Türkiye’nin Sağlık Gemisi Gazze Yardımı için yola çıktı!

YAŞAM 11.11.2023 - 10:19, Güncelleme: 11.11.2023 - 10:19 5794+ kez okundu.
 

Türkiye’nin Sağlık Gemisi Gazze Yardımı için yola çıktı!

Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze'ye yardım amacıyla Mısır'a gönderilecek sağlık yardım gemisinin İzmir Alsancak Limanından bölgeye hareket etti.
İçinde Ameliyathaneleri ve yoğun bakım üniteleri olan her türlü iklim şartlarına dayanıklı tam donanımlı Konstrüksiyonlu Tip Ağır İklim Sahra Hastaneleri ile tam donanımlı şişirilebilir tip Sahra Hastaneleri ve bu hastanelerde kullanılmak üzere tıbbi ilaç ve sarf malzemeleri yer alıyor. Bunun yanı sıra 20 adet tam donanımlı Ambulans ve UMKE araçları ile sağlık tesislerine enerji desteği için jeneratörler gönderiliyor. Sağlık Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz, malzemelerin toplanıp gemiye yüklenmesinin ardından, İzmir Alsancak Limanı'nda, gazetecilere yaptığı açıklamada; Yirmi noktada hizmet verebilecek şekildeki sahra hastanelerini donanımlarıyla beraber hazır hale getirildiğini vurguladı ve "Hepsini İzmir Alsancak Limanı'na taşıdık. Bununla beraber bölgede yoğun ihtiyaç duyulabilecek 20 ambulansı da hazırladık. Bunları da inşallah gemiyle beraber Filistinli Müslüman kardeşlerimize hizmet verebilecek şekilde en uygun yerlerde işleteceğiz. Bu hastaneler çok önemli. Filistin'de özellikle sağlık altyapısı tamamen yok edilmeye çalışılıyor. Bütün insanlar orada mağdur durumda ve yaralılar bir hastane arıyor. Bu hastanelerimizde her türlü laboratuvar sistemi, görüntüleme yöntemlerimiz, yoğun bakımlarımız mevcut. Her türlü cerrahi operasyon yapılabilecek ameliyathanelerimiz ve ameliyathane kapasitelerimiz mevcut. Yine bu hastanede değişik noktalara daha küçük çaplı, ihtiyaca binaen daha hızlı ve kolay kurulabilir sahra hastaneleri var." Yorulmaz, söz konusu hastanelerde ameliyathane üniteleri, röntgenler, ultrason cihazları, mobil laboratuvar ünitelerinin bulunduğunu ve bir hastanede gerekli her şeyi oraya götüreceklerini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti ve Sağlık Bakanlığı olarak her zaman olduğu gibi yine bölgedeki mazlum insanlara sağlık hizmeti sunacaklarını aktaran yorulmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Sağlık personellerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz sürekli bizi arayıp gidip orada hizmet vermek istediklerini belirtiyorlar. İnsanlar çoluğunu çocuğunu bırakıp orada bu mazlum insanlara yardım etmek istiyorlar. Bu tabii milletimizin farkını gösteriyor” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı tarafından Gazze'ye yardım amacıyla Mısır'a gönderilecek sağlık yardım gemisinin İzmir Alsancak Limanından bölgeye hareket etti.

İçinde Ameliyathaneleri ve yoğun bakım üniteleri olan her türlü iklim şartlarına dayanıklı tam donanımlı Konstrüksiyonlu Tip Ağır İklim Sahra Hastaneleri ile tam donanımlı şişirilebilir tip Sahra Hastaneleri ve bu hastanelerde kullanılmak üzere tıbbi ilaç ve sarf malzemeleri yer alıyor.

Bunun yanı sıra 20 adet tam donanımlı Ambulans ve UMKE araçları ile sağlık tesislerine enerji desteği için jeneratörler gönderiliyor.

Sağlık Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz, malzemelerin toplanıp gemiye yüklenmesinin ardından, İzmir Alsancak Limanı'nda, gazetecilere yaptığı açıklamada;

Yirmi noktada hizmet verebilecek şekildeki sahra hastanelerini donanımlarıyla beraber hazır hale getirildiğini vurguladı ve "Hepsini İzmir Alsancak Limanı'na taşıdık. Bununla beraber bölgede yoğun ihtiyaç duyulabilecek 20 ambulansı da hazırladık. Bunları da inşallah gemiyle beraber Filistinli Müslüman kardeşlerimize hizmet verebilecek şekilde en uygun yerlerde işleteceğiz. Bu hastaneler çok önemli. Filistin'de özellikle sağlık altyapısı tamamen yok edilmeye çalışılıyor. Bütün insanlar orada mağdur durumda ve yaralılar bir hastane arıyor. Bu hastanelerimizde her türlü laboratuvar sistemi, görüntüleme yöntemlerimiz, yoğun bakımlarımız mevcut. Her türlü cerrahi operasyon yapılabilecek ameliyathanelerimiz ve ameliyathane kapasitelerimiz mevcut. Yine bu hastanede değişik noktalara daha küçük çaplı, ihtiyaca binaen daha hızlı ve kolay kurulabilir sahra hastaneleri var."

Yorulmaz, söz konusu hastanelerde ameliyathane üniteleri, röntgenler, ultrason cihazları, mobil laboratuvar ünitelerinin bulunduğunu ve bir hastanede gerekli her şeyi oraya götüreceklerini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti ve Sağlık Bakanlığı olarak her zaman olduğu gibi yine bölgedeki mazlum insanlara sağlık hizmeti sunacaklarını aktaran yorulmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sağlık personellerimiz, doktorlarımız, hemşirelerimiz sürekli bizi arayıp gidip orada hizmet vermek istediklerini belirtiyorlar. İnsanlar çoluğunu çocuğunu bırakıp orada bu mazlum insanlara yardım etmek istiyorlar. Bu tabii milletimizin farkını gösteriyor” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.