UCİM’den 20 Kasım Çocuk Hakları Günü mesajı

GÜNDEM 20.11.2023 - 17:34, Güncelleme: 20.11.2023 - 17:34 3419+ kez okundu.
 

UCİM’den 20 Kasım Çocuk Hakları Günü mesajı

Çocuk haklarına dikkat çekilen 20 Kasım Dünya Çocuk Günü, UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği temsilciliklerinin ve yapılanmalarının olduğu tüm şehirlerde büyük bir coşku ile kutlandı.
Dernek, hafta boyunca atölyeler, eğitimler, festivaller ve farkındalık çalışmaları ile sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla çocuk haklarına dikkat çekti. Dünyada, çocuk haklarının korunması amacıyla Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildiği tarih olan 20 Kasım, her yıl Dünya Çocuk Günü olarak kutlanıyor. UCİM, UNİCEF ve paydaşları tarafından 190 ülkede kutlanan bu özel günde, dünya genelinde çocuklar için harekete geçilmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Çocuk ihmal ve istismarına karşı sıfır tolerans ile hareket ettiklerini belirten UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan şunları söyledi: “Bu özel gün, çocuk haklarına dair verdiğimiz sözü, bir kez daha yüksek sesle söylememizi sağlıyor. Artan çatışmalar ve doğal afetler bu hakların gerçekleşmesinin önünde engel oluşturuyor. Her çocuk için daha iyi bir gelecek yaratmak adına çalışıyoruz. Çocukların katledilmediği, istismara maruz kalmadığı güzel günleri birlikte göreceğiz, Çocuk Hakları Günü kutlu olsun!” Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise “Bu Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, çocukların haklarına saygı duyulması gerektiğini vurguluyoruz ve geleceğimizi şekillendirecek olan bu genç neslin ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.” Sözleriyle günün anlam ve önemini vurguladı.
Çocuk haklarına dikkat çekilen 20 Kasım Dünya Çocuk Günü, UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği temsilciliklerinin ve yapılanmalarının olduğu tüm şehirlerde büyük bir coşku ile kutlandı.

Dernek, hafta boyunca atölyeler, eğitimler, festivaller ve farkındalık çalışmaları ile sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla çocuk haklarına dikkat çekti.

Dünyada, çocuk haklarının korunması amacıyla Çocuk Haklarına Dair Sözleşme'nin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildiği tarih olan 20 Kasım, her yıl Dünya Çocuk Günü olarak kutlanıyor. UCİM, UNİCEF ve paydaşları tarafından 190 ülkede kutlanan bu özel günde, dünya genelinde çocuklar için harekete geçilmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Çocuk ihmal ve istismarına karşı sıfır tolerans ile hareket ettiklerini belirten UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan şunları söyledi: “Bu özel gün, çocuk haklarına dair verdiğimiz sözü, bir kez daha yüksek sesle söylememizi sağlıyor. Artan çatışmalar ve doğal afetler bu hakların gerçekleşmesinin önünde engel oluşturuyor. Her çocuk için daha iyi bir gelecek yaratmak adına çalışıyoruz. Çocukların katledilmediği, istismara maruz kalmadığı güzel günleri birlikte göreceğiz, Çocuk Hakları Günü kutlu olsun!”

Genel Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise “Bu Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, çocukların haklarına saygı duyulması gerektiğini vurguluyoruz ve geleceğimizi şekillendirecek olan bu genç neslin ihtiyaçlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.” Sözleriyle günün anlam ve önemini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.