ne kadar çok sevdiklerini dile getirdi. Yılmaz Kızıltaş’ın işletmeciliğini yaptığı Çay Evi’nde arkadaşlarının isteği kırmayıp çalmaya başlayan genç yetenekler, bir anda çevredekilerin ilgi odağı olmaya başladı. Sesi duyan vatandaşlar Berat ve Arda ikilisini izlemeye başladı. Camlara çıkan ve yoldan geçen vatandaşlar kameralarla ikiliyi kayda alırken, Berat ve Arda’da müzik serenadına devam etti. Davul-Klarnet (gırnata) aslında Ordu Bölgesi’ne ait bir gelenek. Giresun Merkez’den, Trabzon sınırına kadar Davul-Zurna icra edilirken; Bulancak’ta klarnet ön plana çıkıyor.
Ekleme Tarihi: 28.05.2023 - 13:05

Gençler çaldı, vatandaş şenlendi

Bulancaklı iki genç Berat Erdemir (19) ve Arda Toygun Karaman (18) yetenekleriyle dinleyenleri mest etti.

Genç yaşlarına rağmen yöremizin en önemli eğlence geleneklerinden biri olan Gırnata (Klarnet) - Davul eğlencesini icra ederek, somut olmayan kültürel miras taşıyıcılığı yapıyorlar.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Türk Müziği Bölümü öğrencisi olduğunu ifade eden Berat Erdemir, Klarnetteki ustalığıyla dinleyenleri kendine hayran bırakırken; yaptıkları işin de uzun ömürlü olmadığını dile getiriyor. Asıl hedefinin Müzik Öğretmenliği olduğunu, “Bu işin geleceği yok.” diyerek uzun süre yapılamayacağını belirtiyor.

Davuldaki yeteneğiyle Arda Toygun Karaman ise üniversiteye hazırlandığını ve bir yandan aile mesleğini devam ettirdiğini dile getirdi. Karaman, “Hem ailemize yük olmamak hem de harçlığımızı çıkarmak için başladık. İlk başladığımız da bu kadar çok ilgi duyulacağını bilmiyorduk, şuan yazın gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı. Evlenenler, nişanlananlar, sünneti olan aileler bizi meclislerine çağırıp, çalmamızı istiyorlar.
"Biz çalmayı seviyoruz ama oynayan insanlarda olunca daha çok mutlu oluyoruz.” sözleriyle, yaptıkları işi ne kadar çok sevdiklerini dile getirdi.


Yılmaz Kızıltaş’ın işletmeciliğini yaptığı Çay Evi’nde arkadaşlarının isteği kırmayıp çalmaya başlayan genç yetenekler, bir anda çevredekilerin ilgi odağı olmaya başladı. Sesi duyan vatandaşlar Berat ve Arda ikilisini izlemeye başladı. Camlara çıkan ve yoldan geçen vatandaşlar kameralarla ikiliyi kayda alırken, Berat ve Arda’da müzik serenadına devam etti.

Davul-Klarnet (gırnata) aslında Ordu Bölgesi’ne ait bir gelenek. Giresun Merkez’den, Trabzon sınırına kadar Davul-Zurna icra edilirken; Bulancak’ta klarnet ön plana çıkıyor.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.