TGK Genel Başkanı Kolaylı’dan Siirt yerel basınına destek
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Siirt Gazeteciler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Atilla Durak öncülüğünde yerel basın temsilcilerinin kamu alımlarında şeffaflık, rekabet ve hesap verebilirlik çağrısına destek verdi.
Kaynak: Bülten.
Siirt’te 2026 yılı içerisinde gerçekleştirildiği belirtilen 2 bin 176 doğrudan temin işlemini gündeme taşıyan yerel basın temsilcilerinin açıklamasını desteklediklerini belirten Kolaylı, kamu kaynaklarının toplumun ortak varlığı olduğuna dikkat çekti.
“Kamu kaynakları halkın hakkıdır”
Kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığının vatandaşlar tarafından bilinmesinin demokratik yönetim ve kamuya duyulan güven açısından önemli olduğunu ifade eden Kolaylı, Siirt yerel basınının konuyu gündeme taşımasının kamuoyunun bilgi edinme ve sorgulama hakkının bir gereği olduğunu söyledi.
Kolaylı, “Buradaki amaç kişi ya da kurumları suçlamak değil, kamu kaynaklarının kullanımında açıklık ve denetlenebilirlik istemektir. Doğrudan temin ve pazarlık usulü dahil tüm kamu alımlarında mevzuata uygunluk, rekabet ve kamu yararı temel alınmalıdır. Daha fazla rekabet, kamu bütçesinin korunmasına ve kamu kurumlarına duyulan güvenin güçlenmesine katkı sağlar” dedi.
Valiliklere bilgi yazısı gönderilecek
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olarak kamu alımlarında şeffaflık konusunda daha önce de girişimlerde bulunduklarını belirten Nuri Kolaylı, ülke genelindeki valiliklere bilgi yazısı göndereceklerini açıkladı.
Kolaylı, kamu alımlarında şeffaflık, rekabet, eşitlik ve kamu yararının gözetilmesinin yalnızca basının değil, toplumun tamamının ortak beklentisi olduğunu vurguladı.
Yerel basının kamu harcamalarını sorgulamasının gazeteciliğin doğal görevlerinden biri olduğunu ifade eden Kolaylı, gazetecilerin toplum adına soru sorduğunu, kamu hizmetlerini takip ettiğini ve vatandaşların bilgi edinme hakkına katkı sunduğunu kaydetti.
TGK Genel Başkanı Kolaylı, Siirt Gazeteciler ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Atilla Durak ile Siirt yerel basın temsilcilerini mesleki duyarlılıkları nedeniyle kutlayarak, “Kamu kaynakları halkın hakkıdır anlayışıyla yapılan bu şeffaflık çağrısının yanındayız. Özgür ve güçlü yerel basın, şeffaf ve hesap verebilir yönetimin en önemli güvencelerinden biridir” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Bulancaklı kadınların emeği Ahlat’ta vitrine çıktı
Görüntüle →İlginizi Çekebilir





Trend Haberler
Bulancak’taki Kazadan Acı Haber: Sultan Geçici Hayatını Kaybetti




Son Haberler
AK Parti Giresun İl Başkanı Alkan’dan Ülper Şantiyesi’ne ziyaret



