Trafik kazası mağdurlarına ulaştılar, vekâletname aldılar! 825 kişiye soruşturma
Adalet Bakanı Akın Gürlek, trafik kazası geçiren vatandaşların kişisel verilerinin hukuka aykırı yollarla temin edilerek bazı hukuk büroları ve hasar danışmanlık şirketlerine aktarıldığını...
Soruşturma kapsamında 825 kişi hakkında işlem başlatıldığını açıkladı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, trafik kazası mağdurlarının kişisel verilerinin hukuka aykırı yöntemlerle elde edilerek bazı hukuk büroları ve hasar danışmanlık şirketlerine aktarıldığına ilişkin yürütülen soruşturmanın ayrıntılarını paylaştı.
Gürlek, soruşturmanın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu koordinesinde, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütüldüğünü belirtti.
253 bin kişiden vekâletname alındı
MASAK ile Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun incelemelerinde bazı kolluk görevlileri, tahkim hakemleri, sigorta şirketi çalışanları, sigorta acenteleri, eksperler, kaporta ve boya ustaları ile servis çalışanlarına olağandışı para transferleri yapıldığı tespit edildi.
Soruşturma kapsamında trafik kazası geçiren vatandaşların ısrarlı şekilde arandığı, yanıltıcı beyanlarla yönlendirildiği ve vekâletname vermelerinin sağlandığı belirlendi.
Bu yöntemle 253 bin kişiden vekâletname alındığı ve yaklaşık 15,6 milyar lira haksız kazanç elde edildiği yönünde tespitlere ulaşıldı.
Dört ilde eş zamanlı operasyon
Soruşturma kapsamında olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 825 kişi hakkında işlem başlatıldı.
İstanbul, Ankara, Sakarya ve Gaziantep’te 6 avukatlık ofisi ile 20 şirkette eş zamanlı arama ve gözaltı işlemleri gerçekleştirildi.
“Yargı önünde hesap verecekler”
Adalet Bakanı Akın Gürlek, vatandaşların yaşadığı trafik kazalarını fırsata çevirerek kişisel veriler üzerinden haksız kazanç sağlamaya çalışanlara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Gürlek, “Vatandaşlarımızın yaşadığı trafik kazalarını fırsata çevirerek kişisel verileri üzerinden haksız kazanç sağlamaya çalışan, mesleki veya kamusal yetkisini bu amaçla kullanan ve hukuk hizmetlerini çıkar ilişkilerinin aracı hâline getirenler yargı önünde hesap verecektir.” dedi.
Bakan Gürlek ayrıca, vatandaşların kişisel verilerinin, haklarının ve adalete duydukları güvenin korunması için hukukun bütün imkânlarının kararlılıkla kullanılmaya devam edileceğini ifade etti.
Kaynak: www.yildizhaber.com.tr-
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Akgün’den Bahçeli’ye Giresun kongre raporu
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Nurgül Yöndem vefat etti




Son Haberler
Trafik kazası mağdurlarına ulaştılar, vekâletname aldılar! 825 kişiye soruşturma



