Anasayfa Video Galeri Detay Bu video 1115 kez görütülendi.
 

CUMHURİYET’İN ALTIN ÇOCUKLARI

Bulancak’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu 75.Yıl Anaokulu öğrencilerinin “Cumhuriyet’ ilan edildi” manşeti ile dağıttığı Cumhuriyet gazetesi vatandaşlardan ilgi gördü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilere öncülük yapan Öğretmenleri Fulya Arzu Aydın, Yonca Özdemir ve Fatma Beşikçi, öğrencilerine Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini aşıladı. Gazetelerini ve Türk bayraklarını ellerine alan minik öğrenciler ‘Yazıyor yazıyor Cumhuriyet’in ilan edildiği yazıyor’ diyerek Bulancak’ta resmi kurumlara, esnaflara ve sokaktaki vatandaşlara dağıtım yaparak geçmişe yolculuk yaptılar. Gazete dağıtımı gerçekleştiren Cumhuriyet’in altın çocukları bazı vatandaşlar tarafından hayranlıkla izlenirken, bazı vatandaşlarında çocuklara tepkisiz kalması minikleri bir hayli üzdü.   Etkinlik hakkında öğretmenler tarafından yapılan ortak açıklamada; ‘29 Ekim 1923 tarihinde yayınlanan Cumhuriyetin ilan edildi manşet haberli gazete ile hem bizler hem öğrencilerimiz geçmişe yolculuk yapma fırsatımız oldu. Bulancak sokaklarında, caddelerinde ve meydanında halkımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik ettik ve onlara dağıtmış olduğumuz gazete ile geçmişe yolculuk fırsatı verdik. Hep aynı coşkuyu yaşamamız ve Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla giderken 98. yılındaki bu coşku bu heyecan ilelebet var olsun. Birliğimiz ve beraberliğimiz bu topraklarda var olsun. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz’ denildi.
Ekleme Tarihi: 29.10.2021 - 09:44

CUMHURİYET’İN ALTIN ÇOCUKLARI

Bulancak 75.Yıl Anaokulu öğrencileri geçmişe yolculuk yaparak Cumhuriyet ruhunu yeniden yaşadılar ve yaşattılar.

Bulancak’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu 75.Yıl Anaokulu öğrencilerinin “Cumhuriyet’ ilan edildi” manşeti ile dağıttığı Cumhuriyet gazetesi vatandaşlardan ilgi gördü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilere öncülük yapan Öğretmenleri Fulya Arzu Aydın, Yonca Özdemir ve Fatma Beşikçi, öğrencilerine Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini aşıladı.

Gazetelerini ve Türk bayraklarını ellerine alan minik öğrenciler ‘Yazıyor yazıyor Cumhuriyet’in ilan edildiği yazıyor’ diyerek Bulancak’ta resmi kurumlara, esnaflara ve sokaktaki vatandaşlara dağıtım yaparak geçmişe yolculuk yaptılar.

Gazete dağıtımı gerçekleştiren Cumhuriyet’in altın çocukları bazı vatandaşlar tarafından hayranlıkla izlenirken, bazı vatandaşlarında çocuklara tepkisiz kalması minikleri bir hayli üzdü.

 

Etkinlik hakkında öğretmenler tarafından yapılan ortak açıklamada; ‘29 Ekim 1923 tarihinde yayınlanan Cumhuriyetin ilan edildi manşet haberli gazete ile hem bizler hem öğrencilerimiz geçmişe yolculuk yapma fırsatımız oldu. Bulancak sokaklarında, caddelerinde ve meydanında halkımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik ettik ve onlara dağıtmış olduğumuz gazete ile geçmişe yolculuk fırsatı verdik. Hep aynı coşkuyu yaşamamız ve Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla giderken 98. yılındaki bu coşku bu heyecan ilelebet var olsun. Birliğimiz ve beraberliğimiz bu topraklarda var olsun. Çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz’ denildi.

Albüme ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.